Αφιέρωμα: Omnium Gatherum with Hamferð & Heidra

Διοργανωτές: EVOLUTION TV SHOW

Οι Φιλανδοι Omnium Gatherum για πρώτη φορά στην Ελλάδα !

OMNIUM GATHERUM (Finland)
+
HAMFERÐ (Faroe Islands)
+
HEIDRA (Denmark)
Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 – Θεσσαλονίκη –
Principal Club Theater Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 – Αθήνα – Fuzz Live Music Club

The Burning Cold Continues… Tour 2019

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τους εκ Φιλανδίας ξακουστούς Omnium Gatherum, που επισκέπτονται την χώρα μας για πρώτη φορά και μάλιστα έχοντας νέο καταπληκτικό δίσκο στις αποσκευές τους το “The Burning Cold”!. Μια βραδιά αφιερωμένη στους λάτρεις του melodic death metal και της extreme metal σκηνής, που αρέσκεται στον βόρειο-ευρωπαϊκό, βαρύ μεταλλικό ήχο γενικότερα. Οι OG ευφυέστατοι, περίτεχνοι, προοδευτικοί και καινοτόμοι με τρομερή «φρέσκια» διασκευή στους Sepultura (“We who Are Not As Others -“Chaospace-single”) θα σας συνεπάρουν με τον απίστευτα heavy ήχο τους, με τα φοβερά μελωδικά riff τους και την φαντασία που διέπει την μουσική τους! Συντροφιά σε αυτό το μοναδικό event, στα χρονικά του death metal, θα μας κάνουν οι doomsters Hamferð και οι epic power/black/folk metallers Heidra.

Όσοι αγαπήσατε και αγαπάτε ακόμα, τους παλιούς καλούς Sentenced, τη death metal Σουηδική σχολή των Edge Of Sanity, In Flames, At the Gates και Dark Tranquility αλλά και τον φανταστικό κόσμο των Insomnium, αυτό το live ΔΕΝ πρέπει να το χάσετε!!! Πρόκειται για μία συναυλία που θα σας μείνει αξέχαστη και είναι μία μοναδική ευκαιρία, για να τους δείτε σαν «μία στις χίλιες» που λέμε! Για αυτό «Σουηδό-Φιλανδόφιλοι» και λοιποί σπεύσατε!!!

Omnium Gatherum

Φωνάζοντας από τη Φινλανδία, οι Omnium Gatherum είναι μια μπάντα που παίζει έντονο death metal με εντυπωσιακές μελωδίες και προοδευτική πρωτοτυπία για τους ανθρώπους στο μεταλλικό πεδίο αναζητώντας κάτι διαφορετικό που είναι ακόμα «πιασάρικο». Μια μπάντα που διασχίζει πραγματικά το δικό της μονοπάτι με υπερηφάνεια και δείχνει μερικές νέες συναρπαστικές πλευρές με αναγνωρίσιμο χαρακτήρα. Μια μπάντα με πολλές κατευθύνσεις και στυλ, μερικές από τις οποίες είναι ορατές, ενώ άλλες είναι πιο αόρατες, εννοείται όλες προσανατολισμένες αμιγώς στο death metal!

BIOGRAPHY THROUGH DISCOGRAPHY

“THE DEMOS”

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ανοιξιάτικων ακτίδων του 1996, ένα πράγμα που ονομάζεται OMNIUM GATHERUM πήρε τα πρώτα του βήματα και σχήματα σε ένα ζοφερό και λιπαρό κελάρι στη νοτιοανατολική λιμνοθάλασσα της Kotka στη Φινλανδία. Οι πανίσχυροι νεαροί φίλοι Markus Vanhala και Olli Lappalainen  επηρεάστηκαν εξαιρετικά από το ταχέως ανερχόμενο κύμα σκανδιναβικού μελωδικού death και την πολική συμμαχία μεταξύ του brutal death metal με την απόγνωση της φινλανδικής μελαγχολίας. Το αποτέλεσμα της εντατικής δουλειάς ήταν τέσσερα demos: “Forbidden Decay” ’97, “OG-ep”’98, “Gardens, Temples…This Hell!” ’99 & “Wastrel” ’01, που δημιούργησαν μια λατρεία ποιότητας ακολουθώντας την underground σκηνή και έθεσαν τα πρότυπα για την επόμενη.

STEAL THE LIGHT “2002

Μετά το εξαιρετικά δημοφιλές demo “Wastrel” η μπάντα υπέγραψε συμβόλαιο με την βρετανική δισκογραφική εταιρεία Rage Of Achilles και απεστάλη αμέσως στο στούντιο Sonic Pump στο Ελσίνκι με τον Nino Laurenne να ξαναγράψει το τελευταίο τους demo ως ντεμπούτο EP με τίτλο ” The Light” τις τελευταίες ημέρες του 2001. Το ντεμπούτο EP κυκλοφόρησε μετά από μια μακρά και μεγάλη αναμονή τον Σεπτέμβριο του 2002 και οι κριτικοί και το κοινό φαινόταν να συμπαθούν τα πράγματα και τα μεταλλικά μέσα αφυπνίστηκαν για τους νέους Φινλανδούς.

