Aura Noir & Abyssus @ Temple Athens, 04/05/2018

Περάσαμε από το βόρβορο της μικρής κοινωνίας του Κεραμεικού, με μπλουζάκια Αbyssus, Aura noir και τις μαύρες μας ψυχές. Πήγαμε στο temple για ένα live πολυαναμενόμενο που ικανοποίησε τις σκοτεινές thrash ορέξεις μας. Τελικά όντως πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά μιας και υπήρξε η υπόσχεση τον περασμένο οκτώβρη αλλά δεν υλοποιήιηκε.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους Αbyssus, μπάντα που ξέρει να τιμά το χώρο του oldschool death. H παρουσία τους συνόδευσε περίφημα τους ‘άσχημους’ Νορβηγούς. Η χαρακτηριστική φωνή του Κώστα Αναλύτη καθώς και τα βαριά riff αισθητικής μεγαθηρίων των 90’s όπως Οbituary, Celtic frost και Asphyx, έδωσαν έναυσμα στο κοινό για γερό κοπάνημα και αίσθημα οργής. Ξεκίνησαν με’ Across the fields of death’ και’ Entrhrone the insane ‘από τον δίσκο τους ‘Into the abyss’. Συνδύασαν εξαιρετικά το υλικό τους συνεχίζοντας με το δυνατό εκνευρισμένο ‘Summon the dead’ έναν ύμνο στους Obituary. Oι Αbyssus το καταφέρνουν αξιέπαινα. Καλό setlist 11 κομματιών από όλες τους τις δουλειές καθώς και το καινούριο τους ‘Μetal of death’από τον επερχόμενο 2ο τους δίσκο. Βυθιστήκαμε σε κλίμα συνεχούς έντασης με καλό ήχο και αρκετά riff θυμίζουν onstage την πολεμική ωμότητα των bolt thrower.

Aggressor, Blasphemer και Αpollyon αποφάσισαν να παίξουν με τον καθαρό τους black thrash ήχο, πολύ αγαπημένα μας κομμάτια αλλά μας έδωσαν και καλή ευκαιρία να απολαύσουμε 4 από το καινούριο Αura Noire. ‘Dark lung of the Storm’, ‘Shades Ablaze’ , ‘Cold bone grasp’ και ‘Demoniac Flow’ μας οδήγησαν σε σημεία να παρτάρουμε σατανισμένα σε μοτορχεντική κατάσταση. Το ίδιο κάναμε και με ‘Τhe stalker’, κομματάρα μανιακής φύσης και άγριου ξεσσαλώματος που χωνεύεται στο κεφάλι σου και παίζει και μετά το live..
Ακούσαμε ‘deep tracts of hell’, ‘sons οf hades’, ‘destructor’, ‘snake’. Πολυπόθητα και πολυακουσμένα. Ηχητικός όλεθρος που δεν μας άφησε ανεπηρέαστους. Το κοπάνημα ήταν σκληρό και αδυσώπητο. Αυτά γίνονται όταν βλέπεις έναν Βlasphemer να μοιράζει πόνο στο κοινό και έναν Aggressor να φτύνει χολή και αίμα στο μικρόφωνο με άνεση και γυαλιά φυσικά.. Καήκαμε με ‘hell’s fire’ και ‘gaping grave awaits’.

Η απόδοση της unholy τριάδας ήταν εξαιρετική. Το encore τους έγινε με διασκευή από Venom, το ‘heaven’s on fire’ το οποίο ήταν δυνατό και συγκινητικό φινάλε μιας και είδαμε Αggressor να στέκεται δυνατά στα πόδια του, χωρίς τα γυαλιά του για να τιμήσει το φορτίο της διασκευής με δέος..
Το μόνο δυστυχές μέσα σε μια τέτοια γιορτή ήταν ότι ο κόσμος θα έπρεπε να ήταν περισσότερος.. κατά τα άλλα περάσαμε παραπάνω από καλά, παραπάνω από ευχάριστα.

Setlist:

Sons Of Hades
Dark Lung Of The Storm
Destructor
Shades Ablaze
Black Metal Jaw
The One Who Smite
Gaping Grave Awaits
The Stalker
Deep Tracts Of Hell
Demoniac Flow
Hell’s Fire
Cold Bone Grasp
Snake
Black Thrash Attack
Heaven’s On Fire

Tags from the story
, ,
More from Ρίτα Τουχαντζίδου

Universe217-Afformance @KYTTARO 15/3

Ένας συνδυασμός που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους τους εκλεπτυσμένους μουσικόφιλους. Δυνατή...
Read More