Cannibal Corpse, Kataklysm @Fuzz, Δευτέρα 27/7/15

Cannibal Corpse
Cannibal Corpse

Προτού εμβαθύνω στα του live, οφείλω να ομολογήσω πως η ακύρωση της εμφάνισης των Loudblast ήταν άκρως απογοητευτικό και στενάχωρο γεγονός. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτή η κατάσταση των συνεχόμενων ακυρωθέντων events είναι μόνο η αρχή- όχι, δεν έχω καμία διάθεση να κινδυνολογώ. Κάτι ακόμα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που παρευρέθηκα σε συναυλία, λόγω των co-headliners και όχι των headliners. Έτσι, στα όσα γράφονται παρακάτω η έμφαση δόθηκε συνειδητά στους Kataklysm, όντας προσωπική αγάπη, με παράλληλη αντικειμενική παρουσίαση των όσων διαδραματίστηκαν κατά την παρουσία των Cannibal Corpse στο σανίδι.

Οι πόρτες του Fuzz είναι προγραμματισμένο να μας υποδεχτούν στις 20:00 και οι Kataklysm να εμφανιστούν στην σκηνή μία ώρα αργότερα. Παρολ’ αυτά, υπάρχει καθυστέρηση 20 λεπτών. Ο λόγος, η θερμοπληξία που χτυπά τον κιθαρίστα του συγκροτήματος, Jean-François Dagenais. Η εμφάνιση του σχήματος παραλίγο να ακυρωθεί. Ευτυχώς, ο μουσικός συνέρχεται και η παρτίδα σώζεται. Έτσι, στις 21:20 οι πάλαι ποτέ death metallers, πλέον melodic death metallers, ορμούν στην σκηνή, υπό τους ήχους του To Reign Again”. Ευθύς εξαρχής, δημιουργείται πανδαιμόνιο κάτω από την σκηνή, οι φανατικοί της μπάντας είναι αρκετοί, διακσορπισμένοι στο, μετρίας προσέλευσης, κοινό. Το moshing είναι αδυσώπητο κατά την εκτέλεση του If I Was God… I’d Burn It All”, ενώ στα As I Slither” και At the Edge of the World” γίνεται το σώσε. Αφιερωμένο στην πατρίδα μας το νέο The Black Sheep” και το ”Push the Venomπιστοποιεί πως δε χρειάζεται να κατάγεσαι από το Gothenburg, προκειμένου να υπηρετείς το προαναφερθέν μουσικό υποϊδίωμα. Στο Like Animals” λαμβάνει χώρα ό,τι υποδεικνυέι ο τίτλος, κάτι ανάλογο με την περίπτωση του Taking the World by Storm”. Ακόμη ένα καινούριο κομμάτι παρουσιάζεται, αυτή τη φορά το Thy Serpents Tongue”, υπενθυμίζοντάς μας πως το ολοκαίνουριο full-length, Of Ghosts and Gods”, βρίσκεται προ των πυλών (σ.σ.: συγκεκριμένα, κυκλοφορεί στις 31 Ιουλίου). Το crowd-surfing δίνει και παίρνει, ειδικά στο δυναμικό δίδυμο των ”In Shadows and Dust” και ”Crippled and Broken”, τα οποία ολοκληρώνουν με τον πλέον βάρβαρο τρόπο τη μονόωρη, headlinerίζουσα (sic) εμφάνιση των Καναδών. Άκρως επικοινωνιακοί με τους παρευρισκόμενους, πλαισιωμένοι από πεντακάθαρο ήχο και πληθωρική σκηνική παρουσία, αναδεικνύουν την πρώτη τους επίσκεψη στα μέρη μας ως άκρως εντυπωσιακή. Τι, δεν τέλειωσε η συναυλία;

