Ανταπόκριση: «Η επιστροφή των pioneers Sick Of It All – το NYHC στα καλύτερα του!!» With Special Guests τους Black Mamba Live In Athens @An Club 25/06/2019

By Nikos Mathiopoulos

Φωτογραφίες: Τηλέμαχος Κουκλάκης

Black Mamba

Γύρω στις 21:55 η τετράδα με τα «μαύρα» Mamba βγήκε για να μας εξαπολύσει ατόφιο «πάνκικο» hardcore! Ο τραγουδιστής σε μεγάλα κέφια χοροπηδούσε όλη την ώρα! Παρόλα τα συνεχόμενα τεχνικά προβλήματα με τον ήχο τους στις κιθάρες και τα φωνητικά, από το 4ο κομμάτι και έπειτα του ημίωρου σετ τους, έδωσαν μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Αποτέλεσμα αυτού να καταχειροκροτηθούν, για το ζέσταμα που πρόσφεραν, από τα περίπου 250 άτομα που είχαν μαζευτεί εκείνη την ώρα.

Setlist – Black Mamba

 1. Flip
 2. Black Mamba
 3. War
 4. Mental Pollution
 5. Fight Back
 6. Kick Him
 7. Spit It Out
 8. Short Life
 9. Intro
 10. Ready To Roll

Sick Of It All

Στις 22:45 βγήκαν οι Sick Of It All «υπερκαυλωμένοι» σε ένα «πίτα» An Club!! Περιττό να πω ότι γινόταν ο χαμός!!! Απερίγραπτες σκηνές αδιάκοπου «ξύλου» από κάτω, από συνεχόμενα pits, stagedivings και crowdsurfings!!! Από τις καλύτερες συναυλίες από άποψης ενέργειας  που έχω δει! Τέτοιο παρόμοιο θέαμα είχα να αντικρύσω από τότε που είχαν έρθει οι Biohazard στο Gagarin. Οι Sick Of  It All δεν είναι απλά ήρωες του NYHC κινήματος αλλά σούπερ ήρωες! Ο τραγουδιστής αγέραστος! Επιτέλους ύστερα από εννέα χρόνια συναντήσαμε  ξανά την ζωντανή ιστορία 25 ετών καθαρού NYHC. Τα υπόλοιπα είναι περιττά!

Μετά το “Sanctuary”, αφού έσπαγε πλάκα όλη την ώρα με τον κόσμο πετώντας αστεία, κατέβηκε για λίγο κάτω ο τραγουδιστής στο κοινό, για το “Good Looking Out” (νομίζω), όπου γινόταν ένα λυσσαλέο pit τριγύρω του! Από τις 23:15 και ύστερα για μισή ώρα ακόμα μας έπαιξαν κομμάτια  από όλο το φάσμα της καριέρας τους. Καθόλα τη διάρκεια του ωριαίου σετ. μπάντα και κοινό, ειδικά οι πρώτες σειρές τα έδωσαν όλα! Highlight στο “Uprising Nation” όπου τραγούδαγε ο κόσμος στα μικρόφωνα τους στίχους! Εντύπωση μου έκανε επίσης ο ύμνος του ενός λεπτού που έπαιξαν “Bull’s Anthem”! Με αποκορύφωση και αποτελείωμα, κατόπιν της προτροπής του τραγουδιστή να μας προετοιμάσει λέγοντας μας: “Choose a side!! Open up!!! Pick a side! You know what is going to happen next!” τα τελευταία «υπερχίτ» τους “Scratch the Surface” και “Step Down” (από τον τρίτο ομώνυμο άλμπουμ), όπου κυριολεκτικά έγινε ο χαμός!! 

H επιστροφή των pioneers του NYHC ήταν θριαμβευτική! Όντως ήρθαν και τα ισοπέδωσαν όλα, ότι είχε απομείνει από την προηγούμενη φορά πριν 9 χρόνια! Η μπάντα έδωσε ένα live ορισμό του πάρτυ! To καταχαρήκαμε και εμείς και αυτοί! Μάλιστα μας χαιρέτησαν προσωπικά έναν- έναν! Είδαμε ένα live που παίρνει 10 με τόνο, για μένα, από μια γνήσια και υπερτίμα μπάντα! Μας έκαναν να ξεχάσουμε  την οποιαδήποτε κούραση από συνεχόμενα λαϊβ . Ειδικά, μετά από την εμπειρία απογύμνωσης και σπαραγμού συναισθημάτων από το λαϊβ των Alice In Chains,  οι Sick Of It All ήταν  ότι έπρεπε για να μας επαναφέρουν στη «ζωντανή» πραγματικότητα και να έρθουμε ξανά στα ίσια μας! Είδαμε το NYHC στα καλύτερα του και ζήσαμε ένα λαϊβ μακελειό!

Setlist

 1. Take the Night Off
 2.  Inner
 3. Clob
 4. Us vs. Them
 5. Mach
 6. Road Less Traveled
 7.  Venom
 8. White Boy
 9. My Life
 10. Sanctuary
 11. Shit Head
 12. Good Lookin’ Out
 13. Death
 14. Snake
 15. Uprising Nation
 16. Bull’s Anthem
 17. Bust
 18. Scratch the Surface
 19. Step Down

Tags from the story
,