“An Ultimate Extreme Metal Phantasmagorical Experience” : Watain /Dead Congregation/ Thy Darkened Shade Live In Athens @ Gagarin 205, Λιοσίων, Σάββατο 04/05/2019

Οι φίλοι του ακραίου extreme metal ήχου θα πρέπει να χαράξουν για τα καλά στην μνήμη τους  την ημερομηνία του Σαββάτου της 4ης του Μαΐου, που αναμένεται «μαύρο και άραχνο»,  για τους εξής  τρεις  λόγους: Πρώτος και κυριότερος, έρχονται οι super star βραβευμένοι με Grammy black metalers  Watain  ξανά στην χώρα μας, ύστερα από 5 χρόνια με ακόμα περισσότερο άγριες διαθέσεις, ακόμα  πιο βλοσυροί και μοχθηροί με καινούργιο άλμπουμ στις αποσκευές τους (“Trident Wolf Eclipse”) και με εξοπλισμό για ένα φουλ φαντασμαγορικό σόου, που θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! Επιπλέον, μαζί τους θα παίξει  η cult διαστάσεων διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνική old school death metal μπάντα, Dead Congregation,  που με μόλις δύο άλμπουμ και δύο EP έχει τον δικό της  χαρακτηριστικό ήχο και έχει χαράξει την δική της ιστορία . Το αξιοσημείωτο αυτό live θα έχουμε την τιμή να μας  το ανοίξουν οι occultists Thy Darkened Shade σε μία από τις υπέρ σπάνιες εμφανίσεις τους!

Συνεπώς μιλάμε για ένα μοναδικό  show-σεμινάριο για την extreme metal σκηνή και ήχο, με φοβερό και πολύ δυνατό συνδυασμό  σχημάτων και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή εισιτηρίου, που αποτελεί must για τους φαν του είδους και απλά δεν χάνεται με τίποτα!

Ας  ρίξουμε λίγο φως σε αυτό το  έρεβος κάνοντας μία σύντομη ιστορική αναδρομή κάθε συγκροτήματος..

Thy Darkened Shade

Οι Αθηναίοι Thy Darkened Shade ιδρύθηκαν το 1999 και αποτελούνται, ύστερα από μερικές αλλαγές στο line up τους από από τους The A – Mantras, Semjaza – Guitars, Mantras, Cain Letifer – Guitars, Mantras, King Asmoday – Bass, C.Docre –Drums. Το είδος που παίζουν, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, χαρακτηρίζεται ως Acausal Necrosophic Black Metal. Η πνευματική αναζήτηση της μπάντας μέχρι στιγμής ,έχει επιφέρει στην επιφάνεια δύο τελετουργικά full length albums στο ενεργητικό της. Αυτά είναι τα: «Eternvs Mos, Nex Ritvs» (2012) και «Liber Lvcifer I: Khem Sedjet» ( 2014 ) κάτω από το label της γερμανικής W.T.C. Productions.

 

www.thydarkenedshade.net

DEAD CONGREGATION

Οι Dead Congregation είναι μια ελληνική μπάντα death metal από την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2004. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο πλήρη άλμπουμ, δύο EP και ένα split με τους Hatespawn. Κυκλοφόρησαν τον τελευταίο δίσκο τους , «Promulgation of the Fall», που κυκλοφόρησε στις 5 Μαΐου 2014, κάτω από  το δικό  τους label, Martyrdoom Productions, και στις 7 Νοεμβρίου 2016 κυκλοφόρησαν το EP ‘Sombre Doom’. Το όνομα της μπάντας προέρχεται από τον τίτλο ενός τραγουδιού που γράφτηκε στην προηγούμενη μπάντα τους Nuclear Winter.

