Aνταπόκριση: MOTHER OF MILLIONS, Church of the Sea @ Gagarin 205, Aθήνα 13/5/22

Ο Μάης έχει φτάσει στα μέσα του και το ζήτημα «συναυλίες» έχει πάρει τα πάνω του για τα καλά και «ρολάρει» μέχρι στιγμής μια χαρά! Μέρος αυτού, αποτέλεσε και η μεγάλη επιστροφή, ύστερα από 2,5 έτη, των πολύ αγαπημένων του ελληνικού κοινού, Mother Of Millions. To sinavlia.gr από νωρίς στον χώρο του Gagarin 205 για την μεγάλη πρώτη συναυλία μετά covid εποχής των Αθηναίων progsters αλλά και δεύτερη τους νομίζω, μετά θάνατον του πληκτρά της μπάντας και αδικοχαμένου αδερφού Μάκη. Μαζί τους θα άνοιγαν την ωραία αυτή βραδιά, οι επίσης Αθηναίοι doom gazers Church Of the Sea. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο μπάντες είχαν νέο υλικό στις αποσκευές τους το οποίο φυσικά και θα μας παρουσίαζαν.

Το πρόγραμμα ως συνήθως τηρήθηκε κατά γράμμα και οι Church of the Sea βγήκαν πάνω στην σκηνή στις 20:30 για να μας ταξιδέψουν σε μυστηριακούς κόσμους και να μας πλανέψουν στη σαγηνευτική ατμόσφαιρα του doom dark electro rock ήχων των πλήκτρων και της κιθάρας τους σε συνδυασμό με την αιθέρια φωνή – σαν αηδόνι – της Ειρήνης. Το πολύ ενδιαφέρον υλικό τους μαζί με την πολύ καλή σκηνική παρουσία τους, ο καταπληκτικός ήχος και ο κατάλληλος φωτισμός απέφεραν ως σύνολο ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Αγαπημένο μου κομμάτι του, σχεδόν ωριαίου σετ τους, το ομώνυμο του άλμπουμ τους «Odalisque», με το πανέμορφο βίντεο κλιπ του κιόλας, όπου σε αυτό η φωνή της Ειρήνης μου θυμίζει έντονα, την Anneke των The Gathering ή την Christina Scabbia των Lacuna Coil. Ένα πολύ ταλαντούχο συγκρότημα, σπάνιο στο είδος του για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα, που οπωσδήποτε πρέπει να τσεκαριστεί!

Setlist:
Sweet Surprise
XVII
Raindrops
(A Story About) Preparation
Me as the Water, Me as a Tree
No One Deserves
Odalisque
At the Edge of the World

Η μουσική του opening act που απολαύσαμε, μας προετοίμασε κατάλληλα για τον heavy prog καταιγισμό που θα ακολουθούσε. Ομολογώ ότι πρώτη φορά θα έβλεπα τους Mother of Millions, πραγματικά όμως, συνειδητοποίησα για ποιο λόγο είναι αυτοί που είναι. Με το καλημέρα με το «Amber» μας πήραν το κεφάλι με τον πολύ δυνατό ήχο σαν κρύσταλλο! Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν «νεράκι» σε ένα άκρως κλιμακωτό σετ με τις απαραίτητες εξάρσεις του σαν την νηνεμία πριν την καταιγίδα, όπου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε ολόκληρο το νέο EP τους «Orbit». Η τελική αποκορύφωση επήλθε με τους δυο τελευταίους δυναμίτες «Fire» και «Rome» στο encore, όπου το τραγουδιστικό κομμάτι και το sing along ήταν ξεκάθαρα υπόθεση του κόσμου πλέον.

Ένα κοινό μεταξύ όλων των ηλικιών, συνειδητοποιημένο του που παρευρισκόταν , με σαφής ένδειξη τα alternative t shits του και απόλυτα αφοσιωμένο – μέχρι σημείου λατρείας – στην εκτελεστική ικανότητα της μπάντας σε κάθε κομμάτι! Παρόλο που σε ορισμένα σημεία καταλάβαινες το κενό της απώλειας των ήχων των πλήκτρων, ο ήχος ήταν απόλυτα δεμένος και σφιχτός.

Το πρόσωπο της ημέρας όμως ήταν ο τραγουδιστής Γιώργος Προκοπίου με την εκπληκτική άψογη φωνή του και την γεμάτο θεατρικότητα ερμηνεία του.

Μιάμιση ώρα μετά, ήρθε η ώρα του φινάλε και της αποθέωσης από τον κόσμο με την απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία με τα άσβηστα χαμόγελα όλων μας να την κοσμούν.
Άλλο ένα live με την υπογραφή της High Priority που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η εγχώρια μουσική σκηνή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, όσον αφορά το ταλέντο από μπάντες του εξωτερικού.

Setlist:
Intro
Amber
Spiral
Silence
Collision
The Passage Jam
Where Do We Go From Here
Orbit
Soma
Rite
Anchor
No Light, No Light
Artefact
Encore:

Fire
Rome

Φωτογραφίες: Νίκος Μαθιόπουλος

More from Nikos Mathiopoulos
Αφιέρωμα: Dimmu Borgir “The SoulTakers From Hell” live in Athens @ Piraeus 117 Academy, Τετάρτη 25/09/2019
Ύστερα από 16 χρόνια ήρθε επιτέλους η στιγμή, που όλοι περιμέναμε με...
Read More
0 replies on “Aνταπόκριση: MOTHER OF MILLIONS, Church of the Sea @ Gagarin 205, Aθήνα 13/5/22”