Αφιέρωμα | Motorama

Η τετραμελής μπάντα Motorama θα επισκεφθεί την πολυτάραχη χώρα μας για τρεις (3) συναυλίες τον Οκτώβρη, σε Ιωάννινα (8) – Αθήνα (9) και Θεσσαλονίκη (10). Διαθέτοντας μουσική εμπειρία που χρήζει της προσοχής και της ακοής μας και αναρτώντας διάφορες στιγμές της μπάντας σε ένα πολύ ενδιαφέρον blog (http://wearemotorama.tumblr.com), οι Motorama ξεκίνησαν το 2005. Βάση τους αποτελεί η πόλη Rostov-on-Don στη Ρωσία και θα λέγαμε ότι αντιπροσωπεύουν επάξια την indie και post-punk μουσική.

Το όνομα της μπάντας προτάθηκε από κάποιον παλαιό φίλο (-πρώην μπασίστα τους) επηρεασμένο από την ομώνυμη ταινία Motorama (1991). Η μπάντα λοιπόν συνδέθηκε σε αυτή την αδιάφορη και ολίγον καταθλιπτική πόλη, αφού, όπως οι ίδιοι ομολογούν, σταμάτησαν να περιμένουν μία αλλαγή και αποφάσισαν να την δημιουργήσουν! Κοινά ακούσματα της μπάντας είναι μεταξύ άλλων οι The Velvet Underground, ο Nick Cave & The Bad Seeds, η Nina Simone, καθώς και ρώσικα post-punk συγκροτήματα όπως οι KOFE, MEGAPOLIS, NII KOSMETIKI, MOLOTOV KOKTEIL, NIKOLAI KOPERNIK κ.ά. (τα κεφαλαία για ευνοήτους λόγους σωστής ορθογραφίας).

Motorama Concerts in Greece
Motorama Concerts in Greece

Στο ενεργητικό τους έχουν τρεία albums τα “Alps” (2010), “Calendar” (2012) και “Poverty” (2015), ενώ πρακτικά τη δουλειά τους την ακούμε συστηματικά μετά το 2008 με την κυκλοφορία singles και EPS εκ των οποίων θα ξεχώριζα το “One Moment” (2011). Με ήχο ξάστερο και εμφανείς επιρροές από το new wave, οι Motorama παράγουν  ταξιδιάρικες μουσικές, γεμάτες συναισθήματα και νοήματα. Θα τολμούσα να πω ότι, ακούγοντάς τους, ξεχωρίζεις και την υποφαινόμενη dance διάθεσή τους, μετρημένη ωστόσο και σωστά αξιοιποιημένη.

Motorama - Από http://wearemotorama.com/
Motorama – Από http://wearemotorama.com/

Όσο για τον τελευταίο τους δίσκο με αυτόν τον εμβρόντητο τίτλο (“Poverty”) θεωρείται ως αυτός που άγγιξε όσο κανένας άλλος. Ειδικότερα το “Dispersed Energy” φαντάζει ήχος του παρελθόντος, και πιο συγκεκριμένα των The Doors. Παράλληλα, το “Heavy Wave” αντιπροσωπεύει επάξια τον ήχο των Motorama και ακούγοντάς το κάποιος/α μπορεί να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις. Τέλος, όπως ανέφερα και στην αρχή για το blog τους, τονίζω ότι δεν κρύβουν την αρτιστίκ πλεύρα τους που δίνει δείγματα vintage και indie και μίας ποιότητας που διατρέχει το σύνολο των δραστηριοτήτων τους. Έχοντας ήδη λοιπόν επισκεφθεί Γαλλία, Ισπανία, Περού, Μεξικό κ.ά. αναμένουμε την στάση τους στην Ελλάδα! Ραντεβού στις 9 Οκτωβρίου στην Death Disco (μακριά από τις βότκες, δεν τους έχω για τέτοιους)!

Tags from the story
,
More from Katerina Stamatopoulou

Ejekt Festival 2015 | 2 και σήμερα!

Όπως όλοι και όλες καταλαβαίνουμε, οι στιγμές είναι δύσκολες, το κλίμα εχθρικό...
Read More