  
  
Ιστορία 
 
Το συγκρότημα ιδρύθηκε από τον κιθαρίστα και τον τραγουδιστή Anastasis Valtsanis μετά τη διάσπαση των Nuclear Winter. Οι Nuclear Winter ξεκίνησαν ως ένα κλασσικό punk συγκρότημα. Αργότερα, άρχισαν να ενσωματώνουν κάποιες επιρροές από την πρώιμη σουηδική σκηνή death metal. Το ντεμπούτο τους ήταν ένα αυτοχρηματοδοτούμενο EP, το οποίο παρουσιάζει ήδη μια ανάμειξη αυτών των μορφών. Μετά από μια μακρά παύση, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 2000 ένα split με τους Incriminated από τη Φινλανδία. Πριν από τη διάσπαση των Nuclear Winter, ο Βαλτσάνης κατέγραψε ένα τελευταίο demo με τη μπάντα. Αφού ένας από τους συμμαθητές εγκατέλειψε την ομάδα, ο Βαλτσάνης ηχογράφησε το Demo, «Virginorn Abomination» ως κύριος συνθέτης της μπάντας. Το ΕP κυκλοφόρησε την πρωτομαγιά του 2005 μέσω της Konqueror Records,το οποίο απέσπασε  θετικές κριτικές. 
 
 
Ύστερα κυκλοφόρησαν το full length ντεμπούτο τους, «Graves of the Archangels» στις 30 Ιανουαρίου 2008 σε συνεργασία με την Nuclear War Now! Productions. Το άλμπουμ έλαβε συντριπτικό κριτικό έπαινο και κέρδισε ένα τεράστιο κοινό μετά τη έκδοσή του. Την 1η Απριλίου  του ίδιου έτους, κυκλοφόρησαν ένα split EP με τους Hatespawn. 
 Μετά από μια περίοδο αδράνειας, τον Απρίλιο του 2014 το συγκρότημα ανακοίνωσε τον τίτλο και τα του δεύτερου πλήρους άλμπουμ τους, «Promulgation of the Fall». Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 16 Μαΐου 2014 σε συνεργασία με την  Profound Lore Records και Norma Envagelium Diaboli. 
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 η μπάντα ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο EP με τίτλο «Sombre Doom» στις 7 Νοεμβρίου σε συνεργασία με την Norma Envagelium Diaboli και στις 25 Οκτωβρίου άρχισε να κυκλοφορεί το ΕP.

 
h
   
Μουσικό στυλ 
 
Οι Dead Congregation παίζουν ένα στυλ death metal με ιδιαίτερη έμφαση στην ατμόσφαιρα και όχι στην ταχύτητα ή στην τεχνική. Συγκρίσεις έχουν γίνει συχνά με μπάντες του χώρου όπως οι Incantation , Immolation και  οι Morbid Angel, και συχνά περιγράφονται ως classic old school death metal . 
 
Members

Discography

 
 • Purifying Consecrated Ground (EP, 2005)
 • Graves of the Archangels (2008)
 • Dead Congregation / Hatespawn (split, 2008)
 • Promulgation of the Fall (2014)
 • Sombre Doom (EP, 2016)
 

Watain

Οι Watain είναι μια σουηδική μπάντα από την Ουψάλα, που δημιουργήθηκε το 1998. Το όνομα της μπάντας προέρχεται από μια πρώιμη ηχογράφηση των Aμερικανών black metalers Von. Το συγκρότημα έχει γίνει διάσημο για τις Θεϊστικές του Σατανιστικές απόψεις και για τις ζωντανές τους εμφανίσεις που περιλαμβάνουν πυροτεχνήματα, κεριά, σατανικά τελετουργικά, σφαγές ζώων και αίμα. Σε μια ζωντανή παράσταση στο Μπρούκλιν το 2014, περιέλουσαν κόσμο από το κοινό με αίμα των ζώων, που προκάλεσε εμετό σε κάποιους.  Από τότε που δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό αυτό προκάλεσε έντονες διαμάχες. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει έξι πλήρη άλμπουμ, καθώς και τρία ζωντανά άλμπουμ και μια σειρά από demos και EPs. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους «Trident Wolf Eclipse» κυκλοφόρησε στις 5 Ιανουαρίου 2018 μέσω του Century Media Records. Η σύνθεση του πυρήνα της μπάντας παρέμεινε σταθερή από την ίδρυσή της, αποτελούμενη από τους Erik Danielsson, Pelle Forsberg και Håkan Jonsson, αν και από το 2015 ο Jonsson δεν παίζει πλέον, τα live καθήκοντα του καλύπτονται τώρα από τον Emil Svensson και τον E. Forcas από τους συντοπίτες τους το death μεταλ σχήμα Degial.