Kataklysm
Kataklysm
Kataklysm
Kataklysm
Kataklysm
Kataklysm

Setlist

To Reign Again

If I Was God… I’d Burn It All

As I Slither

At the Edge of the World

The Black Sheep

Push the Venom

Like Animals

Taking the World by Storm

Thy Serpents Tongue

In Shadows and Dust

Crippled and Broken

Λίγο μετά τις 22:30, πιάνει μια λιγούρα. Ο κανίβαλος πεινάει, λιμοκτονεί. Οι Cannibal Corpse δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Με 27 χρόνια ύπαρξης και 13 full-lengths, αποτελούν την επιτομή του death metal. Προτού ξεκινήσει το μακελειό, παρακαλείται το κοινό να μην καπνίζει, καθώς ενοχλείται ο frontman, George “Corpsegrinder” Fisher. Απόλυτα λογική παράκληση, ο Αιλυνάρας όμως ωρύεται που τον παρακαλούν να σβήσει το τσιγάρο (σε κλειστό χώρο, ε) <<αυτοί που λενε για ξεκοιλιάσματα και δεν αντέχουν τον καπνό, οι φλώροι>>. Μια ζωή ουγκ λαός ρε πούστη μου… Εν πάση περιπτώσει, έχω αποφασίσει να αποτραβηχτώ λίγο και να τους παρακολουθήσω από πίσω. Αυτό που βλέπουν τα μάτια μου δεν έχει προηγούμενο. Οι Αμερικανοί ξεχύνονται στην σκηνή, υπό τους ήχους του Scourge of Iron” και μόνο μια φράση μπορεί να περιγράψει τα τεκταινόμενα: επίγεια κόλαση. Το κοινό αφινιάζει ευθύς εξαρχής και στα Demented Aggression”, ”Evisceration Plague” και Stripped, Raped and Strangled” του δίνει και καταλαβαίνει. Στα δε Disposal of the Body”, ”Sentenced to Burn” και Kill or Become” λαμβάνουν χώρα σκηνικά για αγρίους.Sadistic Embodiment” και Icepick Lobotomy” για την συνέχεια και αναρωτιέμαι μήπως υπάρχουν θύματα. Περιττό να τονίσω ότι το moshing και το crowdsurfing πάνε σύννεφο. Δεν έχω δει τίποτα ακόμη όμως, αφού τα πνεύματα οξύνονται (με την καλή έννοια) στα Addicted to Vaginal Skin”, ”The Wretched Spawn” και Dormant Bodies Bursting”, ακολουθούμενα από ένα κομμάτι-ορόσημο του σχήματος, και του μουσικού υποϊδιώματος εν γένει: ”I Cum Blood”. Τσακίστε τους politically correct σε κάθε γειτονιά. Και πάνω που πιστεύω ότι η αιματοχυσία τελειώνει, να’ σου τα Unleashing the Bloodthirsty”, ”Make Them Suffer” καιA Skull Full of Maggots”. Encore δεν υπάρχει, το αιματοβαμμένο αυτό live, διάρκειας μιάμισης ώρας περίπου, κλείνουν τα δολοφονικά Hammer Smashed Face” και Devoured by Vermin”. Καλός ήχος καθ’όλη τη διάρκεια της εμφάνισης της μπάντας, απειλητική η σκηνική της παρουσία, αλλά η επικοινωνία της με το, ικανοποιητικό από πλευράς προσέλευσης, κοινό απλά τυπική. Ο κανίβαλος δε χορταίνει, πάντως.

Cannibal Corpse
Cannibal Corpse

Παρά την προαναφερθείσα χρονική καθυστέρηση, που οφειλόταν σε ανωτέρα βία, η Playfalse μας έβγαλε ασπροπρόσωπους τη φετινή συναυλιακή σεζόν. Θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσει να μας εντυπωσιάζει στο εγγύς μέλλον, παρά τα όσα διαδραματίζονται στο κοινωνικο-οικονομικό πεδίο. Δεν είμαι ειδικός στους εδώ παρουσιαζόμενους headliners, αλλά, όσον αφορά τους Kataklysm, ελπίζω σύντομα να τους ξαναπαρακολουθήσω, αυτή τη φορά ως main act. Έπεται και η κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, ο οποίος προβλέπω να τους διατηρεί στο πάνθεον των, Σουηδών κατά κύριο λόγο, ηγετών του melodic death metal. Canada strikes back!

Cannibal Corpse
Cannibal Corpse
Cannibal Corpse
Cannibal Corpse

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο ConcertPhotos.gr

More from Theodore Kritikos

ΑΦΙΕΡΩΜΑ | DRACONIAN

Storm the Sorrow   Πολύ όμορφα θα ξεκινήσει ο χρόνος, διότι μπάντες...
Read More