ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – BRASS AGAINST @ GAGARIN 205 LIVE MUSIC SPACE, ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ξεκινώντας την ευρωπαϊκή τουρνέ τους από την Ελλάδα, οι Brass Against εμφανίστηκαν στο Gagarin την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, που ήταν επίσης και η πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους.

Το live δεν είχε support, άρχισε στις 22:15 όπως είχε ανακοινωθεί, διήρκεσε 80 λεπτά και καθόλα την βραδιά παρακολουθήσαμε μια διαφορετική, μα και εξίσου ανεβαστική ροκ συναυλία.

Το διαφορετικό που έχουν είναι τα χάλκινα πνευστά: η κολεκτίβα που ανέβηκε στην σκηνή αποτελούνταν από οκτώ μουσικούς, από τους οποίους υπήρχε ένας ντράμερ κι ένας κιθαρίστας. Τα υπόλοιπα μέλη φυσώντας τρομπέτες, τούμπα, τρομπόνι και σαξόφωνο απογείωσαν τα τραγούδια με τον δυναμισμό που αποπνέει ο ήχος των μουσικών οργάνων τους.

Οι διασκευές που έκαναν αφορούσαν ήδη δυνατά ροκ κομμάτια, όπου με τα πνευστά μεταμόρφωσαν το ύφος τους σε πιο χορευτικό. Τα μισά τους τραγούδια ήταν των  Rage Against The Machine (Bulls On Parade, Sleep Now on The Fire, Know Your Enemy, Guerrilla Radio) και με δυνατή στιγμή της βραδιάς τo Wake Up, αλλά και τα Bombtrack και Killing In The Name, που ήταν και τα τρία τελευταία κομμάτια της συναυλίας.

Ενδιαφέρουσα πολύ ήταν και η μουσική μεταμόρφωση του Freedom της Beyoncé, δίνοντας μια ροκ διάθεση στο τραγούδι. Με μια αναφορά από την front-woman Maya Azucena στον Chris Cornell, ακούσαμε και από τους Audioslave τα Cochise, Show Μe How To Live και το Gasoline. Ακούσαμε επίσης από τους Toοl to The Pot και από τους Black Sabbath το War Pigs.

Ο συνδυασμός των δυναμικών κομματιών τραγουδισμένα από μια επαναστατημένη  φωνή (εξάλλου η αναφορά της τραγουδίστριας στον ενεργό ρόλο των καλλιτεχνών στο πολιτικό σκηνικό αποτελεί τον νοητικό πυρήνα της μουσικής κολεκτίβας), ταρακούνησε το Gagarin και χάρισε στον κόσμο – που αν και καθημερινή είχε γεμίσει τον χώρο, μια βραδιά γεμάτη άγρια χαρά και φορτισμένη θετικά ενέργεια.

Φωτογραφίες: Μαρία Σαράντου

0 replies on “ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – BRASS AGAINST @ GAGARIN 205 LIVE MUSIC SPACE, ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019”