Ανταπόκριση: Sad Lovers & Giants @ An Club Παρασκευή 01/03/2019

Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω το sinavlia.gr, το οποίο απαρτίζεται από
αξιόλογα παιδιά – που όλοι ομαδικά προσπαθούν για το καλύτερο, για την ευκαιρία που μου δίνει να απολαμβάνω συναυλίες από συγκροτήματα που μέχρι πρότινος, είχα «επιδερμική» σχέση μαζί τους και να διευρύνω συνεχώς τους μουσικούς μου ορίζοντες. Προσωπικά, το site είναι άλλο ένα «μέσο» για το όλο «τριπάκι» του ψαξίματος ενός γκρουπ, για την καλύτερη αντίληψη και κατανόησης της μουσικής του κάθε γκρουπ με αποτέλεσμα η εμπειρία της παρακολούθησης μίας συναυλίας του καλλιτέχνη, που θα έχεις εντρυφήσει, να γίνεται ακόμα πιο απολαυστική.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω, είναι και η συναυλία των Sad
Lovers & Giants. Για να είμαι ειλικρινής, ελάχιστα τους γνώριζα, μόνο σαν όνομα και μέσα από ένα δύο γνωστά κομμάτια τους, τα οποία ακούγονται παντού έξω στα γνωστά «νταρκάδικα» της Αθήνας. Πλέον, μέσα από όλο αυτό το «ταξίδι», δεν μπορώ να πω ότι είμαι «τουρίστας», αλλά τοποθετώ και εύκολα το συγκεκριμένο γκρουπ ανάμεσα στα αγαπημένα μου. Ο λόγος; Απλά και εύκολα, γιατί μιλάμε για μία μεγάλη και σπουδαία μπάντα, που έδωσε ένα live με χαρακτήρα απλοϊκό αισθητικά, «αισθαντικό» συνδυασμένο με έναν ρομαντισμό μπολιασμένο από ατμοσφαιρικές και σκοτεινές μελωδίες.

Αυτή την φορά «Άγγλος» στη συνέπεια, ήμουν από τις 21:00 εκεί. Το κλίμα
χαλαρό, λίγος κόσμος στην αρχή που με έκανε απευθείας υποψιασμένο ότι το live θα καθυστερούσε να ξεκινήσει για να μαζέψει περισσότερο κόσμο. Εν τέλει, το μαγαζί γέμισε με κόσμο από διάφορες ηλικίες, με την πλειοψηφία του κοινού να απαρτίζεται από άτομα που ακούν dark wave, post punk και ελάχιστους metalheads.

Η προσμονή μας κράτησε μέχρι τις 22:50, όπου το γκρουπ ξεκίνησε με το
Close To The Sea. Οι Sad Lovers & Giants στα πλαίσια της περιοδείας τους
προωθούν το περσινό νέο άλμπουμ τους το Mission Creep. Ως αποτέλεσμα αυτού έπαιξαν την Παρασκευή, πέντε κομμάτια από αυτό τον δίσκο τα: Beauty Is Truth, Biblical Crows, Paradise – καταπληκτικό κομμάτι, Failed Love Song και το Day Of Reckoning σε ένα live που κυριολεκτικά, κύλισε ομαλά «νεράκι» που λέμε, έχοντας και τις δυνατές στιγμές του όπως: το Sleep (Is For Everyone) ή το Things We Never Did. Το κοινό ενθουσιασμένο χόρευε στους ρυθμούς της κιθάρας του Tony Mc Guinness και τραγουδούσε μαζί, με την αναλλοίωτη στον χρόνο, φωνή του Garce Allard κάτω από έναν ήχο πάρα πολύ καλό, «γεμάτο» από τα synths του Will Hick, που «ανέβαζε» και αναδείκνυε περισσότερο τα τραγούδια.


Oι Sad Lovers & Giants βγήκαν για encore που το τελείωσαν με τα hits Clint
και Cowboys (το μοναδικό official video clip στην ιστορία τους), όπου έγινε χαμός! Δεν άργησαν να περάσουν δύο λεπτά αργότερα και η μπάντα ενθουσιασμένη και η ίδια, με την αλληλεπίδραση του κοινού και την ασταμάτητη ζήτηση του για να παίξουν και άλλο, εμφανίστηκαν και για δεύτερο encore (παρακαλώ) ολοκληρώνοντας το σετ τους με ένα κομμάτι, που όπως προλόγισαν και οι ίδιοι, είχαν να παίξουν 30 χρόνια, αποζημιώνοντας μας όλους, πράττοντας τα δέοντα για 100 λεπτά!!


Εν κατακλείδι, μιλάμε για ένα πάρα πολύ ωραίο live παιγμένο από μία
ιστορική μπάντα, που έχει επηρεάσει από Depeche Mode και The Cult έως και Paradise Lost (ακούστε το Like Thieves, ένα πιο αργό Say Just Words και θα με θυμηθείτε), με πάρα πολύ καλό ήχο μέσα σε έναν χώρο ιστορικό και «χαλαρό» όπως είναι το An Club.

Λυπούμαστε για την χαμηλή ποιότητα των φωτογραφιών, αλλά λόγω
έλλειψης φωτογράφου από το site μας εκείνη την βραδιά, οι συγκεκριμένες
φωτογραφίες πάρθηκαν από το κινητό μου. Ζητάμε συγγνώμη και ευχαριστούμε για την κατανόηση.

 1. Close To The Sea
 2. In Flux
 3. Alaska
 4. Biblical Crows
 5. Jungle Of Lies
 6. Vendetta
 7. Beauty Is Truth
 8. Sleep (Is For Everyone)
 9. Day Of Reckoning
 10. Landslide
 11. Failed Love Song
 12. Seven Kinds Of Sin
 13. Paradise
 14. Things We Never Did
 15. An Another Day
 16. Man Of Straw
 17. 50-50
 18. Cowboys Lost In A Moment
Tags from the story