Ιστορία

Τον Οκτώβριο του 1999, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το EP τους «The Essence of Black Purity» μέσω της Grim Rune Productions, που θεωρούν ότι είναι η πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους και έπαιξαν σε ένα show μαζί με τους Malign and Dark Funeral, που οργάνωσαν οι ίδιοι σε συνεργασία με την Grim Rune Productions.

 
Το ντεμπούτο άλμπουμ των Watain «Rabid Death's Curse» κυκλοφόρησε μέσω της End All Life Productions και Drakkar Productions το 2000, ακολουθούμενο από ένα split EP με τους Diabolicum, που  κυκλοφόρησε μέσω της Spikekult Records. Ένα split LP με τους Malign σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και υποτίθεται ότι θα εκδοθεί από την Grim Rune Productions πριν από την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ τους «Casus Luciferi», αλλά ποτέ δεν κυκλοφόρησε. Οι Watain περιόδευσαν την Ευρώπη με τους Unpure στις αρχές του 2002. 
 
 
Το 2003, μπήκαν και πάλι στο στούντιο για να γράψουν το δεύτερο full-length άλμπουμ τους “Casus Luciferi”, το οποίο περιέχει στίχους του Necromorbus των Funeral Mist. Η “Stellar Descension Infernal Tour” στην Ευρώπη ακολούθησε, τα “Secrets Of The Moon” και “Averse Sefira”. Επίσης πραγματοποίησαν περιοδεία σε 18 χώρες με τoυς Dissection, στη λεγόμενη, διάρκειας δύο μηνών, 'Rebirth of Dissection' tour το 2004. Μέλος των Dissection Ο Teitan έπαιξε με τους Watain στη Ρωσία το 2005 λόγω της απουσίας του live bassist Whorth και αργότερα έγινε επίσημο ζωντανό μέλος της μπάντας
 
Το 2006, μέλη του συγκροτήματος έκαναν τον Χίτλερ χαιρετισμό και φορούσαν μπλουζάκια της μπάντας NSBM Absurd μετά από τη συναυλία τους στο γερμανικό Party.San Open Air, που οδήγησε σε κατηγορίες ότι ήταν ναζιστική μπάντα. Το τρίτο πλήρες άλμπουμ τους, «Sworn to the Dark», κυκλοφόρησε στην Ευρώπη στις 21 Φεβρουαρίου 2007 και στη συνέχεια ταξίδεψαν μαζί με τους Celtic Frost, Kreator και Legion of the Damned. Το 2008, έπαιξαν την πρώτη τους περιοδεία στην Βόρεια Αμερική με τους Withered και τους Book of Black Earth. Eclipse Eternal και Kronosfear μαζί τους για μερικές συναυλίες.
 Το 2010, οι Watain κυκλοφόρησαν  ένα single για το τραγούδι "Reaping Death" σε δύο versions στη μία με διασκευή το “Chains Of Death”, των Death SS, και στην άλλη ως digisleeve CD με διασκευή το "The Return of Darkness and Evil" των  Bathory. 
 h
 Ακολούθησε το άλμπουμ "Lawless Darkness" ,που κυκλοφόρησε στις 7 Ιουνίου 2010 και έλαβε πολύ θετικές κριτικές από τους κριτικούς της μουσικής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το συγκρότημα να κερδίσει το πρώτο Σουηδικό Grammi για το βραβείο "Best Hard Rock album". 
 
https://www.youtube.com/watch?v=77E9DHDMf8w
 
Το 2012, οι Watain εμφανίστηκαν στο Wacken Open Air και το Bloodstock. Το συγκρότημα συμμετείχε στην περιοδεία των Decibel στις Η.Π.Α. με τους Behemoth και In Solitude ως support band στους Behemoth κατά την περιοδεία τους στην Αυστραλία. Στις 7 Μαΐου 2012 η μπάντα κυκλοφόρησε ένα DVD και live άλμπουμ το «Opus Diaboli - 13 Years ofBlack Metal Magic», σε σκηνοθεσία Johan Bääth και Watain. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=p6MQHlVK81w
 
