Candlemass, Sorrows Path @Piraeus 117 Academy, Σάββατο 22/04/17

Αυτή είναι η 2η φορά που παρακολουθώ live τους Candlemass. Σάββατο 22/04/17, μουντός, συννεφιασμένος ουρανός (πραγματικά ό,τι πρέπει για την περίσταση) και στο Piraeus 117 Academy έχει μαζευτεί λίγος κόσμος. Στις 19:15 ανοίγουν οι πόρτες. Αυτό ήταν, το Τέλος έφτασε.

Στις 20:25 εμφανίζονται στην σκηνή οι Sorrows Path. Η Power/Doom Metal μπάντα διαθέτει 35 λεπτά στη διάθεσή της, τα οποία και αξιοποιεί μέσα από την εκτέλεση των ”Tragedy”, ”A Dance with the Dead”, ”All Love Is Lost”, ”Queen of Doom”, ”Brother of Life”, ”Epoasis”, ”Empty Eyes and Blackened Hearts”. Διαθέτουν (προφανέσταντλυ) τεχνική αρτιότητα- η απόλυτη προσήλωση του Kostas Salomidis (Guitars) στο έργο που τόσο επιδέξια επιτελεί, το επιβεβαιώνει αυτό-, πολύ καλό ήχο, ”γεμάτη” σκηνική παρουσία- το charisma του Angelos Ioannidis (Vocals) ευθύνεται γι’αυτό- και ικανοποιητική επικοινωνία με το αριθμητικά αρκετά μεγάλο κοινό. Απλώς, στον τελευταίο αυτόν τομέα, χρειάζεται ένα click παραπάνω. Ο κόσμος γουστάρει και αυτό φαίνεται, γνωρίζει μέρος του υλικού, οπότε λίγη περισσότερη επικοινωνία μαζί του can do wonders. Η μπάντα αποχαιρετά τον Fotis Mountouris (Drums) και η συγκινησιακή φόρτιση είναι αναπόφευκτη. Η πλήρης παρουσίαση της μοναδικής τους μουσικής ταυτότητας επιτυγχάνεται, νέοι ακόλουθοι κερδίζονται οπωσδήποτε, οπότε η αποστολή στέφεται με επιτυχία. Αληθινά, τίμια πράγματα.

Η ώρα είναι 21:30 και στην σκηνή εμφανίζονται οι masters του Epic Doom Metal, Candlemass. Σκοτεινή Φαντασία, Θρησκεία, Καταδίκη, Ζωή, Θάνατος, Κόλαση. Στο ”The Well of Souls” γίνεται το σώσε και στο ”Codex Gigas” σείεται η γη κάτω από τα πόδια μας. Tο ”At the Gallows End” είναι ένα α-ρ-ι-σ-τ-ο-ύ-ρ-γ-η-μ-α. Ο καλός ”Samarithan” επιβραβεύεται για τα όσα καλά κάνει για τους λιγότερο τυχερούς στην ζωή και το πέρασμα από την ζωή στον θάνατο πραγματοποιείται με το ”Dark Are the Veils of Death”. Ο ψυχικός πόνος είναι αβάσταχτος στο ”Mourners Lament” και άπαντες είμαστε ”Bewitched”. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore- λαϊκό προσκύνημα στο ”Mirror Mirror”, o κακός χαμός στο ”Dark Reflections” και αυτό που ακούγεται τόσο σπαρακτικά είναι ”Α Cry from the Crypt”. Η μπάντα αποχωρεί ξανά και επιστρέφει για δεύτερο encore, με τα οράματα και τα όνειρα που σου αποκαλύπτονται αν κοιτάζεις στην πολύτιμη ”Crystal Ball”. ”Solitude”, με αντάλλαγμα την ψυχή μου. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της, η μπάντα διαθέτει ήχο κρύσταλλο, συνεχή και θερμότατη επικοινωνία με το αριθμητικά πολύ μεγάλο κοινό και jaw-dropping σκηνική παρουσία- ο Mats Levén (Vocals) είναι μορφάρα, ο Lars ”Lasse” Johansson [Guitars (lead)] takes no prisoners, ο Mats ”Mappe” Björkman [Guitars (rhythm)] αποτελεί ήρεμη, μα πανίσχυρη, δύναμη και ο Jan Lindh (Drums) ραγίζει τσιμέντα. We are bewitched.

Setlist

The Well of Souls

Codex Gigas

At the Gallows End

Samarithan

Dark Are the Veils of Death

Mourners Lament

Bewitched

 

Mirror Mirror

Dark Reflections

A Cry from the Crypt

 

Crystal Ball

Solitude

Η Didi διοργάνωσε μια εξαίσια συναυλία. Από την άλλη, οι Candlemass, με 12 κομμάτια και σε 90 λεπτά, μας προσέφεραν ψυχική κάθαρση και επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες (και δημιουργούς, βεβαίως) του Epic Doom Metal. And please let me die in solitude…

More from Theodore Kritikos
Αφιέρωμα | Carcass
Carcass: Το μάθημα της ανατομίας ΔΕΝ επιδέχεται απουσίες Μία μπάντα η οποία...
Read More
0 replies on “Candlemass, Sorrows Path @Piraeus 117 Academy, Σάββατο 22/04/17”