Aura Noir / Abyssus live @Temple

Γράφει η Ρίτα Τουχαντζίδου

 

Στις 4 Μαϊου θα έχουμε Black Thrash Attack!!  Η 3 shades of black μας έφτιαξε πάλι και μας δίνει την ευκαιρία να δούμε θρύλους live! Ξεκουραστείτε λίγες ώρες πριν γιατί θα πέσει κοπάνημα. Πολύ. Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν πίσω στο παρελθόν.

Αura Noir. Ξεκίνησαν την μαύρη αύρα τους κάπου στo όσλο της Nορβηγίας το 1993, στην εποχή της μεγάλης άνθισης του 2ου κύματος του black metal.

Επηρεασμένοι αρκετά από το 1ο κύμα ένωσαν το thrash με το black συνεχίζοντας την πορεία τους πιστά μέχρι και σήμερα.

Μιλάμε για Aggressor (Carl-Michael Eide) και Apollyon (Ole Jørgen Moe). Το 1996 το σχήμα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του κιθαρίστα από Μayhem, Blashpemer (Rune Eriksen). (Applause!!) Οι Αura είχαν ήδη 2 demos και ένα EP στην κατοχή τους.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο τους full length, το ‘Black Thrash Attack’ που ουσιαστικά είναι υλικό που ταυτοποιείται απόλυτα με τον τίτλο του.

Το 1998 κυκλοφορεί το ‘Deep Tracts Of Hell’ με την Hammerheart records.

Υλικό αρκετά θανατηφόρο, η μπάντα βρίσκει αρκετά τον χαρακτήρα της και δεν αποτελεί πλέον μόνο ένα καλό homage στις 80’s γερμανικές μπάντες, ξεφεύγει οργιαστικά. Αpollyon και Aggressor κάνουν τράμπες έμπνευσης και και καταλήγουν σε μανιακά riff ωμής βίας.

Έτσι λοιπόν συνεχίζουν να σπέρνουν τον όλεθρο με ένα compilation album και ένα split με Audiopain, Inferno και Nocturnal Breed φτάνοντας στο έτος 2004. Κάπου εκεί λοιπόν, μετά απο μερικά χρόνια έχουμε κι άλλη επίσημη κυκλοφορία από την Τyrant Syndicate (του Fenriz και Nocturno Culto) αυτή τη φορά, το ‘Merciless’. Ένα διαμάντι του black thrash που άνετα θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το mix genre καθεαυτού. Και δεν μας πειράζει καθόλου που είναι στα 28 λεπτά. Αξίζει.

Κατόπιν η μπάντα συνέχισε και πάλι με επικά compilations και split σε συνεργασία με μπάντες που είχαν συναντηθεί και πάλι στο παρελθόν με το Ubertrash II το 2005 καθώς και live album ‘Live nightmare on elm street’ ένα χρόνο αργότερα.

Η κατάσταση έμεινε λίγο στάσιμη λόγω ατυχήματος του Aggressor. Εννοείται δεν στάθηκε εμπόδιο για τη μετέπειτα πορεία τους..

Φτάσαμε στο 2008 που ξέφυγαν λίγο τα πράγματα και είδαμε να υπογράφουν με την θρυλική και ιστορική peaceville records. ‘Ηades rise’ λοιπόν. Φυσικά και ξέραμε τι θα συμβεί μιας και οι Aura δεν παρεκλίνουν από το black thrash, αν και ξεκινά μινιμαλιστικά, υπάρχει η χρυσή τομή των καλών composers που δίνει το ‘συν’ για να βγει αριστούργημα. Μια καλή συνταγή παρέα με μια σάπια παραγωγή, θα έλεγα ότι πολλές μπάντες προόδευσαν και αγαπήθηκαν με δέος γι αυτό το λόγο.

Επόμενο το ‘Οut to Die’ το 2012. Η δουλειά τους αυτή θυμίζει αρκετά το ‘Merciless’. Το άλμπουμ thrashάρει τίμια με το νοσηρό black μοτίβο.

Προς το παρόν η ιστορία σταματάει στο παρόν όπου φέτος και μάλιστα πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το ‘Αura Noire’ το οποίο και γουστάραμε. Το υλικό θυμίζει αρκετά Celtic Frost παλαιού τύπου, πιο καθαρός και oldschool ήχος.

 

Eπίσημη δισκογραφία:

Black Thrash Attack                           1996

Deep Tracts of Hell                              1998

The Merciless                                      2004

Hades Rise                                          2008

Out to Die                                            2012

Aura Noire                                           2018

 

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Abyssus. Καλό, τίμιο και δυνατό oldschool death metal.

Η μπάντα ξεκίνησε από τον Κώστα Αναλυτη το 2011, και αργότερα μπήκε ο Πάνος Κουρουμπαλιώτης και τέλος Κώστας Ραγιαδάκος. Μετά από το πρώτο τους EP ‘Monarch to the Kingdom of the Dead’ άρχισαν πολλά live shows καθώς και splits όπως ‘No Life in the Coffin’ με θρυλικούς Nocturnal Vomit – 2013 , ‘From the Abyss Raised the Morbid’ με Morbider -2014 και ‘Obscure’ με Slaktgrav- 2014. Ε ναι. Σκληροί. Kυκλοφόρησαν επίσης σε κασσέτα κομμάτια από το split με Μorbider, με καλύτερο ήχο, το EP ‘Summon the Dead’.

Έτσι λοιπόν πιστοί ακόλουθοι στα μονοπάτια που χάραξαν τιτάνες όπως Asphyx, Autopsy, Obituary, Possessed και Massacre υπόσχονται καλά mosh.

To 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full length το ‘Ιnto the Abyss’ ένα καλό mix Obituary και Grave. Αξιαγάπητο.

Τα παιδιά έχουν δουλέψει αρκετά και έτσι βρίσκεις split και EP  όπως ‘Abyssus / Slaughtered Priest / Death Courier / DreamLongDead – Split ‎(7″, EP, Ltd)’, ‘Once Entombed…’ και  ‘Unleash The Storm’

Προς το παρόν περιμένουμε υλικό από ‘Death Revival’ που θα είναι και το 2ο τους full length.

Σας έψησα? Ελπίζω σε ένα γεμάτο Temple. Ραντεβού στις 8μιση.

More from Pelagia Vouidaski

Dead Kennedys / Panx Romana @Piraeus Academy 117

Dead Kennedys και Panx Romana στην πιο punk Κυριακή του έτους! Στις...
Read More