Το πέμπτο full-length άλμπουμ τους, «The Wild Hunt», κυκλοφόρησε στις 19 και 20 Αυγούστου 2013 στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αντίστοιχα και παρουσίασε μια αλλαγή στο ύφος της μπάντας καθώς ενσωμάτωναν στοιχεία heavy metal, progressive metal και doom metal . Την κυκλοφορία του άλμπουμ ακολούθησε μια παγκόσμια περιοδεία που ξεκίνησε στην Ουψάλα στις 24 Αυγούστου. Τον Ιανουάριο του 2015, οι Watain, Mayhem και Revenge έπαιξαν μαζί ως μέρος της περιοδείας "Black Metal Warfare" στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Mayhem και οι Watain περιόδευσαν  ξανά στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2015 με τους δικούς μας διεθνείς Rotting Christ ως "Part ΙΙ" της προηγούμενης περιοδείας. 
 
h
 
Τον Ιανουάριο του 2016 ο τραγουδιστής Erik Danielsson αποτέλεσε το “αντικείμενο μελέτης» της τριλογίας ταινιών-ντοκιμαντέρ με τίτλο 'Music, Blood and Spirit: The Life and Work of Erik  Danielsson'. Η ταινία είναι "η τρίτη και τελευταία μίας τριλογίας  αφιερωμένη στους ανθρώπους που είναι 100% αφοσιωμένοι σε αυτό που η κοινωνία χαρακτηρίζει ως ανορθόδοξες πεποιθήσεις ή τρόπους ζωής". Τον Ιούλιο του 2016 η μπάντα ανακοίνωσε ότι θα περιοδεύσει και πάλι με Mayhem τον Δεκέμβριο. Η περιοδεία έχει τίτλο  'The Past Is Alive'  και θα αποτελείται από επτά ευρωπαϊκές ημερομηνίες. Οι μπάντες παρουσίασαν τα άλμπουμ τους « Casus Luciferi» και «De Mysteriis Dom Sathanas». Τον Δεκέμβριο του 2016 ένα 7 "split EP από τους Watain και Mayhem με τίτλο «Sathanas / Luciferi Tour EP » ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά σε αυτήν την περιοδεία και παρουσίαζε ένα ζωντανό κομμάτι από κάθε συγκρότημα ηχογραφημένο από την συγκεκριμένη περιοδεία.
 
 
Στις 2 Αυγούστου 2017, οι Watain επιβεβαίωσαν την ημερομηνία κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου έκτου πλήρους  στούντιο άλμπουμ, το οποίο κυκλοφορεί στις 5 Ιανουαρίου 2018, ο τίτλος του άλμπουμ αποκαλύφθηκε αργότερα ως «Trident Wolf Eclipse». Αυτή η έκδοση θα συνοδεύεται από μια σύντομη περιοδεία σε διάφορους επιλεγμένους χώρους της Ευρώπης. Το πρώτο single με τίτλο 'Nuclear Alchemy' από το νέο άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 31 Οκτωβρίου. Το «Trident Wolf Eclipse» κυκλοφόρησε επίσημα στις 5 Ιανουαρίου 2018 μέσω του Century Media Records σε γενικά ευνοϊκές κριτικές από τους κριτικούς που σημείωσαν ότι το άλμπουμ σηματοδότησε μια επιστροφή στο πρώιμο, πιο επιθετικό black metal στυλ του συγκροτήματος. Το συγκρότημα θα περιοδεύσει στη Βόρεια Αμερική στις αρχές του 2018 για να υποστηρίξει το άλμπουμ.
 
