Ανταπόκριση: Com Truise, Roundh0use @ Bios Ρομάντσο – Τετάρτη 11/09/2019

Ιδανικό ξεκίνημα της νέας σεζόν, αποτέλεσε άλλη μία εξαιρετική διοργάνωση του Plissken Festival, αυτή τη φορά, εκείνη της πρώτης συναυλίας του μοναδικού συνθέτη, παραγωγού και μουσικού Com Truise, στη χώρα μας, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στο Ρομάντσο. Πολύς κόσμος τίμησε και τον καλλιτέχνη, αλλά και τη διοργανώτρια εταιρία, ξανά, αποδεικνύοντας ότι το αθηναϊκό κοινό, εμπιστεύεται πλέον το Plissken Festival με κλειστά τα μάτια – και δικαίως, μετά τα διαπιστευτήρια που ήδη έχει καταθέσει, όλα αυτά τα χρόνια. Πάμε, όμως, να δούμε τα γεγονότα της ημέρας λίγο πιο αναλυτικά!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της βραδιάς, οι πόρτες θα άνοιγαν στις 21:00 και στις 21:30, θα ανέβαινε στη σκηνή ο Roundh0use. Παρά τις ‘έρευνές’ μου, δεν κατάφερα να βρω πολλά πράγματα για αυτόν. Πρέπει να είναι Βρετανός και συνόδευε τον Com Truise σε αυτούς τους λίγους σταθμούς της ευρωπαϊκής του περιοδείας, όπου άνοιγε τις βραδιές, πριν από αυτόν, όπως έκανε και εδώ. Υποχρεώσεις τις τελευταίας στιγμής, δε μου επέτρεψαν να βρεθώ στον χώρα παρά στις 22:00. Στρίβοντας από τη Σωκράτους στην Αναξαγόρα, είδα τον δρόμο γεμάτο, από άτομα νεαρής, κυρίως, ηλικίας, που συζητούσαν, έπιναν και περνούσαν καλά, όσο ο Roundh0use έπαιζε μέσα και η μουσική του, έφτανε μέχρι έξω.

Μπαίνοντας, αντίκρισα ένα ήδη μισογεμάτο Ρομάντσο, με κόσμο να ψιλοχορεύει και να στήνει πηγαδάκια, ενώ ο Roudh0Use, ο οποίος ήταν ήδη πίσω από τα decks, στο αριστερό μέρος της σκηνής, έπαιζε τις deep house / ambient / techno μελωδίες του, σε ένα χαλαρό κλίμα και μια άκρως καλοκαιρινή διάθεση, παρά το γεγονός πως το ημερολόγιο έδειχνε Σεπτέμβρη. Ευχάριστο mood, όμορφη φάση, φωτογραφία το χαρούμενο κοινό και παίξιμο μέχρι τις 22:35, οπότε δίπλα του, ήρθε ο Com Truise. Αγκάλιασε τον Roundh0use, τον ευχαρίστησε, τον αποχαιρέτησε και πήρε θέση, πίσω από τον ήδη στημένο εξοπλισμό του, έτοιμος να μας ταξιδέψει με τις μουσικές του.

Το κοινό, ήταν επίσης έτοιμο και τον υποδέχτηκε με πολλή χαρά, χειροκροτήματα και επιφωνήματα. Όσοι είχαν ξεμείνει έξω, μπήκαν σιγά σιγά και ο χώρος γέμισε κανονικά πια, ευτυχώς όχι σε ασφυκτικό σημείο. Ο Com, ξεκίνησε κατευθείαν να παίζει, όντας γλυκός και χαμογελαστός. Ο χώρος σκοτείνιασε, λευκές λωρίδες φωτός έπεφταν πάνω του, ενώ άρχισαν οι προβολές visuals σε μεγάλο video wall όπισθέν του. Αμέσως, τον ιδιαίτερο χώρο του Ρομάντσου, γέμισε το synth wave του, το οποίο παρέπεμπε σε διαστημόπλοια, χρονομηχανές, κοσμοναύτες, τοπία και χρώματα.

