ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: KΑΤΑΤΟΝΙΑ LIVE IN ATHENS 28.2.2020 @ Gagarin 205 Live Music Space. NIGHT CAME DOWN OVER ATHENS FINALLY!

Φωτογραφική ανταπόκριση : Σοφία Συμεωνίδου

Βραδάκι Παρασκευής, με τον κορωναϊό να μας χαλάει το αποκριάτικο mood και το συνάχι που έκανε την εμφάνισή του (όχι δεν είμαι ύποπτο κρούσμα, μην ανησυχείτε όσοι πήγατε!) , ένα live τον Katatonia θα μας έφτιαχνε τη διάθεση..not! Όχι δεν εννοώ ότι παίξανε χάλια…. Ίσα ίσα παρα-παίξανε «επαγγελματικά» με τα περισσότερα κομμάτια μεν να συγκαταλέγονται στα καλύτερα τους, η μελαγχολία που σε διαβάλει ακούγοντας τα δε, σίγουρα δε σε ανεβάζει. Αλλά αυτή δεν είναι και η συνταγή επιτυχίας των Katatonia από τότε που έκαναν στροφή από το Doom metal;

Η κίνηση που είχε και τα 20 λεπτά παρκάρισμα, δυστυχώς με ανάγκασαν να προλάβω μόνο ένα τραγούδι από τους δικούς μας On Thornes I Lay , που ήθελα πολύ να τους ακούσω η αλήθεια είναι και πιστεύω θα το κάνω σύντομα κάποια στιγμή. Δεν υπήρχε αμφιβολία από τη μεριά μου και τελικά δεν διαψεύστηκα, όταν αντίκρισα ένα κατάμεστο Gagarin  να περιμένει για πολλοστή  φορά το σουηδικό συγκρότημα.

Ναι το “Night is the new day“ είναι ένα από τα καλύτερα albums τους και μια επετειακή συναυλία του σε συνδυασμό με ένα pot-pourri από αγαπημένα τους κομμάτια να είναι κάτι που αναμένεις, αλλά από τότε έχει αλλάξει η μισή μπάντα….

Η ώρα πήγε 21:30 και οι Σουηδοί κάνουν την εμφάνισή τους. Σοβαροί και αρκετά στάσιμοι, εκτέλεσαν με επαγγελματικό τρόπο  το πρώτο μέρος του live που δε θα μπορούσε να είναι άλλο από την εκτέλεση ολόκληρου του “Night is the new day“ με τον κόσμο να απολαμβάνει αυτό που ακούει και το καταλάβαινες στο ζεστό χειροκρότημα μετά από κάθε τραγούδι.

Η επιστροφή μετά το μικρό διάλειμμά με τους Katatonia  να είναι πιο χαλαροί παίζοντας τραγούδια από τη μετά-doom δισκογραφία τους. Την τιμητική του είχε το “The Great Cold Distance” με 4 τραγούδια και δε θα μπορούσε βέβαια να λείψει το “Ghost of the Sun” με τον κόσμο να ενθουσιάζεται (αναμενόμενο).  Την έκπληξή την φύλαγαν για το τέλος, κλείνοντας μια όμορφη συναυλία με το πετυχημένο τους cover από Judas Priest, “Night Comes Down”.

Οι Katatonia δε θα βαρεθούν ποτέ να έρχονται στη χώρα μας όσο βλέπουν τους οπαδούς τους να γεμίζουν κάθε φόρα τον χώρο που κλείνουν για να παίξουν. Εις το επανιδείν λοιπόν όπως άφησαν να εννοηθεί!  

Setlist

Part 1:

    Forsaker

    The Longest Year

    Idle Blood

    Onward Into Battle

    Liberation

    The Promise of Deceit

    Nephilim

    New Night

    Inheritance

    Day and Then the Shade

    Departer

Part 2:

    Lethean

    Deliberation

    Serein

    My Twin

    Evidence

    Old Heart Falls

    Ghost of the Sun

    Soil’s Song

Encore:

  July    

Night Comes Down  (Judas Priest cover)

More from Ερωτόκριτος Μιχαήλ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: KΑΤΑΤΟΝΙΑ LIVE IN ATHENS 28.2.2020 @ Gagarin 205 Live Music Space. NIGHT COMES DOWN OVER ATHENS
Katatonia (Catatonia) σαν ορολογία είναι μια ψυχιατρική πάθηση που συχνά σχετίζεται με...
Read More
0 replies on “ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: KΑΤΑΤΟΝΙΑ LIVE IN ATHENS 28.2.2020 @ Gagarin 205 Live Music Space. NIGHT CAME DOWN OVER ATHENS FINALLY!”