ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: WE.OWN.THE.SKY “HOME” LIVE IN ATHENS + OUTERCAMP @ GAGARIN 205, ΠΕΜΠΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο “Home” παρουσίασε το ελληνικό συγκρότημα των We.own.the.sky. στο Gagarin και γέμισαν την ατμόσφαιρα με την εκρηκτική rock instrumental μουσική τους.

Την βραδιά άνοιξε το ελληνικό επίσης συγκρότημα των Outercamp. Ο λίγος κόσμος που συνήθως πηγαίνει από την αρχή της συναυλιακής βραδιάς και επίσης η καθημερινή που γινόταν η εκδήλωση, συνέβαλλε στον σχεδόν άδειο χώρο που ξεκίνησε το συγκρότημα να παίζει.

Η δυναμική τους όμως εμφάνιση, με μια άγρια πανκ ομορφιά στο ροκ χείμαρρο τους (έπαιζαν και με δανεικό ντράμερ, καθώς ο κανονικός τους για λόγους υγείας τους παρακολουθούσε από το κοινό) στα σαράντα λεπτά περίπου που κράτησε το πρόγραμμά τους, συνεπήρε τον κόσμο που συνεχώς ερχόταν.

Όταν βγήκαν οι We.own.the.sky στην σκηνή, είχε σχεδόν γεμίσει το κάτω μέρος. Τους είχα δει πρώτη φορά πριν λίγα χρόνια ως support στην τελευταία συναυλία των Maybeshewill και τότε είχαν παίξει τραγούδια του πρώτου τους δίσκου. Έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό, γιατί όπως τότε και τώρα, ο κόσμος τους υποδέχτηκε με θέρμη.

Το ίδιο θερμός, συγκινημένος και επικοινωνιακός ήταν και ο επικεφαλής του συγκροτήματος και πέρα από τις ευχαριστίες του, διεξήγαγε κι ένα μίνι γκάλοπ που ταλανίζει ιδιαίτερα αυτές τις μέρες: κουραμπιές ή μελομακάρονο;

Κατά την διάρκεια της συναυλίας αφιέρωσε ένα τραγούδι στον εκλιπόντα Μάκη Τσαμκόσογλου των Mother of Millions και προς το τέλος της βραδιάς αφιέρωσε ένα άλλο στην μητέρα του.

 Έφτιαξαν ένα πρόγραμμα που ικανοποίησε, καθώς έπαιξαν όλο το νέο άλμπουμ τους και ενδιάμεσα έβαλαν κάποια λίγα κομμάτια από τις προηγούμενες δουλειές τους. Η post μουσική τους μου φάνηκε το ίδιο δυνατή, όπως τότε, με heavy ξεσπάσματα, όμως η νέα δουλειά τους είναι ακόμα περισσότερο μελωδική. Πολύ πετυχημένες ήταν και οι προσθήκες – σαν να τα έντυσαν με ένα κομμάτι ονείρου – των φωνητικών στο Youth και η στροφή στο τελευταίο κομμάτι τους που μας έπαιξαν, το Akai Ito:

The stars they fall

Like threads unfurl

They guide me home

Where I belong

 Το post (και όχι μόνο) κοινό που δεν τους ξέρει ήδη, χρειάζεται οπωσδήποτε να τους γνωρίσει.

Written By
More from Maria Sarantou
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – MAYBESHEWILL – Fuzz Live Music Club, ΠΕΜΠΤΗ 25 02 2016
Ήταν, πράγματι, μια όμορφη rock μουσική βραδιά. Ήρθαμε να ακούσουμε ένα αγαπημένο...
Read More
0 replies on “ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: WE.OWN.THE.SKY “HOME” LIVE IN ATHENS + OUTERCAMP @ GAGARIN 205, ΠΕΜΠΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019”