Candlemass: we are bewitched

Doom! Η ανακοίνωση έσκασε, ο ουρανός σκοτείνιασε. Οι Candlemass θα εμφανιστούν live το Σάββατο 22/04/17, στο Piraeus 117 Academy. ‘Nuff said, ξεκινάμε να προετοιμαζόμαστε άμεσα. Έλα όμως που έχουμε και άλλο 1 extra στοιχείο: η μπάντα ανακοίνωσε πως στην συναυλία αυτή, θα παρουσιάσει το εξαίσιο ”Nightfall(1987) στην ολότητά του! Νιώθεις; ΝΙΩΣΕ.

Το ότι οι Candlemass είναι οι δημιουργοί και οι masters του Epic Doom Metal, ενώ παράλληλα αποτελούν δύναμη του Metal στο σύνολό του, το γνωρίζουμε. Το ότι με Σκοτεινή Φαντασία, Θρησκεία, Καταδίκη, Ζωή, Θάνατος, Κόλαση μας βάζουν σε βαθείς, υπαρξιακές σκέψεις, διαμορφώνοντάς μας κατ’επέκταση σαν άτομα και φέρνοντάς κοντύτερα στην ψυχική μας ολοκλήρωση, επίσης. Το ότι οι κυκλοφορίες τους είναι εξαίσιες και το ότι οι προσωπικότητες που απαρτίζουν την μπάντα είναι μοναδικές και θεόρατες, το γνωρίζουμε κι’αυτό. Τότε τι μένει να ειπωθεί; Η απάντηση είναι <<τίποτα>>. Και αυτό γιατί όλα τα παραπάνω αποτελούν την πραγματικότητα. Από κει και πέρα, είναι στο χέρι του καθενός να γίνει fan της μπάντας. Να την μελετήσει εντατικά, να μπει στο κλίμα που αυτή διαμορφώνει με κάθε της δουλειά, να μάθει τα πάντα γύρω από αυτήν, να προετοιμαστεί κατάλληλα για την συναυλία, να διευρύνει με λίγα λόγια τους μουσικούς και μη ορίζοντές του. Αυτός είναι ο αληθινός, αφοσιωμένος fan. Ίσως εκ πρώτης όψεως αυτό να φαίνεται απλό, στην ουσία όμως πρόκειται για κάτι πολύ, πολύ δύσκολο (σ.σ.: μιλάει η εμπειρία). Το αποτέλεσμα όμως κάνει την όλη διαδικασία να αξίζει και με το παραπάνω.

Σε μια τέτοια συναυλία υπάρχει πληθώρα υλικού που θες να ακούσεις ζωντανά: ”Gothic Stone”, ”Codex Gigas”, ”At the Gallows End”, ”Samarithan”, ”Marche Funebre”, ”Mourners Lament”, ”Bewitched”, ”Black Candles”, ”Solitude”, ”Mirror Mirror”. Ζοφερά διαμάντια, τα οποία κάνουν την ζωή μας καλύτερη (και ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να μας επιφυλάσσουν;). Βέβαια, όπως ήδη αναφέραμε, θα ακούσουμε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το αριστουργηματικό (9)Nightfall(1987)– υγρό όνειρο για πολλούς fans, συμπεριλαμβανομένου και του υποφαινόμενου-, ένα σπουδαίο Full-length για το Epic Doom Metal, μα και για ολόκληρο το Metal. Παράλληλα, ανυπομονούμε για την στιγμή που θα δούμε την μορφάρα Leif Edling (Bass, Vocals) να κυριαρχεί στην σκηνή, τον Mats Levén (Vocals) να ερμηνεύει με τον μοναδικό του, σπαρακτικό τρόπο και τον Mats “Mappe” Björkman [Guitars (rhythm)] να μας αφήνει να μαζεύουμε τα σαγόνια μας από το πάτωμα- είναι γνωστό άλλωστε πως η μπάντα τα δίνει όλα για όλα στην σκηνή. Εύκολα καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως η προσμονή έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη. Δεν γίνεται κι αλλιώς. Για εμπειρία ζωής μιλάμε.

Η Didi έχει φροντίσει για όλα. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Μα φυσικά και ξέρεις, όλοι ξέρουμε. We are bewitched.

Genre:

Epic Doom Metal

Main:

Epicus Doomicus Metallicus (1986)

Nightfall (1987)

Ancient Dreams (1988)

Tales of Creation (1989)

Chapter VI (1992)

Dactylis Glomerata (1998)

From the 13th Sun (1999)

Candlemass (2005)

King of the Grey Islands (2007)

Death Magic Doom (2009)

Psalms for the Dead (2012)

Current lineup:

Leif Edling (Bass, Vocals)

Mats “Mappe” Björkman [Guitars (rhythm)]

Jan Lindh (Drums)

Lars ”Lasse” Johansson [Guitars (lead]

Mats Levén (Vocals)

Η προπώληση ξεκινά την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Προπώληση:

Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 22 €,
Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων θα διαμορφωθεί στα 24 €.
Ταμείο:26€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210 3304133

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr

| www.tickethouse.gr

Tags from the story
, ,
More from Theodore Kritikos
Ανταπόκριση | Eyehategod, Gomgoma – Κύτταρο Live Club
‘Εχω ψιλοβαρεθεί να σχολιάζω την επικρατούσα νοοτροπία σχετικά με την προσέλευση στις...
Read More
0 replies on “Candlemass: we are bewitched”