Ανταπόκριση: SUICIDAL ANGELS @ Urban Athens Festival, Τεχνόπολη (01/07/2021)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ : ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΪΚΟΥΣΗΣ

Επιτέλους είχε έρθει η στιγμή που περιμέναμε όλοι εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο! Ακυρώσεις συναυλιών, αναβολές επ’ αόριστο των μεγάλων καλοκαιρινών εκδηλώσεων, να μην μπορείς να πιείς μια μπύρα βρε αδερφέ τόσο καιρό, πόσο μάλλον να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική live! Γιατί κακά τα ψέματα, το Heavy Metal ζεί μέσα από τα live και το ανάποδο. Μακριά από εμάς πλέον η πανδημία για να χαμογελάσουμε και πάλι!

Τι και αν ήταν η πιο ζεστή μέρα του χρόνου. (η θερμοκρασία στις 21:00 ήταν 36 βαθμοί κελσίου!), τι και αν έκατσε με τη δεύτερη δόση του εμβολίου (ρε γιατρέ έλεος μια μπύρα μόνο???) δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω την συναυλία του πιο πετυχημένου ελληνικού thrash συγκροτήματος.

Φτάνοντας στην είσοδο της Τεχνόπολης και τσεκάροντας το εισιτήριο κοιτάω τις καρέκλες μέσα και σκέφτομαι «μα είναι δυνατόν»? Το σόκ μεγάλωσε όταν η συμπαθέστατη ταξιθέτρια με οδήγησε στη θέση μου (WTF??) για να καθίσω ήσυχα και να ακούσω το Κουαρτέτο εγχόρδων από τους Suicidal Angels!

Περνώντας η ώρα και αφού η λογική με κυρίευσε ξανά, κατάλαβα πως είναι αναγκαίο κακό να δείς μια συναυλία αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή καθιστός και ας είναι και Τhrash! Μόνο έτσι θα μπορέσουν όλοι να μπουν ξανά σε ρυθμό και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι που ασχολούνται με συναυλίες να ξανάπανε στην εργασία τους. Οπότε αν το σκεφτείς έτσι αξίζει τον κόπο.

Η ώρα πήγε 21:30 και η Τετράδα σκάει μύτη στη σκηνή και ξεκινάει το σφυροκόπημα με το καλημέρα! Endless War, Born of Ηate, Years of Aggression και τον Μελισσουργό να μας καλωσορίζει φορώντας ένα μπλουζάκι Warlord για να τιμήσει τον Βασίλη Τσάμη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Δε χρειάζεται να πούμε και πολλά για τη συναυλία. Και αυτό γιατί οι Suicidal Angels ήταν για ακόμη μια φορά άψογοι! Έχουν ξεφύγει από τα Ελληνικά σύνορα πλέον και παίζουν με ευρωπαϊκή αύρα και φαίνεται .Το σετλιστ δεν είχε μεγάλες διαφορές με την τελευταία συναυλία που είχαν δώσει στην Αθήνα, αρχές του 2020, αλλά αυτό δεν ενόχλησε κανέναν, ούτε το συγκρότημα που τα έδωσε όλα , ούτε και εμάς που το ζήσαμε και αυτό, κάνοντας headbanging κρατώντας τη βιδωμένη καρέκλα μας!

Μιάμιση ώρα ασταμάτητου thrash μέσα στη ζέστη και καθήμενος το λες και εμπειρία!!! Εντάξει στο τέλος δεν αντέξαμε και με το άκουσμα του “Apokathilosis” που έκλεισε και τη βραδιά, όλοι πεταχτήκαμε όρθιοι (χωρίς όμως να κουνηθούμε από το ένα τετραγωνικό που μας αναλογούσε) και το καταχαρήκαμε!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους που είμασταν εκεί (σχεδόν γέμισε η επιτρεπόμενη χωρητικότητα του μέρους) που καταφέραμε υπό αυτές τις συνθήκες να είμαστε εγκρατείς και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ στο Νίκο, τον Ορφέα, τον Gus και τον Άγγελο που κατάφεραν και απολαύσαμε κάτι που πραγματικά μας έλειψε πολύ!

Ραντεβού στο επόμενο LIVE!

SUICIDAL ANGELS SETLIST

Intro (Jaws)

1.Endless War

2. Born of hate

3. Years of Aggression

4. Front Gate

5. Eternally to Suffer

6. Bloodbath

7. D.I.V.A

8. Bloody Ground

9.Capital of War

10. Seed of Evil

11.Damnation(Intro)

12.Reborb of Violence

Gus Solo

13.Beggar of Scorn

14. Bleeding Holocaust

15. The Sacred Dance of Chaos

16. Moshing Crew

17. Apokathilosis

More from Ερωτόκριτος Μιχαήλ
Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos @ Piraeus 117 Academy, Athens 31.10.2019
APOCALYPTICA…ΤΩΡΑ! Ανέκαθεν η Heavy Metal μουσική είναι ένα είδος που σε εκπλήσσει...
Read More
0 replies on “Ανταπόκριση: SUICIDAL ANGELS @ Urban Athens Festival, Τεχνόπολη (01/07/2021)”