Το κοινό φαινόταν να τον απολαμβάνει εξαρχής, κι αυτόν και τις πολύπλοκες συνθέσεις του. Εξάλλου, κι ο ίδιος, φαινόταν πως κατέβαλλε προσπάθεια, δεν έπαιζε χαλαρά, το ηχητικό του αποτέλεσμα ήταν προϊόν δουλειάς πραγματικής. Ο ήχος, ήταν πολύ καλός και βοήθησε στο να κοινωνηθεί η μουσική του, ενώ τα φώτα, τα οποία έγιναν ακόμα πιο ενδιαφέροντα, όταν άρχισαν τα κομμάτια του που παραπέμπουν περισσότερο σε club, έδειξαν πως ταίριαζαν εξαιρετικά – είχα καιρό, βέβαια, να πάω στο Ρομάντσο και από ότι κατάλαβα, έχουν προσθέσει και καινούργια φώτα, διαφόρων ειδών τα οποία χαρίζουν πολύ!

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο και το ποικίλο κοινό απελευθερωνόταν περισσότερο και άφηνε τον εαυτό του να τον κατακλύσει η μουσική, και να χορέψει κυριευμένο. Μετά το ένατο κομμάτι, ο Com μάς καλησπέρισε, ευχαρίστησε πολύ που ήμασταν εκεί, είπε πως η Αθήνα ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του και πως ο καλύτερος τρόπος να τελειώσει αυτή, είναι το να το κάνει στην υπέροχή μας χώρα, όπου είπε να περάσει μερικές μέρες σε κάποια παραλία, εδώ. Ευχαρίστησε τους διοργανωτές που τον έφεραν και τον Roundh0use που άνοιξε τη βραδιά και ήταν φοβερός.

Συνέχισε, μετά το δωδέκατο, ευχαρίστησε ξανά και είπε πως δυστυχώς δεν έχει visuals για το επόμενο κομμάτι και έπαιξε μέχρι και ένα δέκατο έκτο κομμάτι, οπότε και αποχώρησε για να επιστρέφει σχεδόν αμέσως υπό το κάλεσμα του κοινού, χαμογελώντας και καπνίζοντας, να παίξει άλλα τρία, να ξαναφύγει και να ξαναγυρίσει για δεύτερο encore, άλλο ένα κομμάτι επικού κλεισίματος, να δεχτεί το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού και να κλείσει αυτή την υπέροχη βραδιά μετά από είκοσι, μάλλον, τραγούδια και μιάμιση ώρα, κάπου στις 00:05.

Συμπερασματικά, ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και όμορφη βραδιά, με εξαιρετικές μουσικές, δύο φοβερούς, στο είδος τους, καλλιτέχνες, οι οποίοι ήταν κοντά το κοινό, το οποίο και τους απόλαυσε. Ένα κοινό εντελώς ποικιλόμορφο, κάτι τόσο ωραίο! Έτσι, η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά, με τόσους ανθρώπους να δίνουν δυναμικό παρών σε συναυλία είδους που δε βλέπουμε συχνά (και που αν δούμε, συνήθως είναι ενταγμένη σε κάποιο club night, σε μεταμεσονύχτιες ώρες), αν και θα έπρεπε, μιας και διψασμένο, σχετικό κοινό, υπάρχει, και αυτό, το οφείλουμε στο Plissken Festival, που πάντα τολμάει και ελπίζουμε, κι αυτό να δικαιώνεται, εμείς πάντως, σίγουρα ναι, επιλέγοντας εκδηλώσεις του. Η διοργάνωση του, ήταν για άλλη μια φορά, άψογη σε όλα και το ευχαριστούμε θερμά, ενώ περιμένουμε εναγωνίως και τις επόμενες. Για την ώρα, κρατάμε την τέλεια εμπειρία του Com Truise, τον οποίο και περιμένουμε ξανά, σύντομα, στο μέλλον.

Κείμενο και φωτογραφίες, για το sinavlia.gr, από τον Πάνο Σταυρουλάκη.

*

More from Πάνος Σταυρουλάκης

Ανταπόκριση: Föllakzoid, The Bonnie Nettles @ Temple – Τετάρτη 23/10/2019

Τετάρτη βράδυ, κι εμείς βρεθήκαμε στο αγαπημένο Temple, για τη συναυλία των...
Read More