ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – CHELSEA WOLFE, SKULL & DAWN @ SMOKE THE FUZZ FEST 2017 – Piraeus 117 Academy, Σάββατο 29 04 2017

Chelsea Wolfe – ιέρεια σκοτεινής μουσικής / Skull & Dawn  – rock Americana: δύο σχήματα που ακούσαμε την δεύτερη μέρα του Smoke the Fuzz Fest, που είχαν κοινό μόνο ένα μέταλ ήχο και αυτό σε διαφορετικό ηχόχρωμα.

Με σχεδόν μισογεμάτο τον χώρο του  Piraeus 117 Academy, ξεκίνησε η βραδιά με το συγκρότημα των δικών μας Skull & Dawn  ακριβώς στις 20:30 και για σαράντα λεπτά μας ταξίδεψαν μουσικά και φωνητικά προς αμέρικα μεριά, μιας σύγχρονης εποχής αστικών γουέστερν με τα έγχορδα βασικούς αρωγούς.

Ταξίδι που πραγματοποιήθηκε και στιχουργικά, μιας και μας πέρασαν από τα στενάκια της Αθήνας  μέχρι σε μια αχανή έρημο με τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο, αλλά και από τον επόμενο που ετοιμάζουν. Το συγκρότημα κέρδισε τις εντυπώσεις και εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα του κοινού που πλέον είχε γεμίσει τον χώρο.

Και από την φωτεινή σκηνή, μια σκοτεινή υποδέχτηκε την Chelsea Wolfe προϊδεάζοντας μας για την επερχόμενη αλλαγή ύφους. Με ένα μαύρο ριχτό αραχνοΰφαντο φόρεμα, τα μαύρα μαλλιά της να πλαισιώνουν συχνά το πρόσωπό της και τα σχεδόν απόκοσμα φωνητικά της από το πρώτο τραγούδι που είπε, Feral Love, μας υπόβαλλαν μια καθηλωτική ατμόσφαιρα.

Οι κιθάρες, τα ντραμς και τα μέταλ μουσικά εφέ, συντονισμένα σε όλη την διάρκεια της παρουσίας τους να παίζουν σε ένα χαμηλό τέμπο στον σκοτεινό νωχελικό ρυθμό των τραγουδιών που ακούσαμε. Με μικρές διακυμάνσεις, νιώσαμε σε στιγμές την μελωδικότητα της φωνής της, στο Simple Death και στο Iron Moon.

Τα κομμάτια που παίχτηκαν ήταν κυρίως από τους δύο τελευταίους της δίσκους, που στην μουσική της η Chelsea Wolfe έχει χρησιμοποιήσει πιο πολύ μέταλ στοιχεία.

Το κοινό την παρακολουθούσε προσηλωμένο και άηχο, συντονισμένο και αυτό στην βαριά ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί. Σε αυτό συνέβαλε και ο φωτισμός που έπαιζε ένα παιχνίδι με φωτεινές ακτίνες που φαίνονταν να γεμίζουν με σύννεφα από τον καπνό που διαχεόταν  και σου έδινε την αίσθηση πως αιχμαλώτιζε τον χώρο και τον χρόνο και παρέδιδε κομμάτια του με τις νότες που χτυπούσαν δυνατά για εβδομήντα λεπτά.

Μια ωραία βραδιά, που έκλεισε συναυλιακά γύρω στις έντεκα, που μαζί με τις μουσικές παρουσίες στην σκηνή, συνετέλεσε και ο  ταιριαστός  χώρος του Piraeus 117 Academy με την υπέροχη ακουστική που πρόσφερε.

 

Written By
More from Maria Sarantou

URBAN ATHENS FESTIVAL – DAY 1 – ΤΕΤΑΡΤΗ 03 07 2019 @ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ: ACTIVE MEMBER, ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-MOVIES, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C

Φωτογραφίες Καλλιόπη Κατσιδονιώτη Και τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά και φυσικό...
Read More