ΑΦΙΕΡΩΜΑ – STEVEN WILSON

 

Ο Steven Wilson, ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους του progressive rock ήχου, θα εμφανιστεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 5 Μαΐου, στο Badminton Theater.

 

Γεννημένος  το 1967 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική από τα παιδικά του χρόνια. Έμαθε πλήκτρα και κιθάρα, αλλά κυρίως τον ενδιέφεραν οι πειραματικές ηχογραφήσεις και ο πατέρας του που ήταν ηλεκτρονικός μηχανικός, του έφτιαξε ένα πολυκάναλο μηχάνημα καταγραφής με ταινία και έναν κωδικοποιητή φωνής.

 

Στην πολύχρονη μουσική πορεία του, έχει υπάρξει μέλος σε αρκετά συγκροτήματα (Porcupine Tree, Altamont, Blackfield, Continuum, Karma, No Man..) και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως οι Opeth, Anathema, Jethro Tull, Theo Travis, κ.α.

 

 

Ο πολυτάλαντος Steven Wilson, γράφει τραγούδια, τραγουδάει, παίζει πολλά μουσικά όργανα (κιθάρα, μπάσο, πιάνο, φλάουτο, μπάντζο..), αλλά και ηλεκτρονική μουσική.

 

Οι συνθέσεις του, άλλοτε είναι minimal και άλλοτε μεγάλες ενορχηστρώσεις. Συνδυάζει τις μελωδίες του, με σύγχρονους ήχους rock, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα του είδους και όχι μόνο: Progressive Rock, Art Rock, Alternative Rock, Pop Rock, Jazz-Rock, Symphonic Prog, Electronic..

 

 

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει solo άλμπουμ του, με τελευταίο τον «Hand. Cannot. Erase.», το 2015, για τον οποίο βραβεύτηκε στο Progressive Music Awards, ως τον  καλύτερο δίσκο της χρονιάς.

 

Το άλμπουμ αυτό,  που χαρακτηρίζεται από την μελαγχολική και ατμοσφαιρική μουσική του, είναι εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία μιας γυναίκας, που ενώ πεθαίνει σε μια μεγάλη πόλη, την βρήκαν μετά από τρία περίπου χρόνια, χωρίς ποτέ κανείς από τους δικούς της να την έχει αναζητήσει.

 

 

Στις 5 Μαΐου, θα έχουμε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουμε σε ένα show, που θα διαρκέσει πάνω από τρεις ώρες. Παρακάτω, μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα όπως έχει ανακοινωθεί από το δελτίο τύπου, καθώς επίσης και με κάποιες επισημάνσεις, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου διεξαγωγής.

 

Από Δελτίο Τύπου

Tο πρόγραμμα της συναυλίας:

Οι πόρτες ανοίγουν: 19:30
Εισαγωγικό video: 21:25 – 21:35
Πρώτο μέρος: 21:35 – 22:55
Διάλειμμα: 22:55 – 23:10
Δεύτερο μέρος: 23:10 – 00:45

Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας στο χώρο του θεάτρου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Η συγκεκριμένη παραγωγή δεν έχει το χαρακτήρα μιας συνηθισμένης Rock συναυλίας αλλά έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για κλειστά θέατρα. Για τη διευκόλυνση σας και για την ομαλή διεξαγωγή της συναυλίας σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει θέσει ο ίδιος ο καλλιτέχνης έτσι ώστε να παρουσιάσει όσο το δυνατόν πληρέστερα το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψιν σας τις παρακάτω οδηγίες:
1) Απαγορεύεται αυστηρά η φωτογράφηση, βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση της συναυλίας με χρήση φωτογραφικής μηχανής, βιντεοκάμερας, κινητού τηλεφώνου ή άλλου οπτικοακουστικού εξοπλισμού. Οι παραβάτες θα απομακρίνονται από την αίθουσα.
2) απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του θεάτρου. Υπάρχουν δύο διακεκριμένα σημεία για καπνίζοντες σε ημιυπαίθριο χώρο στις δύο εξόδους του κάτω φουαγιέ. (Smoking Corners)
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ελπίζουμε να απολαύσετε τη συναυλία!

 

Tags from the story
,
Written By
More from Maria Sarantou

ALFA MIST TRIO + MODERATOR @ GAGARIN 205 LIVE MUSIC SPACE, ΠΕΜΠΤΗ 27 09 2018

Η πρώτη εμφάνιση του Alfa Mist στην χώρα μας που συνέπεσε και...
Read More