Black Label Society, Potergeist @TerraVibe, Παρασκευή 24/7/15

Η Αθήνα βράζει, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Αφ’ενός η θερμοκρασία είναι ανυπόφορη, αφ’ετέρου οι πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ως ραγδαίες- και εξαιρετικά δυσοίωνες για την ελληνική συναυλιακή πραγματικότητα. Την Παρασκευή όμως φύσαγε νοτιάς, τον έφεραν μαζί τους απευθείας από το Los Angeles της California οι Black Label Society, μέσω του southern/groove metal που πραγματεύονται, και ποιό το καλύτερο μέρος να τον αισθανθούμε από το ιστορικό TerraVibe;

Ο συναυλιακός χώρος, λοιπόν, μας υποδέχεται στις 18:30, ενώ το opening act εμφανίζεται δύο ώρες αγότερα. Ο λόγος για τους Potergeist, οι οποίοι, με τα southern metal/stoner rock ηχοτοπία που δημιουργούν, αποδεικνύουν γιατί αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για την εκκίνηση του συγκεκριμένου event. Πεντακάθαρος ήχος, άψογη τεχνική αρτιότητα, ”γεμάτη” σκηνική παρουσία, ατού τους όμως η ειλικρινέστατη επικοινωνία με το, σχετικά μεγάλο, κοινό- μάλιστα, διαθέτουν το δικό τους πυρήνα πιστών ακολούθων. Κάποια τεχνικά μικροπροβλήματα προς το τέλος της 50λεπτης εμφάνισής τους δεν επισκιάζουν στο παραμικρό τα παραπάνω. Μεγαλύτερη έμφαση δίνουν, όπως είναι λογικό, στο νέο τους ολοκληρωμένο πόνημα, ”Crocodile Tears”, παρουσιάζοντας όμως και παλιότερο υλικό που φέρει το στίγμα τους. Από τα συνολικά 9 κομμάτια που παρουσιάζουν, ξεχωρίζουν ιδιαίτερα τα ”Visit from a Swampire”, ”Swampire”, ”Crocodile Tears” και ”Southern Crown”, με το οποίο και ολοκληρώνουν (σ.σ.: το εναρκτήριο ”Eve” και τα ”Rivers and Oceans”, ”Last Punk Standing”, ”The Preacher and the Witch” και ”Love Martyr” αποτελούν τις υπόλοιπες μουσικές επιλογές τους). Χορταστικότατοι!

 

 

Potergeist
Potergeist
Potergeist
Potergeist

Κατά τις 22:00, οι άνεμοι πνέουν νότιοι 10 μποφόρ και οι Black Label Society ορμούν στην σκηνή, μπροστά σε ένα αρκετά ετερόκλητο, αλλά και ικανοποιητικότατο από πλευράς προσέλευσης, κοινό, υπό τους ήχους του ”The Beginning… at Last”, και το κοπάνημα ξεκινά, ενώ κατά τις εκτελέσεις των ”Funeral Bell” και ”Bleed for Me” εκτοξεύεται. Το (θεσπέσιο) ”Catacombs of the Black Vatican” full-length μπορεί να έχει κλείσει ένα χρόνο και κάτι ψιλά από την κυκλοφορία του, οι southern/groove metallers μας επισκέπτονται φέτος όμως, στα πλαίσια της αντίστοιχης περιοδείας για την προώθησή του, γεγονός που δικαιολογεί την έμφαση που δίνουν σε αυτόν τον δίσκο. Έτσι, στην συνέχεια παρουσιάζουν το ”Heart of Darkness”, ακολουθούμενο από το, λατρεμένο από άπαντες τους παρευρισκόμενους, ”Suicide Messiah”. Όλα τα λεφτά ο roadie με τη ντουντούκα που συμπληρώνει <<It’s just your suicide messiah>>. Ο μοναδικός για το είδος που υπηρετεί guitar-hero, ονόματι Zakk Wylde, παίζει γενικότερα παπάδες, αλλά στο guitar solo, που ακολουθεί μετά τα ”My Dying Time” και ”Damn the Flood”, μας πετά τα μάτια έξω. Jaw-dropping στιγμές. Ο μούσιας μπορεί να μην οργώνει την σκηνή, είναι όμως επικοινωνιακότατος με τον δικό του, νότιο, τρόπο, ενώ η πληθωρικότατη σκηνική του παρουσία εξαφανίζει τους υπόλοιπους μουσικούς (αυτό δεν σημαίνει πως τους μειώνει εκτελεστικά). Ο μπετόν αρμέ ήχος μας ταρακουνά εξ’αρχής, αλλά στο ”Godspeed Hell Bound” μας παίρνει και μας σηκώνει. ”Angel of Mercy” και ”In This River”, μόνο κλάμα. Στην συναισθηματική φόρτιση συντελεί τόσο η χρήση των πλήκτρων, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο (σ.σ.: στο δεύτερο ο ίδιος ο frontman αναλαμβάνει χρέη keyboardist), όσο και τα πανό με τη χαρακτηριστική φυσιογνωμία του αδικοχαμένου Dimebag Darrell, για τον οποίο γράφτηκε το τελευταίο, σχεδιασμένη πάνω τους (σ.σ.: δεν ξεχνάμε, R.I.P.). Στο ”The Blessed Hellride” ο Zakk χρησιμοποιεί διπλή ηλεκτρική κιθάρα και τον παρακολουθούμε να παίζει τις κάλτσες του αυτή τη φορά, προτού μας καθηλώσει με το ”Concrete Jungle”. Encore δεν υπάρχει, το ”Stillborn” έρχεται ευθύς αμέσως να ολοκληρώσει την εμφάνιση της μπάντας, με τον ιδανικότερο τρόπο. Η μιάμιση ώρα εμφάνισης του σχήματος είναι ενδεικτική του πόσο πρέπει να διαρκεί μια συναυλία, οπότε τυχόν παράπονα τυχάρπαστων δεν στέκουν. Όνειρο θερινής νυκτός, το εδώ παρουσιαζόμενο live!

 

Zakk Wylde
Zakk Wylde

Setlist

The Beginning… At Last

Funeral Bell

Bleed for Me

Heart of Darkness

Suicide Messiah

My Dying Time

Damn the Flood

Godspeed Hell Bound

Angel of Mercy

In This River

The Blessed Hellride

Concrete Jungle

Stillborn

Zakk Wylde
Zakk Wylde

Να σημειωθεί πως η διοργανώτρια εταιρεία, DiDi Music, τήρησε αυστηρά το timetable. Θερμή παράκληση προς τους ”φανζ” (σ.σ.: ναι, αυτούς που πατάνε σε live μιά-δυό φορές το χρόνο): μην πετάτε μπουκάλια στην σκηνή ΡΕ. Σχετικά με τους Black Label Society, πολλά πράγματα τους χαρακτηρίζουν. Το κυριότερο εξ’ αυτών είναι πως ό,τι και να κάνουν, they stay true to themselves (σ.σ.: αμετάφραστο). Κάτι τέτοιο εκτιμάται δεόντως, με αποτέλεσμα τα πιστά μέλη της μεγάλης black label φαμίλιας να συνεχίσουμε να δίνουμε το ”παρών” σε κάθε μελλοντική επίσκεψη των ηγετών του southern/groove metal στα μέρη μας. Cheers!

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο Concertphotos.gr

 

More from Theodore Kritikos

Αφιέρωμα | Epica

Epica: Το παραμύθι ζωντανεύει… Μέσα απο πάρα πολλές female fronted μπάντες που...
Read More