“SPIRITS AND AUGUST LIGHT” 2003

Το ντεμπούτο full length άλμπουμ “Spirits And August Light” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2003 μέσω της Rage Of Achilles και έδωσε στο συγκρότημα κάποια άξια προσοχή μέσα στην underground metal κοινότητα και τον Τύπο. Το άλμπουμ έδειξε μια άλλη πλευρά στο “The Light”: παρά τις ξεκάθαρες και «πιασάρικες» μελωδίες και το σταθερό ρυθμό καθ ‘όλη τη διάρκεια της πορείας της, είχε μια ζωντανή γεύση από βρωμιά σε αυτό, με απεγνωσμένη αγάπη και απρόσμενο μίσος. Τα σχόλια ήταν απίστευτα μεγάλα, για παράδειγμα είναι η μόνη φινλανδική μπάντα που μέχρι στιγμής έχει κάνει ντεμπούτο με 5/5 στο Kerrang! και όλα τα μεγάλα μεταλλικά περιοδικά ακολούθησαν στο ίδιο πνεύμα.So Far So Good…So What!

“YEARS IN WASTE” 2004

Στη συνέχεια, η μπάντα υπέγραψε με την γιγαντιαία Nuclear Blast το φθινόπωρο του 2004 για να κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ “Years In Waste”, καθώς επίσης και εκδόσεις από το “Steal The Light / Spirits and August Light” μέσω της NB. Πιο τεχνικό, πιο προοδευτικό και πολύπλοκο, φυσικά και πιο δύσκολο, ενώ ταυτόχρονα παρέμεινε η «υγιής» διατήρηση της απόστασης από τον ακροατή. Η νέα συνταγή ολοκληρώθηκε με θέματα από τη χαμένη νεολαία και τους στίχους της πτώσης. Το “YIW” έδειξε μια άλλη διέξοδο από τη μεγάλη κατάθλιψη και οι OG έκαναν τις πρώτες εμφανίσεις τους σε  φεστιβάλ έξω από τη Φινλανδία. Την άνοιξη του 2006 έληξε μια εποχή. Ο μεγάλος τραγουδιστής Antti Filppu αντικαταστάθηκε από τον Jukka Pelkonen aka J.

“STUCK HERE ON SNAKES WAY” 2007

Το ντεμπούτο άλμπουμ του “The New OmG” – με το J σε φωνητικά – κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2007 μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και υπογραφή με την British Candlelight Records. Το “Snakes Way” είναι ένας ατέλειωτος δρόμος που ασχολείται με τις επιλογές στην ύπαρξή μας και τον πειρασμό μέσα στο μυαλό κάθε ψυχής σε αυτόν τον «τρίτο μας κόσμο» που δυστυχώς, τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν κολλήσει. Με χαρά οι OG δεν έμειναν κολλημένοι με το άλμπουμ και το “Snakes Way” έκανε το συγκρότημα να κάνει tour στο εξωτερικό με τους Dark Tranquility, τους Caliban και τους Entombed, με μια μεγάλη ποσότητα συναυλιών σε Φιλανδία και τη 31η θέση στο φινλανδικό Billboard!

“THE REDSHIFT” 2008

Το 4ο άλμπουμ “The Redshift” & έτος 2008 εισήγαγε το στρατόπεδο των OG στην πολύ ισχυρότερη μορφή του. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στις ανοιξιάτικες μέρες του 2008 για άλλη μια φορά από τον μηχανικό ήχο τους Teemu Aalto και το mixing στο master Unisound Studio της Σουηδίας από τον θρυλικό metal-mastermind Dan Swano, ο οποίος μάλιστα σχολίασε το άλμπουμ με τα ωραία του λόγια: “Δεν θα βρείτε ένα καλύτερο άλμπουμ  για πολλά χρόνια!” Το άλμπουμ ήταν γεμάτο αντιθέσεις. Μελωδικές αλλά και βάναυσες, πολλές μεταβαλλόμενες ατμόσφαιρες, διαθέσεις από θλίψη στη χαρά και από ελπίδα στην απόγνωση, πολύ «πιασάρικες» συνθέσεις που ξεχωρίζουν μετά από πολλές ακροάσεις και αντέχουν στο χρόνο. Τα θέματα του άλμπουμ είναι για αυτή τη βεβαιότητα, όταν φτάνετε σε ένα σημείο της ύπαρξής σας που σας κάνει να μεταμορφωθείτε σε κάτι νέο και βελτιωμένο, όταν πρόκειται να πάτε γρηγορότερα και ακόμα πιο ήρεμα από ποτέ, είναι ένας χαιρετισμός στην γνώση του εαυτού μας και του χώρου που είναι γύρω! Οι δημιουργοί του “The Redshift” «εστάλησαν» για να παίζουν σε όλη την Ευρώπη περίπου 100 συναυλίες για να υποστηρίξουν το άλμπουμ, πραγματοποιώντας φεστιβάλ και περιοδείες σε όλη την Ευρώπη μαζί με τους Nile, Grave, Swallow The Sun, Insomnium & Dark Tranquility και κέρδισαν την 24η θέση στο φινλανδικό billboard. Μία Αλλαγή προς το καλύτερο!

