Αφιέρωμα-The Underground Youth @ Fuzz Club

Berlin photography. Portrait. Underground Youth. november 2015

¨Κάτι μεταξύ ψυχεδελικού ροκ και post-punk. Είναι στοιχειωτικός και σκοτεινός με εκλάμψεις μιας μελαγχολικής φωτεινότητας.¨ Κάπως έτσι περιγράφει τον ήχο των The Underground Youth ο Craig Dyer, ιδρυτής του συγκροτήματος και ποιός θα ήταν καταλληλότερος να τους χαρακτηρίσει από τον άνθρωπο που ξεκίνησε αυτό το one-man project το 2008 για να φτάσει σήμερα να θεωρείται μια από της πιο ταλαντούχες παρουσίες στην psych σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με την προσθήκη διαφόρων μελών για live performances και τελικά της συζύγου του Olya στα drums και των Frankie και Max σε κιθάρα, μπάσο ως μόνιμα μέλη, οι The Underground Youth ξεφεύγουν μουσικά από τα όρια του Manchester, όχι όμως και από το studio που κάνουν όλες τις ηχογραφήσεις τους, το σπίτι του Craig. Εκεί που από το 2008 και τους πρώτους δίσκους που ηχογραφήθηκαν -Morally Barren, Voltage, Mademoiselle, Delirium, Low Slow Needle EP οι οποίοι κυκλοφόρησαν αρκετά μετά από το 2009 ως και το 2012- ο frontman βρίσκει την απαιτούμενη έμπνευση για να γράφει, να επιμελείται και να παράγει ο ίδιος με δικό του εξοπλισμό με ελάχιστη έως καθόλου υποστήριξη από παραγωγούς…

Μετά τις πρώτες κυκλοφορίες και την αναγνώριση της δουλείας τους, ιδιαίτερα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η μπάντα μπαίνει σε ένα δημιουργικό frenzy mode, με την κυκλοφορία τεσσάρων δίσκων και 2 EP’s ,The Perfect Enemy For God, Sadovaya, Haunted, A Lo​-​fi Cinematic Landscape, Beautiful & Damned, The Third Sound – In Sofia’s Reflection / Sister, μέσα σε 3 χρόνια και πλέον η μουσική τους κατασταλλάζει σε ένα πανέμορφο μίγμα από Joy Division και The Brian Jonestown Massacre με πολύ έντονα κινηματογραφικά στοιχεία.


Echo_Train_1 Τους The Underground Youth θα προλογίσουν οι Echo Train. Η μπάντα των Greggy, Ren, Dennis Panagiotidis και Nikolas Gale έχουν αναδειχθεί από τις live παρουσίες τους και μετά το ομώνυμο EP, ήρθε το single ¨Fire¨ το οποίο αναδείχθηκε το τραγούδι του τριμήνου στον διαγωνισμό Jumping Fish τον Ιούνιο του 2014. Με garage και psych pop στοιχεία ανυπομονούμε να τους δούμε ξανά on stage.

Παρασκευή 20-05-2016 στις 20:00, λοιπόν, όλοι στο Fuzz Club για μια βραδιά αναζήτησης στις electro-psych γωνιές της rock…

Εισιτήρια: Προπώληση 15 ευρώ στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt
Ταμείο 18 ευρώ

More from Anastasios Chalas
Elder, Half Gramme Of Soma @ An Club, 12/05/16
Πέμπτη βράδυ και ετοιμάζομαι να πάω στο ΑΝ Club.Φτάνω απ’έξω στις δέκα...
Read More
0 replies on “Αφιέρωμα-The Underground Youth @ Fuzz Club”