Clutch, Black Rebel Motorcycle Club, Planet Of Zeus, Godsleep, Whereswilder @ Release Athens,19.06.19

Πέμπτη μέρα του Realease, αφιερωμένη στο σκληρό αμερικάνικο ήχο με τους αγαπητούς για το ελληνικό κοινό, Clutch και τους Black Rebel Motorcycle Club. To φεστιβάλ συνεχίζει με την ίδια δυναμική να γεμίζει τα βράδια του καλοκαιριού μας.

Η αρχή την Τετάρτη έγινε με τους Whereswilder, που ομολογουμένως, υπήρξαν η ευχάριστη έκπληξη των support συγκροτημάτων που αποτελούσαν τρεις εγχώριες μπάντες. Σε συνδυασμό με τη δύσκολη μέρα (καθημερινή) που διεξήχθη η συναυλία, οι Whereswilder ήταν το έξτρα δωράκι για τους τυχερούς που προτίμησαν να πάνε από νωρίς στην πλατεία νερού. Φοβερή ενέργεια των παιδιών πάνω στη σκηνή, και με υλικό από τους δύο δίσκους τους (Hotshot και Yearlink) που μας αρέσουν πολύ για τη φρέσκια ματιά των 60s, μια μίξη ψυχεδέλειας, ποπ και stoner.

Έξι και κάτι, και ώρα για τους Godsleep που αλλάζουν το ύφος της ημέρας σε πιο stoner αποχρώσεις και με καινούργια σύνθεση. Η μπάντα έχει καλωσορίσει την Amie ως frontwoman, η μοναδική κοπέλα της ημέρας στη σκηνή του release, τα κατάφερε περίφημα. Δυναμικό πάθος στην ερμηνεία και υλικό από τα Thousand sons for sleep και coming of age, και πλέον η εμπειρία από τις σκηνές του εξωτερικού και τη διεθνή αναγνώριση έχει “γράψει” καλά πάνω τους.

Οι Planet of Zeus για την συνέχεια, κάτι σαν headliners στο ελληνικό τρίο των support συγκροτημάτων, αφού χαίρουν της μεγαλύτερης αγάπης του κοινού, έκαναν μια εμφάνιση αναμενόμενα καλή. Με σταθερά στοιχεία τον ενθουσιασμό για αυτό που κάνουν, πολλή ενέργεια πάνω στη σκηνή και ήχο στο τέρμα της έντασης , η παρουσία τους ήταν η εγγυημένη εμφάνιση προ Clutch, που αν θυμάμαι καλά έχει ξαναυπάρξει. Macho Libre, Them Nights και ενθουσιασμός από κάτω. Εικοσαετή πλέον ύπαρξή τους, τους κάνει ενηλικιώνει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει αν επαναπαυτούν στα σίγουρα πεπατημένα όπως πχ το τράβηγμα κομματιών που επαναλαμβάνουν σε κάθε εμφάνισή τους.

Setlist
Unicorn Without A Horn
The Great Dandolos
Vanity Suit
Macho Libre
A Girl Named Greed
Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself
Revolution Cookbook
Something’s Wrong
Them Nights
Loyal To The Pack
Leftovers
Vigilante

Εννέα η ώρα, με τον ήλιο να δύει, και επιτέλους η Black Rebel Motorcycle Club. Robert Levon Been και Peter Hayes με χειμερινή εμφάνιση, και το συγκρότημα του οποίου το όνομα είναι πιο μεγάλο από τα μέλη που μετρά, είναι έτοιμο για το garage rock του. Red Eyes And Tears το εναρκτήριο κομμάτι από τον Hayes, Six Barrel Shotgun, Beat The Devil’s Tattoo με τον κόσμο να ζεσταίνεται όλο και περισσότερο. Η σκοτεινή αισθητική τους, ο παλαιομοδίτικος αλλά ερωτικός τρόπος που ο Robert Levon Been κρατά ψηλά το μπάσο του αλλά βασικά το ολίγον ψυχεδελικό ροκ τους μας αρέσει πολύ.
Η εμφάνισή τους τη Τετάρτη ήταν και το κλείσιμο της περιοδείας τους, οπότε τα έδωσαν όλα με τον Robert Levon Been να κατεβαίνει στον κόσμο δίνοντάς του το μικρόφωνο καθώς τραγουδούσε.Ain’t No Easy Way με τον Hayes να ισορροπεί φυσαρμόνικα στο στόμα και κλείσιμο με το Spread Your Loveκαι Punk Song.
Setlist
Red Eyes And Tears
Six Barrel Shotgun
Little Thing Gone Wild
King Of Bones
Beat The Devil’s Tattoo
666 Conducer
Stop
Teenage Disease
In Like The Rose
White Palms
Shade Of Blue
Ain’t No Easy Way
Conscience Killer
Berlin
Rifles
Spread Your Love
Whatever Happed To My Rock ‘N’ Roll (Punk Song)

Εμφάνιση των Clutch στις έντεκα, με δυνατά riffs και τον εκρηκτικό Neil Fallon να οργώνει την σκηνή. Οι Clutch αποτελούν μία εκ των περιπτώσεων αληθινής λατρείας του ελληνικού κοινού. Όσες φορές και να επισκεφτούν την χώρα μας, θα γεμίσουν το χώρο με τους φανατικούς να κοπανιούνται στις μπροστινές θέσεις. Και δικαίως, καθώς το συγκρότημα από το Μέριλαντ, διακρίνεται για την ιδιαίτερη hard stoner rock του. Τα αγαπημένα Gimme The Keys, Vision Quest ,Earth Rocker, Mob Goes Wild, How To Shake Hands, In Walks Barbarella και η ευγνωμοσύνη του Fallon για την αγάπη του ελληνικού κοινού μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις για ακόμα μία φορά από την εμφάνισή τους.
Setlist
Gimme The Keys
Vision Quest
Willie Nelson
How To Shake Hands
Evil (διασκευή Howlin’ Wolf)
Spacegrass
Mob Goes Wild
A Quick Death In Texas
Red Horse Rainbow
In Walks Barbarella
Earth Rocker
Ghoul Wrangler
Book Of Bad Decisions
Cypress Grove
Hot Bottom Feeder

Encore:

The Regulator
Electric Worry

Written By
More from Maria Lezgi

Ejekt Festival 2017 Day 2//Kasabian+The Jesus and Mary Chain+PETER HOOK & THE LIGHT +OF MONTREAL + BLACK HAT BONES-14/7/17

Η 2η μέρα του EJEKT Festival, προβλέπεται εκρηκτική, με μια σειρά από ονόματα...
Read More