ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – SHARON KOVACS + THE CRASHES @ PIRAEUS 117 ACADEMY, ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

H Sharon Kovacs, που επισκέφτηκε για άλλη μια φορά την χώρα μας, ικανοποίησε και χαροποίησε τους παρευρισκόμενους στην συναυλία που έδωσε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο Piraeus Academy.

Για να πάρουμε την βραδιά από την αρχή, το μέρος είχε ήδη γεμίσει πολύ όταν στις 20:50 ανέβηκαν στην σκηνή οι δικοί μας Crashes. Το τριμελές συγκρότημα δημιουργήθηκε πέρσι την άνοιξη κι έχει ένα EP στο ενεργητικό του. 

Για σαράντα λεπτά κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου με την rock n roll «παλιομοδίτικη» ενέργειά του, που ήταν τόσο άγρια όσο επέτρεπε η πρόσμιξη του με πιο punk στοιχεία. Αν και η μουσική του συγκροτήματος διέφερε από αυτή που ήρθαμε κυρίως να ακούσουμε, ο ρόλο τους ως support στέφθηκε με επιτυχία καθώς ζέστανε τον κόσμο, αλλά και ενθουσίασε με την παρουσία του.

Η μισή ώρα διάλλειμα για να γίνουν οι απαραίτητες σκηνικές αλλαγές ήταν αρκετή για να ανεβάσει την ανυπομονησία του κόσμου και αρκετός είχε γεμίσει το πάνω μέρος και είχε καθίσει στις πλαϊνές σκάλες – έχοντας βρει μέρη για να αράξει και να απολαύσει την αγαπημένη του φωνή.

Η Kovacs ανέβηκε στην σκηνή ακριβώς στις 22:00 μαζί με το εφταμελές συγκρότημά της: δύο γυναικείες φωνές να την πλαισιώνουν, ντραμς, πλήκτρα, τρομπέτα και ηλεκτρικές κιθάρες ήταν η σύνθεσή του.

Ο κόσμος την υποδέχτηκε με ζεστό χειροκρότημα και σε όλη την διάρκεια της συναυλίας που διήρκησε μιάμιση ώρα, τραγουδούσε μαζί της, λικνιζόταν στον ρυθμό των τραγουδιών της και κυρίως απολάμβανε να την ακούει.

Η φωνή της μοιάζει θείο δώρο με την σκοτεινή και συνάμα βαθιά χροιά της. Το πάθος που έβγαζε χρωμάτιζε τις τζαζ διαδρομές των τραγουδιών της και όλα τα συναισθήματα που μας έβγαζε τα περιτύλιγε με μια άγρια και συνάμα παιδική χαρά, καθώς γελούσε και συνομιλούσε με τον κόσμο ενδιάμεσα στα κομμάτια.

Ακούσαμε σχεδόν ολόκληρο τον νέο της δίσκο «Cheap Smell» και ενδιάμεσα λίγα τραγούδια από τον πρώτο της δίσκο «Shades Of Black», με δυνατές στιγμές τα The Devil You Know, Diggin, Midnight Medicine, Priceless, 50 Shades Of Black, την μεγάλη της επιτυχία My Love, το δυνατό Mama & Papa και έκλεισε – με μια μικρή διακοπή για το encore – με τα Sugar Pill και τελευταίο κομμάτι (πιο άλλο θα μπορούσε να ήταν;) το Final Song, που το τραγούδησε συνοδεία με την μελωδία των πλήκτρων και η μαγευτική πινελιά ήταν οι τελευταίες νότες του τραγουδιού που ακούστηκαν από την τρομπέτα – μέσα στα σκοτάδια ο μουσικός είχε κατέβει από την σκηνή και ένας προβολέας άνοιξε και τον φώτισε όταν ακούστηκε, ανεβασμένος στην πλαϊνή σκάλα.

Η Kovacs ήταν γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό και αλληλοεπίδρασε θετικά με το κοινό: στις αρχές τις συναυλίας δέχτηκε ένα γράμμα που κρατήθηκε να μην το διαβάσει  εκείνη την στιγμή, αλλά και στο τέλος ξεκόλλησε και μοίρασε όλα τα setlist και κατέβηκε από την σκηνή και χαιρέτησε από κοντά τους θαυμαστές της.

Με αυτές τις όμορφες συνθήκες έκλεισε η μουσική βραδιά μας και μια από τις τελευταίες μου σκέψεις ήταν ότι θα προσμένω να μάθω τι άλλα ωραία θα μας φέρει η μουσική της πορεία.

Setlist

 1. I BETTER RUN
 2. CHEAP SMELL
 3. PLAY ME
 4. FREAK SHOW
 5. BLACK SPIDER
 6. THE DEVIL YOU KNOW
 7. OBLIVION
 8. DIGGIN
 9. MIDNIGHT MEDICINE
 10. PRICELESS
 11. FOOL LIKE YOU
 12. ADICKTED
 13. SHIRLEY
 14. THE WEEKEND
 15. FOOLISH
 16. SKYSCRAPING
 17. WOLF IN CHEAP CLOTHES
 18. 50 SHADES OF BLACK
 19. MY LOVE
 20. MAMA & PAPA
 21. SUGARPILL
 22. FINAL SONG
Written By
More from Maria Sarantou

RELEASE ATHENS FESTIVAL @ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ – DAMIAN “Jr. Gong” MARLEY – THIRD WORLD – HOLLIE COOK – GOBEY & P-GIAL – JUNIOR SP, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται για το καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ του Release Athens και...
Read More