 
Μουσικό στυλ και ιδεολογία 
 
Από την αρχή της σταδιοδρομίας τους, οι Watain συγκρίθηκαν συχνά με τους Dissection. Ο Erik Danielsson επιβεβαίωσε ότι "οι Watain και οι Dissection έχουν πράγματι πολλά κοινά ως συγκροτήματα, τόσο μουσικά όσο και πνευματικά". Τα συγκροτήματα ως επιρροές των Watain, είναι εύκολα, οι Bathory, Mayhem, Mercyful Fate, Death SS, Samael και Necrovore.
Οι Watain αναπροσδιορίζονται ως θεϊστικοί Σατανιστές. Όλοι οι στίχοι γράφονται από τον τραγουδιστή Erik Danielsson, ο οποίος συνόψισε τα θέματα τους ως "η θρησκεία στην οποία στηρίζονται, ο σατανισμός ή - για να αποφευχθεί η σύγχυση - Devilworship". Ο Danielsson πιστεύει ότι ένα σύστημα πεποιθήσεων που μοιράζονται όλα τα μέλη "είναι απαραίτητο για να γίνει κάτι τόσο οικείο και προσωπικό όσο η μουσική" . Οι Watain υποστηρίζουν το δόγμα του «Ναού του σκοτεινού φωτός» του Jon Nödtveidt, που συνδέεται με την κακοποίηση των ζώων και τη δολοφονία.
Εντούτοις, η μπάντα έχει αποστασιοποιηθεί δημόσια και επικρίνει ανοιχτά τον αντισημιτισμό και τις άκρως δεξιές ιδεολογίες, χαρακτηρίζοντάς τις ως "ένα από τα μεγαλύτερα κακά που γνωρίζουν σήμερα οι άνθρωποι". Ο Danielsson είπε ότι «αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να δοξάσεις». Ο ίδιος απέρριψε ρητά τις «φυλετικές ιδέες» ως «άσχετες» λέγοντας ότι «μελετάω άλλους πολιτισμούς και ενδιαφέρομαι πολύ για ριζικές ιδέες για την προβολή του κόσμου, αλλά όταν πρόκειται για φυλετικές ιδέες, ποτέ δεν βρήκα ούτε μια ομιλία ούτε ένα κείμενο για αυτό το θέμα, που θα μπορούσε να έχει νόημα σε μένα. Όταν βλέπουμε τον κόσμο από πνευματική προοπτική, οι φυλετικές ιδέες γίνονται πολύ ασήμαντες. Μιλάμε για ένα ζώο που εξελίχθηκε σε άνθρωπο και εκεί κείτεται για μένα ο κυριότερος εχθρός μου. Κανένα συγκεκριμένο είδος αυτού του ζώου.  Είμαστε όλοι αυτό το ζώο και είμαι εντελώς ανυπόμονος σε οποιεσδήποτε αντίθετες με αυτό ιδέες για να είμαι ειλικρινής ».
 

Current members

 • Erik Danielsson a.k.a. E. – vocalsbass (1998-present)
 • Håkan Jonsson a.k.a. H. – drums (1998-present)
 • Pelle Forsberg a.k.a. P. – guitars (1998-present)
 

Live members

 • Alvaro Lillo – bass (2007-present)
 • H. Death (Hampus Eriksson) – guitars (2008, 2013, 2014, 2015-present)
 • E. Forcas (Emil Svensson) – drums (2015-present)

Info:

 

Watain live in Greece

Διοργανωτές: EVOLUTION TV SHOW

Λεπτομέρειες Eastern Eclipse Tour 2019
WATAIN (Sweden)
+DEAD CONGREGATION (Greece)
+THY DARKENED SHADE (Greece)
Σάββατο 4 Μαΐου 2019 – Gagarin 205
Ώρα έναρξης: 20:00 – Τιμή εισιτηρίου: 22 Ευρώ (Προπώληση) – 25 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων

Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα / Τηλ: 210-3830981)
Bowel Of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα / Τηλ: 210 3846783)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)

More from Nikos Mathiopoulos
Αφιέρωμα: Candlemass Live With Special Guest The Slayerking @ Fuzz Live Music Club, Athens, 23.11.19
Candlemass: Όταν ακούς ή διαβάζεις αυτή την λέξη αυτομάτως πηγαίνει το μυαλό...
Read More
0 replies on ““An Ultimate Extreme Metal Phantasmagorical Experience” : Watain /Dead Congregation/ Thy Darkened Shade Live In Athens @ Gagarin 205, Λιοσίων, Σάββατο 04/05/2019”