ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – NIGHTSTALKER + VILLAGERS OF ΙOANNINA CITY + ROLLIN’ DICE @ PIRAEUS 117 ACADEMY – ΣΑΒΒΑΤΟ 30 12 2017

Τι όμορφο από το να περάσεις το τελευταίο σαββατόβραδο του χρόνου με άγριο ροκ, σε μια συναυλία που έγινε sold out λίγες μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της.

 

Η έναρξη της με τους Rollin’ Dice, σε ένα κατάμεστο Piraeus Academy (που όσο περνούσε η ώρα λιγόστευαν τα εκατοστά γύρω από τη περίμετρό μας), ήταν δυναμική με το ροκ τους να θυμίζει τις αγαπημένες εποχές των 1970s.

To περιοδικό Metal Hammer (που διοργάνωσε και την βραδιά), είχε δώσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Way to the Sun», που τραγούδια του ακούσαμε στην μισή ώρα της εμφάνισής τους.

 

Και μετά από αυτό το όμορφο ζέσταμα, η βραδιά ως το τέλος της πήρε φωτιά, με το stage diving, τις δάδες που φώτισαν τον χώρο, τα σηκωμένα χέρια, το χορό και το τραγούδι, αλλά κι όλη τη λεύτερη  χαρά του κόσμου που συνόδεψε τους Villagers of Ioannina City και τους Nightstalker με τα χειροκροτήματά τους.

 

Οι Villagers of Ioannina City, ξεσήκωσαν όπως κάθε φορά το κοινό, στην μια ώρα που έπαιξαν τα τραγούδια τους. Ο συνδυασμός τους του ψυχεδελικού ροκ με τσαμπούνα και κλαρίνο, λειτουργεί και στο παλιό ρεμπέτικο και στα ηπειρώτικα αλλά και στις διασκευές τους.

Ξεκίνησαν δυναμικά με instrumental κομμάτια και ο κόσμος αναζωπύρωνε στα τραγούδια Lex Talionis των Rotting Christ, Zvara, Ti Kako και Karakolia – κομμάτι με το οποίο έκλεισαν.

 

Οι γερόλυκοι του stoner rock Nightstalker όταν βγήκαν, πήραν ήδη ένα ξαναμμένο κοινό και το πήγαν ακόμα παραπέρα με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν.

Ο αεικίνητος επί σκηνής τραγουδιστής τους, αλλά και όλα τα μέλη της μπάντας, δόθηκαν την μιάμιση ώρα που μας έπαιξαν τα τραγούδια τους, σε ένα σετ που περιλάμβανε κομμάτια από την μουσική πορεία τους.

Από το Superfreak, τραγούδι με το οποίο ξεκίνησαν, το Forever Stoned, το Just a Burn, το Line, οδεύοντας προς το τέλος με τα This is U, Dead Rock Commandos, ο κόσμος ήταν παραδομένος στον άγριο ρυθμό τους μέχρι και το τελευταίο κομμάτι τους το Children of the Sun που τραγουδήθηκε από το κοινό.

 

Η μουσική αυλαία της χρονιάς έπεσε με τον καλύτερο τρόπο για όλους εμάς που ήμασταν εκεί και προσωπικά αδημονώ στην νέα που θα μας έρθει, να συμμετέχω και σε άλλες τόσο δυνατές συναυλίες όσο αυτή.

 

 

 

Written By
More from Maria Sarantou
KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD + MONTERO @ FUZZ LIVE MUSIC CLUB, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 03 2018
Δελτίο Τύπου Οι King Gizzard & The Lizard Wizard, για πρώτη φορά,...
Read More
0 replies on “ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – NIGHTSTALKER + VILLAGERS OF ΙOANNINA CITY + ROLLIN’ DICE @ PIRAEUS 117 ACADEMY – ΣΑΒΒΑΤΟ 30 12 2017”