Αφιέρωμα | Φεστιβάλ Νέας Ελληνικής Ψυχεδελικής Μουσικής

Σεπτέμβρης. Επιστροφή. Επανεκκίνηση.

Με τα μουσικά events του μήνα να μην έχουν σταματημό, θα κάνουμε μία στάση στο BIOS Ρομάντσο. Όπως και τον προηγούμενο χρόνο, έτσι και τον φετινό θα φιλοξενήσει το δεύτερο Φεστιβάλ Νέας Ψυχεδελικής Μουσικής με εκλεκτούς καλεσμένους την εγχώρια σκηνή που δραστηριοποιείται συστηματικά αψηφώντας τις δύσκολες συγκυρίες.

Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου λοιπόν στην Αναξαγόρα θα ακούσουμε Baby Guru, Chickn, The Cave Children, The Callas, Α Victim of Society, Psychedelic Trips to Death και Azraq Sàhara. Κοινός στόχος; Η μύηση μας στη ελληνική ψυχεδελική μουσική.

Baby Guru: Γνωστοί τοις πάσι, λόγια πολλά δεν χρειάζονται. Υπενθυμίζουμε μόνο ότι αναμένουμε το επερχόμενο album τους “Sunshine Special”.

Chickn: Με στόχο και μουσικό στίγμα τις “Ηλεκτρονικές Παρεμβάσεις” οι -δίχως συγκεκριμένο αριθμό μουσικών- Chickn αναμένουν το πρώτο τους album ύστερα από 3 singles! Σύμφωνα με τους ίδιους, ο όρος “Jetztzeit rock” περιγράφει ιδανικά τη μουσική τους.

The Cave Children: Με ενθουσιασμό ακούσαμε το “Quasiland” σε παραγωγή της Inner Ear Records, το οποίο απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. Οι The Cave Children ξεχωρίζουν για την επιρροή τους από τα ροκ των 60’s, την dream-pop και τη χαρακτηριστική χροιά της garage.

The Callas: αναμένουμε το “Half Kiss Half Pain” σε παραγωγή του Jim Sclavunos και πληροφορούμαστε ότι ετοιμάζουν πολλά και διάφορα installations, σημαντικότερη ωστόσο κρίνεται η συμμετοχή τους στο Liverpool International Festival of Psychedelia.

Α Victim of Society: lo-fi experimental surf με υποστήριξη από την Inner Ear Records στο πρώτο τους album. Συνεργάστηκαν ως τώρα με συγκροτήματα όπως οι Moon Duo και μας παρέσυραν με το “You’re Gonna Hate Me”. Δυνατοί με ήχο που για τα ελληνικά δεδομένα ξεπερνά κατα πολύ το “ξένο κατεστημένο” και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, παρά μόνο να συνεισφέρει σε αυτό.

Psychedelic Trips to Death: Από τη Θεσσαλονική ορμώμενοι, σκοτεινοί και παθιασμένοι, οι Psychedelic Trips to Death με ενθουσίασαν με την κυκλοφορία του EP “Love & Death” και σίγουρα χρήζουν της προσοχής μας. Μην φοβάστε το όνομά τους, αφήστε το να σας παρασύρει στη γοητεία της αυθεντικής τους μουσικής, που μόνο από “χαλαρότητα” δεν διακρίνεται.

Azraq Sàhara: Περίπλοκο όνομα για μπάντα, δεν λέω. Ωστόσο λίγη σημασία έχει όταν ακούς τη μελωδία των φωνητικών, τα όμορφα κιθαρίσματα και τις ολίγον φολκ επιρροές τους. Εν αναμονή του πρώτου album τους “Radamenes” οι lo-fi Azraq Sàhara είναι ταξιδιάρικοι.

More from Katerina Stamatopoulou

Rockwave Festival 2015: Οδηγίες για την μετάβαση του κοινού προς το TerraVibe Park

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων προς και από τον χώρο του TerraVibe...
Read More