ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: VILLAGERS OF IOANNINA CITY + THEIR METHLAB @ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι Villagers of Ioannina City, ή αλλιώς V.I.C., την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στο επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας τους, παρουσίασαν σε ένα κατάμεστο Θέατρο Βράχων τον νέο τους δίσκο Age of Aquarius.

Και τι πιο ταιριαστό την συναυλία να ανοίξει ένα ελληνικό συγκρότημα με καταγωγή και αυτό από τα Ιωάννινα. Οι Their Methlab βγήκαν στην σκηνή στις 20:00 σε ένα θέατρο που είχε σχεδόν γεμίσει. Με χαμηλό προφίλ και δυνατό παίξιμο το τριμελές γκρουπ μας παρουσίασε κι εκείνο την νέα του δισκογραφική δουλειά The Last Second.

Η instrumental rock μουσική τους ξεχύθηκε σε  post μελωδικές διαδρομές και όταν γκάζωνε οι άγριες metal αποχρώσεις της δεν άφηναν τίποτα όρθιο. Ως λάτρης του είδους ενθουσιάστηκα με την μουσική τους, όπως και ο κόσμος με το θερμό χειροκρότημα στο τέλος του προγράμματος τους.

Setlist

Arctic Funk
A Call To Arms
Decompression
Muktuk
Golden Bond of Ambition
New song – Untitled

Το παιχνίδισμα της προσμονής κράτησε μέχρι λίγα λεπτά μετά τις 21:30, όπου το θέατρο σείστηκε από τα χειροκροτήματα και τις φωνές του πλήθους όταν οι VIC εμφανίστηκαν στην σκηνή. Η παραγωγή που είχε στηθεί ήταν μεγάλη και όπως φάνηκε στο τέλος, το αποτέλεσμα δικαίωσε την δουλειά όλων, καθώς στις δύο ώρες και πάνω που κράτησε η εμφάνισή τους, ο κόσμος διασκέδαζε όπως σε κάθε συναυλία τους: stage diving, αναμμένες δάδες, χέρια υψωμένα και φωνές δυνατές συνόδευαν πολλά από τα τραγούδια τους, αφημένοι στην άγρια ομορφιά της μουσικής τους.

Ένας μεγάλος αριθμός μουσικών βρίσκονταν πάνω στην σκηνή παίζοντας από έγχορδα και ντραμς μέχρι τις δύο τσαμπούνες και το ντιτζεριντού (ένα τεράστιο πνευστό με ήχο καθηλωτικό). Σκηνική παρουσία καταπληκτική, η μουσική τους έβγαινε από κάθε πόρο των μουσικών που τα είχαν δώσει όλα, όπως και του τραγουδιστή που η φωνή του αγκάλιαζε όλο το στάδιο.

Η σύνθεση του setlist ικανοποίησε γιατί παρουσίασαν ένα μεγάλο αριθμό των νέων τους τραγουδιών, αλλά είπαν και ένα ισάριθμο των γνωστών τους. Δεν υπήρξε κάποια διαφορά που τα τραγούδια που είπαν ήταν ανάμεικτα με ελληνικό και με αγγλικό στίχο (που έχουν τα νέα τους κομμάτια), γιατί όλα τα τραγούδια τα συνέδεε η ηπειρώτικη μελωδία ντυμένη με την άγρια ψυχεδέλεια που τόσο καλά ξέρουν να μας προσφέρουν οι VIC.

Έτσι όλη η νύχτα βάφτηκε κόκκινη από την φωτιά που της είχαμε ανάψει και τα δύο τα μέρη το ίδιο: από την δικιά μας μεριά από τα κόκκινα καπνογόνα που άναβαν μέσα στο πλήθος και από την δική τους από τα κόκκινα φώτα πάνω στην σκηνή έως τα υπέροχα γραφικά του videowall σε όλη την διάρκεια της συναυλίας, αλλά και των φλογισμένων συνθημάτων (όπως πολύ ωραία περιέγραψε η φίλη Δέσποινα) που φώτιζαν στο τελευταίο τραγούδι «Karakolia». Το βαρύ ζεϊμπέκικο με πάνω από 100 χρόνια ζωής και που έχει αποκτήσει νέα ζωή μέσα από τους VIC συνοδεύονταν από φράσεις με αναφορά σε περιστατικά και ανθρώπους που ταλανίζουν την κοινωνία του σήμερα, όπως εξοστρακισμός της βαλλιστικής, τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο, τοξικομανής με μαχαίρι ληστεύει κοσμηματοπωλείο και τραυματίζεται από τα γυαλιά, εκκενώσεις καταληψιών κ.α. και ερωτήσεις του τύπου ναι, αλλά τι γύρευε στα Εξάρχεια τέτοια ώρα, γιατί “ζούμε μέρες απίστευτες”.

Και εκεί ακριβώς στο ζενίθ, τέλειωσε η συναυλία με μια άγρια χαρά να έχει ανάψει μέσα μας από τα τραγούδια που μόλις είχαμε ακούσει.

Setlist

 • Age of Aquarius
 • Part V
 • Nova
 • Perdikomata
 • Skaros
 • Zoara
 • Dance of Night
 • Father Sun
 • Millennium Blues
 • Ti Kako
 • Cosmic Soul
 • For the Innocent
 • Karakolia
Written By
More from Maria Sarantou
The KVB @ FUZZ LIVE MUSIC CLUB, ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
  Το συγκρότημα των The KVB, εμφανίζεται ξανά στην Αθήνα, το Σάββατο...
Read More
0 replies on “ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: VILLAGERS OF IOANNINA CITY + THEIR METHLAB @ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019”