ΑΦΙΕΡΩΜΑ – SLEEPIN PILLOW

 

Κλειστά τα μάτια και ακούς τις νότες που πέφτουν στο κενό μέσα σε μελωδίες και ρυθμούς. Σου υποδεικνύουν (συνήθως) μέρη γνώριμα, που έχεις συναντήσει ξανά σε άλλες μουσικές περιπλανήσεις – από τον νου περνούν αδιόρατα, χρονολογίες, λαοί, ιστορικά γεγονότα και άλλες πληροφορίες, και γεμίζεις έτσι, με τα κατάλληλα χρώματα το μουσικό σχέδιο που εκτελείται.

 

Με τους Sleepin Pillow όμως, τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα. Είναι ένα 6μελές αγγλόφωνο συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη, που δημιουργήθηκε το 2004.

 

Τα μέλη της μπάντας μας συστήνονται με τα μουσικά τους ονόματα: ο Nomik (Vocals), ο Aisha Sama (Bass), ο Ris Pa – (Guitars), ο Antoine (Keys and Guitars), ο Nick Jacqueline (Wind Pipes & Percussions) και ο The Skinman (Drums).

Έχουν τρεις δίσκους στο ενεργητικό τους, με τον πρώτο τους, τον “Apples on an Orange Tree”, να περιλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα, στα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα.

Είναι ένα συγκρότημα, που δεν αναβιώνει απλώς άλλες εποχές, αλλά αναδημιουργεί νέες. Στο άκουσμά τους, άλλοτε περισσότερο – άλλοτε λιγότερο, αναγνωρίζεις ήχους από ένα ευρύ φάσμα από κουλτούρες, αλλά και από χρόνους και τόπους: ελληνική παραδοσιακή, ψυχεδελική ροκ, ανατολίτικη, ηλεκτρονική..

 

Με τον δίσκο τους, τον “Superman’s Blues” του 2010, αλλά και με την τελευταία τους δουλειά, τo “This World Is Over It’s Time for a New One”, συνεχίζουν την μουσική τους πορεία.

Χρησιμοποιώντας περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία, εξέλιξαν το μουσικό τους αποτέλεσμα, προσφέροντάς μας τραγούδια μεστά, που στο συνόλου τους, δημιουργούν μια μουσική πανδαισία, με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν.

Οι αργόσυρτες μουσικές τους συνθέσεις σε συνδυασμό με μια φωνή εναρμονισμένη σε αυτές, δημιουργούν έναν δικό τους κόσμο με μια μυστηριακή ατμόσφαιρα, μια άλλη μουσική του κόσμου.

 

Μετά την προ τριών μηνών περίπου προηγούμενη εμφάνισή τους στην Αθήνα, θα μπορέσουμε να τους απολαύσουμε ξανά, αυτή την Παρασκευή 25 Μαρτίου, στο Gagarin 205 LIve Music Space.

Tags from the story
,
Written By
More from Maria Sarantou
ΩΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ MONO + A STORM OF LIGHT + CALDERA @ FUZZ LIVE MUSIC CLUB, ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Δελτίο Τύπου Οι εκπληκτικοί Ιάπωνες Mono, μία από τις σπουδαιότερες instrumental μπάντες της...
Read More
0 replies on “ΑΦΙΕΡΩΜΑ – SLEEPIN PILLOW”