Bonobo / Fuzz: Trip Hop/ Electronica καλοκαιρινό καλωσόρισμα.

Γενικά ο Ιούνιος είναι συναυλιακά από τους καλύτερους μήνες του χρόνου. Τα φεστιβάλ διαδέχονται το ένα το άλλο σε ανοικτούς χώρους, όταν ταυτόχρονα κλειστοί χώροι σαν το Fuzz Club εξακολουθούν να φιλοξενούν τον έναν μεγάλο καλλιτέχνη/μπάντα μετά του άλλου. Η δίψα του κοινού για ένα καλοκαίρι όλο προσδοκίες μια χαρά συμβαδίζει με όλα αυτά τα live event , που την περίοδο αυτή σκάνε σαν καταιγιστικές πραγματικότητες στην ζωή μας, γεμίζοντας μας μουσικές προσδοκίες. Έτσι λοιπόν απλά ο μήνας αυτός έχει για όλα τα γούστα και απωθημένα του καθενός μας. Κάτω από αυτήν την θετική συναυλιακή άνθηση , σε πείσμα όλης της υπόλοιπης κοινωνικής-πολιτικής μιζέριας, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Bonobo (Simon Green) με την παρέα του την Τετάρτη 18 Ιουνίου στο Fuzz club. Ο ίδιος ιδιαίτερα χαρισματικός και δημιουργικός, τόσο ως μουσικός, όσο και ως παραγωγός αλλά και ως Dj, με 4 άλμπουμ στο ενεργητικό του άκρως ενδιαφέρων όλα, ήταν σίγουρο ότι θα μας πρόσφερε μια νύκτα άκρως απολαυστική.

1999

Από νωρίς κόσμος είχε μαζευτεί έξω από το  Fuzz , όπου κυριολεκτικά άδειασε τις μπύρες από το παρακείμενο περίπτερο, ενώ άλλη μερίδα του κόσμου ανυπόμονο καθώς ήταν έμπαινε μέσα , γνωρίζοντας ότι υπάρχει ο Radical των The Blue Square , για να δώσει την καλύτερη δυνατή εισαγωγή της βραδιάς. Κάπως σφιγμένος και νευρικός ο ίδιος, έκανε αυτό που μπορούσε για να κρατήσει τον κόσμο μαζί του. Δυστυχώς όμως σε αυτό δεν βοήθησε ο χαμηλός ήχος, ο οποίος κράτησε κάπως τον κόσμο σε μια κατάσταση ημι-αναμονής για αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει. Μετά από μια ώρα Dj Set μας αποχαιρέτησε (ίσως να ήταν καλύτερο αν το set list του ήταν ελαφρώς μικρότερο) και η αναμονή του κόσμου που γέμισε το Fuzz , έφτασε στο αποκορύφωμα.

2000-1-1

Άγγλος και στα ραντεβού του πέραν καταγωγής , ο Bonobo με την παρέα του βγήκαν στην σκηνή ακριβώς στης 22:30 όπως είχε προγραμματιστεί, εισάγοντας μας το ”Cirrus” και δίνοντας μας με αυτόν τον τρόπο μια χαλαρωτική διάθεση διαδραστικής γνωριμίας με το κοινό. Η μουσική του από την φύση της ανένταχτη σε ένα αυστηρό ύφος, εναλλάσσονταν ανάμεσα σε electronica/ trip hop ρυθμούς και άλλοτε σε jazz αυτοσχεδιασμούς. Ο ίδιος ο Bonobo πότε άλλοτε μουσικός, πότε Dj , ένας σύγχρονος μαέστρος, έδινε την κίνηση και την ενέργεια από το ένα κομμάτι στο άλλο. Κάπου μέσα σε όλα αυτά και η υπέροχη σε όλα της Szjerdene να συμπληρώνει με τα φωνητικά της αυτό το μουσικό πολυσυλλεκτικό παζλ.

2000-1

Ο κόσμος από κάτω και αυτός σαν την μουσική του Bonobo πολυμορφικός ως προς την μουσική του ταυτότητα , καθ ‘όλη την διάρκεια έδινε με τον δικό του τρόπο το δικό του ιδιότυπο στίγμα. Η νύκτα αυτή θα λέγαμε είχε σχεδόν όλες τις μουσικές αποχρώσεις (έως και drum solo κάπου προς το τέλος), κρατώντας μας συντροφιά για περίπου μια ώρα και σαράντα λεπτά. Με τον τρόπο που μας καλωσόρισε με τον ίδιο μας αποχαιρέτησε, κάνοντας μας δώρο δύο κομμάτια σε χαλαρούς ρυθμούς. Η συνέχεια σε επόμενα live ενός καλοκαιριού που πάντα έχει να δώσει το καλύτερο σε όλους μας, αρκεί να το θελήσουμε…

2000

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες

More from Tilemachos Kouklakis

JAMES, Moan- Θέατρο Βράχων 15/7/2014 : Aγάπη με την πρώτη ματιά.

Λίγες στιγμές πριν βγούν οι James στην σκηνή σε μια συζήτηση που...
Read More