AMON AMARTH, GRAND MAGUS @FUZZ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02/12/16

Η μέρα είναι Παρασκευή 02/12/16. Είναι η 2η φορά που παρακολουθώ live τους Grand Magus. Είναι η 2η φορά που παρακολουθώ live τους Amon Amarth. Τρελή προσμονή, την οποία φαίνεται να συμμερίζεται και πολύς κόσμος- αρκετά άτομα έχουν προσέλθει από νωρίς στο Fuzz. 19:15, οι πόρτες ανοίγουν.

Η ώρα είναι 20:00 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Grand Magus. Παγανισμός, Αντι-Χριστιανισμός, Δύναμη, Θάνατος. Heavy/Doom Metal που ραγίζει τσιμέντα. ”I, the Jury”, ΡΕ. Στο ”Sword of the Ocean” κατακλύζεσαι από πηγαία δύναμη, το ηθικό εκτινάσσεται στα ύψη στο ”Varangian” και ”Steel Versus Steel”- εδώ μιλά το ατόφιο ατσάλι. Το δρόμο μας δεν τον χάνουμε ποτέ γιατί ”Ravens Guide Our Way”, απέναντι σε κάθε μορφής διεφθαρμένη εξουσία γίνομαι ”Kingslayer”, και ποτέ δεν το βάζω κάτι γιατί διακατέχομαι από ”Iron Will”. ”Like the Oar Strikes the Water”, α-ρι-στούρ-γη-μα, ”Hammer of the North”, πουτάνα όλα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του, το συγκρότημα πλαισιώνεται από κρυστάλλινο ήχο, διαθέτει μεγαλειώδη σκηνική παρουσία- τιτανοτεράστιε JB Christoffersson [Guitars, Vocals (lead)]-, ενώ η συνεχής επικοινωνία του με το αρκετά μεγάλο σε αριθμό αλλά ως επί το πλείστον άνιωθο – όσοι νιώθουμε είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού (σ.σ.: μα να μην εκπλήσσομαι καθόλου)- κοινό είναι άκρως θερμή και ειλικρινής. Με αντάλλαγμα την ψυχή μου.

Setlist

I, the Jury

Sword of the Ocean

Varangian

Steel Versus Steel

Ravens Guide Our Way

Kingslayer

Iron Will

Like the Oar Strikes the Water

Hammer of the North

Η ώρα είναι 21:20 και στην σκηνή εμφανίζονται οι Amon Amarth. Vikings, Πόλεμος, Μυθολογία, Καταστροφή. Ακονισμένα σπαθιά και τσεκούρια, γυαλισμένες πανοπλίες και ασπίδες, Melodic Death Metal. ”The Pursuit of Vikings”, ο κακός χαμός. Επικρατεί πανδαιμόνιο ”As Loke Falls”, ταυτιζόμαστε πλήρως με την βιωματική ιστορία του ”First Kill”, ενώ δύο πλήρως εξοπλισμένοι Vikings ανεβαίνουν στην σκηνή και μάχονται αλύπητα (σ.σ.: !) για την ακριβή αναπαράσταση των όσων περιγράφει το ”The Way of Vikings”. ”At Dawn’s First Light” και οι φλέβες στο κεφάλι τσιτώνουν, ”Cry of the Black Birds” και πάμε πόλεμο- ”Deceiver of the Gods”, ΡΕ. Το ”On a Sea of Blood” προκαλεί παραλήρημα, το ”Destroyer of the Universe” τιμά τον Surtr, τον Jötunn που τυλίγει τον κόσμο στις φλόγες- η Ragnarök είναι εδώ, έτοιμοι για ”Death in Fire”. Δύο Vikings με απειλητικά τόξα εμφανίζονται στην σκηνή για τις ανάγκες του ”One Thousand Burning Arrows”, τιμή στον Fenrir- εμφανίζεται και στην σκηνή-, γιο του Loki και ”Father of the Wolf”, αποκαλύπτεται η ψυχολογία ετοιμοθάνατου Viking με το ”Runes to My Memory” και η γη σείεται από τον ”War of the Gods”. Η μπάντα αποχωρεί και επιστρέφει για encore, τιμώντας τους πεσόντες σε πεδίο μάχης με το ”Raise Your Horns”. ”Guardians of Asgaard”, πέφτουν τα τσιμέντα, ”Twilight of the Thunder God”, πουτάνα όλα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του, το σχήμα πλαισιώνεται από εξαιρετικό ήχο, η επικοινωνία του με το αριθμητικά τεράστιο κοινό (σχεδόν sold-out η εμφάνιση) είναι εξαίσια, ενώ διαθέτει σεμιναριακή σκηνική παρουσία: jaw-dropping σκηνικά και ένας επιβλητικός Johan Hegg (Vocals) να καθιστά σαφές πως, τι σκηνή, τι πεδίο μάχης, γι’αυτόν είναι ένα και το αυτό. Skål.

Setlist

The Pursuit of Vikings

As Loke Falls

First Kill

The Way of Vikings

At Dawn’s First Light

Cry of the Black Birds

Deceiver of the Gods

On a Sea of Blood

Destroyer of the Universe

Death in Fire

One Thousand Burning Arrows

Father of the Wolf

Runes to My Memory

War of the Gods

 

Raise Your Horns

Guardians of Asgaard

Twilight of the Thunder God

Παρά την αρχική χρονική απόκλιση, η Playfalse τήρησε ρητά το timetable, ενώ διοργάνωσε μια εξαιρετική συναυλία. Από την άλλη, οι Grand Magus, σε 50 λεπτά και με 9 κομμάτια, με μια take no prisoners εμφάνιση, επιβεβαίωσαν πως είναι masters του Heavy/Doom Metal, ενώ οι Amon Amarth, σε 100 λεπτά και με 17 κομμάτια, έσπειραν τον όλεθρο σε μια άκρως ισοπεδωτική εμφάνιση και επιβεβαίωσαν πως είναι masters του Melodic Death Metal. Μόνο Βορράς. Μόνο Valhalla.

Tags from the story
, , ,
More from Theodore Kritikos

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ LIVE ΤΟΥΣ SIRENIA

Και ξαφνικά σκοτείνιασε. Κι’αυτό διότι η Playfalse φρόντισε ώστε οι masters του...
Read More