Ανταπόκριση | Biohazard, Eden Demise & Furor – An Club

Πέμπτη βράδυ και βρίσκομαι στο ΑΝ για να αντιμετωπίσω το μαθητικό μου μουσικό παρελθόν για να διαπιστώσω τελικά ότι πολύ κακώς το χω αφήσει να μένει μόνο ως μια δυνατή ανάμνηση…Διότι οι Biohazard, είναι Biohazard!!!

Λοιπόν, την συναυλία άνοιξαν δύο ελληνικές μπάντες, στις οποίες πιστεύω ότι πρέπει να σταθώ αρκετά.

2000

Και αρχίζουμε με τους FUROR οι οποίοι κάνουν την εμφάνιση τους υπό τους ήχους του Imperial March (Star Wars) και δικαιολογούν απόλυτα την επιλογή, μιας και χωρίς πολλά πολλά επιβάλουν την μουσική τους στο χώρο. Καθαρές hardcore μελωδίες και γεμάτος ήχος απ’ όλους μουσικούς, ενώ η εκρηκτική εμφάνιση του frontman του συγκροτήματος, Βαγγέλη, o οποίος δεν πτοήθηκε σε καμία στιγμή από τη μικρή ενεργή συμμετοχή του κόσμου, συμπλήρωσε την απόλυτα πετυχημένη εμφάνιση της μπάντας. Να σημειώσουμε ως κορυφαία στιγμή την κομματάρα «Conscious Amnesiac» που ερμήνευσαν με τον τραγουδιστή των Εden Demise, με τους οποίους θα ασχοληθούμε ευθύς αμέσως.

20001

Μετά από μισή ώρα παρέα με τους FUROR, οι EDEN DEMISE έρχονται σαν φυσική συνέχεια για να συμπληρώσουν το opening με το δικό τους μισάωρο καταιγισμό. Διαφορετικός metalcore ήχος με τον Γιάννη να προσφέρει φωνητικά φινλανδικής σχολής και την υπόλοιπη μπάντα να πλαισιώνει όπως ακριβώς έπρεπε. Αν και υπήρχαν κάνα δυο στιγμές που ο ήχος μπούκωσε τα παιδιά παίξανε εξαιρετικά. Κρατώ το Outsider καθώς και τα πηγαία λόγια του Γιάννη για τους κυρίους που θα ακολουθούσαν.

Να πω εδώ ότι προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος ακούγοντας τέτοιες μπάντες και ακόμα περισσότερο όταν μαθαίνω ότι αμφότεροι ετοιμάζουν καινούργια πράγματα. Μπράβο ρε! και ό,τι καλύτερο για την συνέχεια!

 

20004

Η μητέρα των μαχών άργησε να ξεκινήσει (μισαωράκι στο νερό). Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό όμως η εμφάνιση των Biohazard ήταν απλά χαοτική. Ο Billy Graziadei αεικίνητος, δεν σταμάτησε να οργώνει την σκηνή, να ξεσηκώνει, να ΄ριχνει προσωπικά βλέμματα είτε αυστηρά: «γιατί δεν τα σπας ρε» είτε επιδοκιμαστικά: «μπράβο, τα σπας καλά», ο Bobby Hambel να φέρνει σβούρες όλη την ώρα και ο Scott Roberts που μάλλον ήθελε να κάτσει πιο φρόνιμα, βλέποντας τους άλλους δυο, ε μπήκε και αυτός στη φάση. Στα ντραμς ο Schuler να μην σταματάει. Ε και κάτω….απλά χαμός. Χωρίς να περιαυτολογώ να πω ότι το κολυμπηθρόξυλο και τα stage diving δεν σταμάτησαν καθ’ όλη την διάρκεια της συναυλίας η οποία είχε απίστευτη ροή. Ακόμα δηλαδή και όταν υπήρξαν κάποια διαλλείματα -στα οποία ο Graziadei είτε μας προέτρεπε να οργανωθούμε και να παλέψουμε μόνοι μας είτε μας υποσχόταν ότι θα επιστρέψουν, αυτή τη φορά, πολύ πιο σύντομα στην Ελλάδα είτε μας διέταζε για περισσότερο ξύλο(!!!!)- όταν το ξαναπιάνανε…το ίδιο μπάχαλο!

2000

Ό,τι περιμέναμε λοιπόν από τους πατέρες της hardcore, το λάβαμε. Εξαιρετικές επιλογές τραγουδιών στο setlist κυρίως από την πρώτη τριάδα δίσκων: Biohazard/ Urban Discipline/ State of the World Address με προσωπικά αγαπημένα το ομώνυμο Urban Discipline, το We’re only gonna die των Bad Religion και τα τελευταία Punishment και Hold my Own.

Μικρά μου παράπονα. Ο ήχος του Roberts, που συχνά πυκνά τον χάναμε, καθώς και το μη-encore παρά τα έντονα παρακάλια. Κατά τ’ άλλα…Μια χαρά γυμναστικούλα για όλους όσοι βρεθήκαμε στο ΑΝ…Κύριοι Βiohazard, να το επαναλάβουμε σύντομα!!

Setlist:

FUROR:

1. Nothing for you

2. Juliet

3. Aphorism

4. Full Blown Migraine

5. Sinkhole Loaded

6. Conscious Amnesiac

7. Same. In. Sane

EDEN DEMISE:

1. Willpower

2. Stronghold

3. Words of Strength

4. Retaliation

5. Outsider

6. Descent

7. Prevail

8. Prove you wrong

BIOHAZARD

1. Wrong side of the trucks

2. Shades of Grey

3. Urban Discipline

4. Chamber Spins Three

5. Tales from the Hard side

6. Down for Life

7. How it is

8. Vengeance is Mine

9. Resist

10. Business

11. Love Denied

12. Howard Beach

13. We’re only gonna die (Bad Religion cover)

14. Victory

15. Punishment

16. Hold my own

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο ConcertPhotos.gr

Tags from the story
, , ,
More from Dimitris Michailaris

Thurston Moore – Callas – Fuzz – 25/04/2015

Πρώτη ανταπόκριση και το άγχος αρκετό. Πριν λοιπόν αρχίσω την καταγραφή του...
Read More