ANNIHILATOR, FORAY BETWEEN OCEAN @PIRAEUS 117 ACADEMY, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/16

At long fuckin’ last, η μέρα που θα δω live τους Annihilator, η Παρασκευή 28/10/16, έφτασε. Οι λόγοι αυτού του ενθουσιασμού πολλοί- αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο όμως είναι πως η μπάντα και συγκεκριμένα ο Jeff Waters αποτελούν μια σχολή μόνοι τους. Με άλλα λόγια, ερχόμενος σε επαφή με το υλικό του συγκροτήματος διευρύνεις πολύ τους μουσικούς και μη ορίζοντές σου. Και φαίνεται πως παρόμοια αντίληψη ενστερνίζεται αρκετός κόσμος, μιας και στο Piraeus 117 Academy έχει συρρεύσει μεγάλος αριθμός ατόμων ήδη από τις 19:00, όταν και ανοίγουν οι πόρτες.

Η ώρα είναι 20:20 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Foray Between Ocean. Πρόκειται για Progressive Metalcore σχήμα, το οποίο έχοντας στη διάθεσή του 40 λεπτά, εκτελεί 5 κομμάτια (”Lost Sky”, ”Path of Darkness”, ”My Orient”, ”Smiling Faces of Vanity”, ”Piece of Life”), μέσα από τα οποία παρουσιάζει την οπτική του πάνω στη μουσική κατεύθυνση που ακολουθεί. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του, το συγκρότημα πλαισιώνεται από καθαρό ήχο, συνεχή επικοινωνία με το ασυγκίνητο ως επί το πλείστον αριθμητικά μεγάλο κοινό, εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, ενώ αδιαμφισβήτητα διαθέτει τεχνική αρτιότητα. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε επαφή με το συγκεκριμένο Είδος και παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στα ακούσματά μου, είμαι βέβαιος πως οι fans του θα την καταβρούν με την μπάντα: προσωπικότητα υπάρχει, ταλέντο το ίδιο, όρεξη για σκληρή δουλειά ναι, ψυχή και πάθος κατατίθενται στη μουσική της- κανένα παράπονο, αλήθεια, οπότε στην περίπτωση που άτομα διεγείρονται από τον συγκεκριμένο μουσικό προσανατολισμό, να checkάρουν οπωσδήποτε. Τον σεβασμό μου πάντως τον κερδίζουν.

foray-between-ocean-2

foray-between-ocean-3

foray-between-ocean-5

foray-between-ocean-1

Επιτέλους η ώρα είναι 21:30 και οι masters του Groove/Thrash Metal, Annihilator, εμφανίζονται στην σκηνή. Metal, Διαστροφή, Νοεροί δαίμονες, Παράνοια, Ψυχολογία, Διαταραχή. Το ”Suicide Society” ταιριάζει γάντι με το κλίμα των καιρών μας- ”King of the Kill”, ΡΕ. ”Creepin’ Again (Parasomnia)” για όσους αντιμετωπίζουμε διάφορα θεματάκια με succubus και incubus ή αλλιώς Mare ή αλλιώς Υπνοπαράλυση, πρωταθλητισμός στο headbanging με το ”Annihilator”, γίνομαι expert στο air guitaring κατά την εκτέλεση του ”No Way Out”, ενώ στο ”Set the World on Fire” οι φωνητικές μου χορδές φτάνουν στο maximum των δυνατοτήτων τους. Moshing και κακό στο ”Stonewall”, στο ”Syn. Kill 1” βλέπουμε την πραγματικότητα μέσα από την οπτική του τρομοκράτη και στο ”No Zone” οι ταχύτητες ανεβαίνουν επικίνδυνα. Η λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ τρέλας και ιδιοφυΐας διαγράφεται στο ”Brain Dance”, η περιβόητη ιστορία της Alice, του γνωστού κοριτσιού με τους φόβους του πως κάτι μοχθηρό το παρακολουθεί, ζωντανεύει στο ”Alison Hell”, το ”Bliss” αποτελεί αριστούργημα, ενώ ο καταστροφικός εθισμός που προκαλεί η coke αποκαλύπτεται πλήρως στο ”Second to None”. Τα μέλη του συγκροτήματος φορούν spooky μάσκες για τις ανάγκες του ”Phantasmagoria”, το venue παίρνει φωτιά στο ”W.T.Y.D. (Welcome to Your Death)” και ”Human Insecticide”, πουτάνα όλα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισης το σχήμα πλαισιώνεται από κρυστάλλινο ήχο, συνεχή, θερμή και οικεία επικοινωνία με το τεράστιο αριθμητικά κοινό και άκρως επιβλητική σκηνική παρουσία- ο Jeff Waters αποτελεί μια σχολή μόνος του, ενώ το humor του είναι πανέξυπνο. Σεμιναριακή μπάντα, σεμιναριακή εμφάνιση.

Setlist

Suicide Society

King of the Kill

Creepin’ Again (Parasomnia)

Annihilator

No Way Out

Set the World on Fire

Stonewall

Syn. Kill 1

No Zone

Brain Dance

Alison Hell

Bliss

Second to None

Phantasmagoria

W.T.Y.D. (Welcome to Your Death)

Human Insecticide

annihilator-2

annihilator-3

annihilator-6

annihilator-9

Η Didi τήρησε ρητά το timetable και διοργάνωσε μια θεσπέσια συναυλία. Από την άλλη, οι Annihilator, σε 105 λεπτά και με 15 κομμάτια, επιβεβαίωσαν πως αποτελούν masters στο Είδος που υπηρετούν. Επιτέλους, ένα προσωπικό όνειρο ετών πραγματοποιήθηκε. ‘Til next time.

More from Theodore Kritikos
Iced Earth, Tidal Dreams @Fuzz, Τετάρτη 24/01/18
Η μέρα της Αποκάλυψης έφτασε. 4η φορά που παρακολουθώ live τους Iced...
Read More
0 replies on “ANNIHILATOR, FORAY BETWEEN OCEAN @PIRAEUS 117 ACADEMY, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/16”