ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – DAY 3 – RELEASE ATHENS FESTIVAL @ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ – JAMIROQUAI, PAROV STELAR, CIGARETTES AFTER SEX, SILLYBOY’S GHOST RELATIVES, STELLA, ΚΥΡΙΑΚΗ 17 06 2018

Ένα χρόνο πριν (παρά μια ημέρα), το Release Athens Festival έκλεινε με βροχή και επειδή καλά περάσαμε τότε, είπε να ακολουθήσει ο καιρός την πεπατημένη και φέτος, και ό,τι θέλει ας προκύψει.

 

Αυτό όμως που προέκυψε, είναι ότι δυστυχώς χάσαμε την πρώτη εμφάνιση της ημέρας, που θα ήταν από την Stella. Η βροχή είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι δυνατά και έριχνε συνεχώς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν οι πόρτες μια ώρα μετά το προγραμματισμένο και εκτός της ακύρωσης της Stella, άφησε, ευτυχώς,  τις υπόλοιπες εμφανίσεις να παίξουν περίπου πάνω – κάτω στην ώρα τους.

Οι δικοί μας  Sillyboys Ghost Relatives ξεκίνησαν την μουλιασμένη από την βροχή μέρα και ακούσαμε τα ροκ τραγούδια τους οι λίγοι που είμασταν μπροστά παρέα με τα αδιάβροχα και τις ομπρέλες μας, γιατί ο ουρανός αποφάσισε να ρίξει λίγη ακόμα βροχούλα.

Η ρετρό ροκ μουσική τους και η καλή τους διάθεση ζέστανε την υγρή ατμόσφαιρα της πλατείας και μας προετοίμασε όμορφα για την συνέχεια.

 

Και η συνέχεια ήρθε έπειτα με τους Cigarettes After Sex.

Η μεταβατική ώρα της εμφάνισής τους ήταν ταιριαστή με την μουσική τους – χαλαρή, υποτονική και η αισθαντική φωνή του τραγουδιστή του συγκροτήματος ότι πρέπει για ονειροπολήσεις ατενίζοντας τον μολυβί ουρανό.

Βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς το όνομα του γκρουπ, άνετα αυτή η μουσική μπορεί να ακούγεται κάποια άλλη μεταβατική ώρα, όμως από κάποιο cd, γιατί για το μόνο συναυλιακό δρώμενο που σκέφτομαι ότι δύναται να διεξαχθεί στην ανατολή του ήλιου είναι με κάποια αυτοσχέδια παρέα με κιθάρες γύρω από μια φωτιά, δίπλα στην θάλασσα.

Όπως και να έχει, η συναισθηματική μουσική τους βρήκε στόχο και χειροκροτήθηκε.

 

Και αφού στεγνώσαμε και χαλαρώσαμε με τις ως τώρα μουσικές, ήρθε η ώρα, με την βραδινή δροσούλα και ξεκίνησε το πάρτι δυναμικά με τον Parov Stelar στην σκηνή.

Το στήσιμο ήταν περίπου όπως το θυμόμουν δυο χρόνια πριν πάλι εδώ, με την διαφορά ότι τώρα όμως μου φάνηκε πιο πολύ προσεγμένο το σκηνικό και γενικά όλη η παρουσίαση των τραγουδιών.

Στο κέντρο πίσω ο πρωταγωνιστής των deck και μπροστά παραταγμένοι σε όλη την σκηνή οι μουσικοί: μια κιθάρα στην μια άκρη, στο κέντρο περίπου οι δυο φωνές (μια αντρική και μια γυναικεία) που εναλλάσσονταν και στην άλλη άκρη η σχεδόν θεατρινίστικη παρουσία των τριών πνευστών που ήταν μέσα στον παλμό και την ενέργεια και ενίσχυαν παραπάνω την διάθεση, παίζοντας παρέα με τα μπιτ.

Ο χορός ασταμάτητος από κάτω – στον electro swing αλλά και Latin ρυθμό χόρευαν ακόμα και τα πολύχρωμα φώτα και η αλληλεπίδραση κοινού και μουσικής ήταν αμείωτη καθόλα την διάρκεια της εμφάνισής τους.

 

Και το τέλος που όλοι περιμέναμε με τον Jamiroquai ήρθε κι εμείς συνεχίσαμε να χορεύουμε σε άλλο ρυθμό.

Ο Jay Kay παρέα με τους μουσικούς και τις τραγουδίστριες που έκαναν φωνητικά και με το totem του να λάμπει πολύχρωμο και φωτεινό πάνω στο κεφάλι του, διαπότισε με τις μαγικές του ιδιότητες τα αειθαλή τραγούδια του που όσα χρόνια και να περάσουν κρατούν καλά  επάνω τους την funky φρεσκάδα τους.

Συνειρμικά και συγκριτικά, σχετικά με την περσυνή περιπέτεια της υγείας του και βλέποντας τον φέτος στην σκηνή, αυτό που ένιωσα και κατάλαβα είναι ότι χορτάσαμε σε ένα γεμάτο δίωρο πρόγραμμα την χαρακτηριστική φωνή του και την γεμάτη ενέργεια παρουσία του και έκλεισε το φεστιβάλ ανεβαστικά και χορευτικά και η προσέλευση του κόσμου εκείνη την ημέρα ήταν μια από τις μεγαλύτερες.

Εις το επανιδείν Release Athens Festival!

 

 

 

 

 

 

Written By
More from Maria Sarantou
Ανακοίνωση σχετικά με την εμφάνιση των Deep Purple στο Rockwave festival 2021
To Rockwave εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την εμφάνιση των Deep...
Read More
0 replies on “ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – DAY 3 – RELEASE ATHENS FESTIVAL @ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ – JAMIROQUAI, PAROV STELAR, CIGARETTES AFTER SEX, SILLYBOY’S GHOST RELATIVES, STELLA, ΚΥΡΙΑΚΗ 17 06 2018”