Baroness, Αθήνα 19/10/2019 @ Gagarin 205

Ποιος άραγε είναι ο καλύτερος λόγος να δεις τους Baroness live στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου? Η απάντηση δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για μια τέτοια πολυσχιδή περίπτωση μπάντας, που, με τη σύμφωνη γνώμη κοινού και κριτικών, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εν ενεργεία στον ευρύτερο χώρο του σκληρού ήχου και όχι μόνο.

Οι Baroness σχηματίστηκαν στην Savannah της Georgia το 2003, με κινητήρια δύναμη και ιθύνων νου το διαχρονικά σταθερό τους μέλος, John Baizley. Με πρότερη θητεία σε punk rock σχήματα, άρχισαν να κυκλοφορούν αρχικά τα EP τους από το 2004 και έπειτα, κατορθώνοντας από τα πρώτα δείγματα γραφής τους, να εγείρουν το ενδιαφέρον στους μουσικούς κύκλους της Αμερικής .

Μετά και το split EP “A Grey Sigh In A Flower Husk” που κυκλοφόρησαν μαζί με τους Unpersons , εξαπέλυσαν την χρωματική τους επίθεση αρχής γενομένης από το 2007 και συγκεκριμένα το “Red Album” , που αποτέλεσε και την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφικά κυκλοφορία. Το ιδιαίτερο post rock/post metal τους , συνοδευόμενο από το εξαιρετικό artwork (δια χειρός Baizley όπως πάντα) θα τύχουν εξαιρετικής αποδοχής: το Revolver θα σπεύσει να το ανακυρήξει album της χρονιάς . Οι Baroness , ξεκινούν ταυτόχρονα και να περιοδεύουν , συμμετέχοντας σε line ups που περιελάμβαναν από Converge και Mastodon έως Clutch και Opeth.

Η συνέχεια θα αποδειχτεί το ίδιο αν όχι περισσότερο εντυπωσιακή , αφού , μετά τις κατά καιρούς αλλαγές στη σύνθεση τους (αλλά πάντα με σταθερό σημείο αναφοράς τον Baizley) τα albums Blue Record (2009) , Yellow & Green (2012) και  Purple (2015) , θα αποτελέσουν όλα σημείο αναφοράς για το metal/rock genre τις χρονιές που κυκλοφόρησαν. Κάθε δισκογραφική κυκλοφορία συναγωνίζεται την προηγούμενη σε ποιότητα και δημιουργικότητα , ενώ οι Baroness κατορθώνουν με ένα μοναδικό τρόπο να μην επαναλαμβάνονται και να εξελίσσουν τον ήχο τους, χωρίς όμως να χάνουν ποτέ την ταυτότητά τους.

Με την προσθήκη της Gina Gleason στην κιθάρα , φτάνουμε αισίως στο 2019 και το «φρέσκο» Gold & Grey (το οποίο έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα σαν δίσκος της χρονιάς κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος),  αυτό που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν σαν πιο μεστό δίσκο τους και ταυτόχρονα επιστέγασμα και τέλος της «χρωματικής» τους περιόδου.

Με μια δισκογραφία λοιπόν που απαρτίζεται από 5 εξαιρετικά albums, με τον φετινό δίσκο να αποτελεί και κατά τους ίδιους την καλύτερη κυκλοφορία τους, με την εμπειρία μιας live μπάντας που έχει γράψει ήδη αρκετά χιλιόμετρα στο «δρόμο» και , κυρίως , με επιτυχημένη 15ετή πορεία χωρίς πολλές φανφάρες ,τυμπανοκρουσίες και λογής άλλα marketing τεχνάσματα όπως επιτάσσουν οι καιροί μας, οι Baroness καταφτάνουν στο Gagarin το Σάββατο 19/10 στην κατά γενική ομολογία καλύτερή τους φάση (για όποιον θέλει να πάρει μια μικρή γεύση, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το περσινό τους live στο K-Pit του Kerrang). Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος λόγος για να τους δει κάποιος live? Μα φυσικά, όλα τα παραπάνω. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι «δικοί μας» Breath After Coma.   

yourbaroness.com
facebook.com/yourbaroness
twitter.com/yourbaroness
youtube.com/baronessmusic
instagram.com/yourbaroness

Σημεία Προπώλησης

highpriority.gr
ticketmaster.gr

Τηλ.Ticketmaster:210 893 8111 
Δίκτυο καταστημάτων Public

*  Για αγορές μέσω internet & Public υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

Φυσικό σημείο προπώλησης:

Reload Stores
Ακαδημίας 81, Αθήνα
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-21:00
Σάββατο 10:00-20:00

Tags from the story
, ,
More from Nikos Korakianitis
Dropkick Murphys – The boys are back
“Yeah we’re touchy, feely, sensitive guys I ain’t ashamed I cried when...
Read More
0 replies on “Baroness, Αθήνα 19/10/2019 @ Gagarin 205”