Αφιέρωμα | Raised Fist

Ο Βασίλης Κουτσουφλάκης και η Playfalse παρουσιάζουν για ένα και μοναδικό show στην Αθήνα τους RAISED FIST Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο KYTTARO Live Club.Μαζί τους οι ENDSIGHT και οι THE LOCALS.

Στις 12 Σεπτεμβρίου η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί, για τρίτη φορά, τους Raised Fist σε ένα event όπου αναμένεται να γίνει o χα-mosh!

Αν θα θέλαμε να να βρούμε μια λέξη που να περιγράφει το συγκρότημα αυτό, αυτή θα ήταν «σεβασμός». Οι Raised Fist είναι ένα από τα μακροβιότερα σχήματα της Σουηδικής Hardcore σκηνής. Έχουν κερδίσει, δικαίως, το σεβασμό μεγάλων καλλιτεχνών του είδους τους και όχι μόνο (βλ. Bruce Dickinson – Iron Maiden, Lou Koller – Sick Of it All, etc.) κι ο λόγος είναι οι συνθέσεις τους και ο επαγγελματισμός τους. Έχουν προταθεί για βραβείο Grammy και τους έχουν γίνει πάρα πολλές προτάσεις για συμβόλαια από μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

Άλλο ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τους Σουηδούς είναι η ακαιρεότητα τους και η ταπεινότητα μια και παρόλες τις προτάσεις που τους έχουν γίνει κατα καιρούς για μεγάλα mainsteam event, επιμένουν στα μικρότερης εμβέλειας live και ο λόγος δεν είναι άλλος από το να μη χαθεί η αμεσότητα και ο αυθορμητισμός από τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Το ίδιο ισχύει και για τις προτάσεις για κοινές εμφανίσεις που έχουν δεχθεί κατά καιρούς από μεγαλύτερα και καταξιωμένα συγκροτήματα του χώρου τις οποίες έχουν απορρίψει προτιμώντας να επιλέγουν μικρότερα συγκροτήματα του χώρου για τα live τους έτσι ώστε να τα προωθήσουν. Αναλογιζόμενοι, λοιπόν, τα παραπάνω θα μπορούσαμε να πούμε ότι αξίζουν τον αμέριστο σεβασμό του κοινού.

Οι Σουηδοί hardcorers έρχονται λοιπόν “From The North” για να μας παρουσιάσουν το 6ο κατά σειρά studio album τους. Ο πολυαναμενόμενος δίσκος έγινε πραγματικότητα, μετά από 5 χρόνια προετοιμασίας, με έναν τίτλο που αποκαλύπτει περισσότερα για τα μέλη του συγκροτήματος παρά για τη γεωγραφική τους καταγωγή. Όντας από τη Σουηδία, το να κατάγεσαι και να ζεις στο μακρινό Βορρά σίγουρα έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Τώρα, μήνες μετά την ηχογράφηση του δίσκου στο Bohus Sound Studio στο Kungalv της Σουηδίας, ο τραγουδιστής τους, το ακούει ακόμη σε καθημερινή βάση. Ο ίδιος δηλώνει ότι σε αυτή τη δισκογραφική τους δουλειά υπάρχει ένας συνδυασμός πολύ καλών riff, εμπνευσμένων συνθέσεων, επιθετικών φωνητικών και άριστης παραγωγής με αποτέλεσμα ένα δίσκο ο οποίος είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαν να δώσουν στο κοινό αυτήν την περίοδο της καριέρας τους.

Η εμφάνιση τους αναμένεται εκρηκτική, όπως ήταν άλλωστε και οι δύο προηγούμενες εμφανίσεις τους στην Αθήνα. Έρχονται για να δώσουν και πάλι το 100% του εαυτού τους.

 Τα πολλά λόγια είναι περιττά για το συγκρότημα των Endsight, οι οποίοι με κάθε νέα σύνθεση εκπλήσσουν θετικά το κοινό τους. Ο συνδυασμός και η επιρροή από τα διαφορετικά είδη σκληρού ήχου που συνδυάζουν στα κομμάτια τους, τους επιτρέπει να έχουν ένα πολύ ευρύ φάσμα ακροατών αφού ικανοποιούν τις προτιμήσεις των φίλων του μελωδικού death metal, metalcore, thrash και hardcore.

Με δύο πολύ δυνατά studio album στο ενεργητικό τους και έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι At the Gates, Hatebreed, Darkest Hour, Integrity, Cataract, Unearth, Sepultura, Moonspell, Carcass, Kreator, κ.α., οι Endsight έρχονται για μια ακόμη φορά να πορώσουν το κοινό και να προετοιμάσουν ιδανικά το έδαφος για το main band της βραδιάς, τους Raised Fist.

Πρώτοι όμως, θα μας υποδεχθούν οι The Locals με Oi και punk επιρροές και προθερμάνουν το κοινό με τις “μεθυσμένες” μουσικές τους.

Οι Locals, μπορεί να έχoυν μονοψήφιο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων στο ενεργητικό τους, αλλά ο θεατής που θα τους παρακολουθήσει για πρώτη φορά θα σχηματίσει την εντύπωση ότι ακούει ένα έμπειρο και δεμένο σχήμα. Ο ήχος, το παίξιμο και η σκηνική τους παρουσία δεν παραπέμπουν ούτε στο ελάχιστο σε νεοσύστατη μπάντα. Ο ήχος τους έχει ζωντάνια, πολλή ενέργεια και παρεΐστικη διάθεση και σίγουρα ακούγοντας τους να τραγουδούν “Gonna Drink Tonight”, θα πιούμε μαζί τους την πρώτη μας μπύρα, ανοίγοντας ιδανικά τη βραδιά.

Tags from the story
More from Pelagia Vouidaski

Hammerfall @Piraeus Academy 117

Τρίτη εμφάνιση των Σουηδών Hammerfall στην Αθήνα και ως συνήθως η μπάντα...
Read More