Αντρέας Τσαούσης (Marauder): “Για εμένα είναι πιο δύσκολο να καταφέρνω να μην επαναλαμβάνομαι”

Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση των Epic Heavy/Power Metal masters Marauder στις 26/01/2018 στο Remedy Live Club το sinavlia.gr είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Αντρέα Τσαούση (guitars) για τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας καθώς και για την κατάσταση της Ελληνικής σκηνής.

Γεια σας και καλώς ήλθατε στο sinavlia.gr

Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια απ’ την κυκλοφορία του τελευταίου σας πονήματος, “Bullethead” (2016). Ποια είναι η αντιμετώπιση του κοινού στα lives σε σχέση με το παλαιότερο σας υλικό;

Αυτοί που έχουν στα χεριά τους το Bulletheadέρχονται στα live για να ακούσουν τραγούδια από αυτό αλλά και παλαιοτέρα αγαπημένα τραγούδια που πάντα παίζουμε. Σαν γνήσιο metal album έχει τραγούδια που ο κόσμος αγαπάει πιο πολύ και αυτό το ξέρουμε, οπότε γνωρίζουμε ποια θα διαλέξουμε.

Δισκογραφικά υπάρχει κάτι στα σκαριά;

Αυτή την περίοδο γράφουμε συνεχώς καινούργιο υλικό για να μπορέσουμε αργότερα να έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής των καλύτερων τραγουδιών τα οποία θα μπουν και στο επόμενο cd.Ελπίζω μέσα στο 2018 να αρχίσουμε να ηχογραφούμε.

Ελληνική σκηνή. Υπάρχει κάτι που πιστεύετε ότι χρειάζεται αλλαγή ή βελτίωση;

Η Ελληνική σκηνή έχει (κάνει) τρομερή πρόοδο σε όλα τα είδη του σκληρού ήχου με πολύ καλές παράγωγες και τεράστιους μουσικούς. Προσωπικά θα ήθελα να ακουγόντουσαν πιο πολύ έξω μπάντες του Classic Metal που πίστεψέ με υπάρχουν πολλές και καλές.

Θα εμφανιστείτε στο Remedy στις 26/1/2018 μαζί με τους Flying Dutchman. Τι μπορούμε να περιμένουμε απ’ την εμφάνισή σας;

Τι άλλο? Ένα μεταλλικό ολοκαύτωμα όπως κάνουμε πάντα με όλα τα hits μας.

Μετράτε πλέον 28 χρόνια παρουσίας στο χώρο, είναι πλέον πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να γράφετε μουσική;

Καλή ερώτηση. Για μένα προσωπικά είναι πιο δύσκολο γιατί αν και μετά από τόσα χρόνια στα θρανία πρέπει να καταφέρνω να μην επαναλαμβάνομαι,  πρέπει να σκέφτομαι σε κάθε τραγούδι διαφορετικά πράγματα… Τα πρέπει είναι πολλά και έτσι αρχίζει ο αυτοπεριορισμός που είναι επικίνδυνος. Και το βασικότερο, το κάθε νέο τραγούδι πρέπει να έχει το κάτι… Αυτό που θα κάνει τη μαγεία του να βγει προς τα έξω. Αν το πέτυχεις αυτό κέρδισες.

Μπορεί κανείς να ζήσει πλέον καθαρά και μόνο απ’ τη μουσική;

Ναι αν παίζεις μεροκάματο σε πίστες…Ή κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα μπορεί και να γίνεται. Αν παίζεις με την μπάντα σου Heavy Metal στην Ελλάδα δεν γίνεται. Από πωλήσεις δίσκων ξεχνά το. Από συναυλίες ξεχνά το. Τώρα, αν είσαι τόσο μεγάλη μπάντα και κάνεις παγκόσμιες περιοδείες ίσως βγάλεις κάποια λεφτά αλλά για ποσά χρόνια; Είναι μεγάλη η κουβέντα.

Ποια η γνώμη σας για τα streaming services (spotify, pandora κτλ) και τη μουσική; .

Σίγουρα είναι ένας τρόπος εύκολης πρόσβασης και αμεσότητας σε τραγούδια αλλά η αλήθεια είναι πως είμαστε παραδοσιακοί τύποι. Θέλουμε το βινύλιο/ cd/ κασέτα στα χέρια μας, να μπορούμε να ξεφυλλίσουμε το booklet, να χαζέψουμε τις φωτογραφίες, να διαβάσουμε τους στίχους.. You get the idea!

Τι συμβουλή θα δίνατε στις μπάντες που ξεκινάνε τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο;

Να παίζουν μουσική πρώτα για πάρτη τους και να γουστάρουν. Να μην τα παρατάνε με τις πρώτες δυσκολίες και να μελετάνε συνεχώς.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι που θέλατε πάντα να παίξετε επί σκηνής και για κάποιο λόγο μέχρι στιγμής δεν τα έχετε καταφέρει;

Ναι υπάρχουν πολλά τραγούδια που θα θέλαμε να τα παίξουμε ζωντανά αλλά δεν μπορούμε για πρακτικούς λόγους. Υπάρχουν τραγούδια με πολλά όργανα, πολλές φωνές χορωδίες κ.λπ. που για να παιχτούν live θα θέλαμε καμμιά 20ρια άτομα ακόμη στο πάλκο. Και επειδή ως κλασσικοί παλιομοδίτες μεταλλαδες απεχθανόμαστε τα προηχογραφημενα στις συναυλίες, ό,τι ακούτε είναι 100/100 live.

Αυτά από μένα, ο τελευταίος λόγος δικός σας. Θα θέλατε να αφήσετε κάποιο μήνυμα για τους αναγνώστες του site;

Ακούτε άφοβα Marauder Music και να πίνετε μπύρες. Το headbanging διαλύει τα άλατα του αυχένα και οι μπύρες καθαρίζουν τα νεφρά. Δοκιμασμένο….. Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη.

More from George Haniotakis
Wintersun,Whispered Τετάρτη 04/10/2017 @ Piraeus 117 Academy
Η ώρα είχε φτάσει επιτέλους. Οι θρυλικοί Wintersun πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος...
Read More
0 replies on “Αντρέας Τσαούσης (Marauder): “Για εμένα είναι πιο δύσκολο να καταφέρνω να μην επαναλαμβάνομαι””