“NEW WORLD SHADOWS” 2011

Κατά τη διάρκεια του 2010 οι OG υπέγραψαν με  την Lifeforce Records και άρχισαν να ηχογραφούν το νέο αριστούργημά τους με ένα φρέσκο ​​και εκλεπτυσμένο ήχο. Μετά από αφιερωμένη και χρονοβόρα προπαραγωγή, το album “New World Shadows” ήταν μια επική και μαζική επίθεση από όλο το ρεύμα του φινλανδικού μελωδικού death metal! Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2011 και κορυφώθηκε ως επίσημο φινλανδικό άλμπουμ,στο Φινλανδικό billboard ανεξάρτητων δισκάδικων φτάνοντας στη 1η θέση. (!) Το “New World Shadows” ηχογραφήθηκε και πάλι από τον Teemu Aalto και μιξαρίστηκε από τον Dan Swanö, ο οποίος επίσης έδωσε μερικά εκπληκτικά καθαρά φωνητικά για το άλμπουμ. Το συγκρότημα έκανε δύο ευρωπαϊκές περιοδείες μετά την κυκλοφορία του το 2011, πρώτα με τους Rotting Christ και τη δεύτερη με τους Dark Tranquility, τους Eluveitie, τους Mercenary κλπ. Και οι δύο εκτεταμένες φινλανδικές περιοδείες, με συμμετοχές σε μεγάλο αριθμό φεστιβάλ.

Το άλμπουμ “NWS” είναι ένα καθαρό βόρειο death metal χωρίς περιορισμούς – πραγματικά μελωδικό και έξυπνο, αλλά ακόμα επιθετικό και βαρύ, πέρα ​​από το ότι δηλώνει αισθήματα από το prog rock έως και AOR – αυτό είναι το death metal με προσανατολισμό σε πιο επική μορφή!

 “BEYOND” 2013

Το μεγάλο πράγμα για το Beyond, είναι ότι βλέπει μια ανανέωση του είδους, ως το πιο αδιαμφισβήτητα μοναδικό άλμπουμ της μπάντας. Η πιο καινοτόμος πτυχή του “Beyond” είναι η έμφαση που δίνει στην ατμόσφαιρα. Τα τραγούδια που παρουσιάζονται, κοσμούν έναν χαοτικό αλλά όμορφο κόσμο, με τη δυσαρέσκεια που υπογραμμίζεται από τη μελωδία. Εάν το “Beyond” αποδεικνύει κάτι, είναι ότι το παράγωγο στις πράξεις στη σύγχρονη μουσική έχει πραγματικά τη δυνατότητα να ωριμάσει και να οδηγήσει σε κάτι αξιοσημείωτο.

“GREY HEAVENS” 2016

Το “Grey Heavens” είναι ακριβώς αυτό που υπονοεί το όνομα, βάζει τους Omnium Gatherum σε μια γκρίζα περιοχή. Ίσως το πιο «αδύναμο» άλμπουμ τους, διότι παρά είναι «φοτωμένο». Ο Omnium Gatherum άφησαν και πάλι την μίξη και το mastering τους στα πολύ ικανά χέρια του Dan “the-Man” Swanö στα Unisound Studios.

“THE BURNING COLD” 2018

Το περσινό “The Burning Cold” είναι το όγδοο studio άλμπουμ τους και το πρώτο με τον drummer Tuomo Latvala (Killer Killer, Demigod). Ενώ οι Omnium Gatherum δεν έχουν αλλάξει πολύ μουσικά, μια πτυχή που είναι διαφορετική είναι η διάρκεια των τραγουδιών. Το άλμπουμ είναι  πιο ορθολογικό, χωρίς επικά μέρη. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει ένα αδύναμο κομμάτι στο άλμπουμ. Όσο για το «λυρικό τόξο» του άλμπουμ, ο Vanhala εξηγεί: “Υπάρχουν δύο μεγάλες λυρικές έννοιες στο νέο άλμπουμ: πρώτον, αγγίζει τις μεγάλες ανθρώπινες τραγωδίες και τις κακοτυχίες που είναι γύρω μας. Τραγωδίες όπως ο πόλεμος και το σκοτεινό κατακλυσμό που ακολουθεί. Περιουσίες που μπερδεύονται σε εμπειρίες που μοιραζόμαστε όλοι, παρά τον φαινομενικά «φλεγόμενο» κόσμο. Δεύτερον, οι στίχοι μιλούν δυνατά για την ανθρώπινη συναισθηματική κατάσταση. Πώς αγαπάμε; Γιατί μισούμε; Γιατί είναι μερικά πράγματα ευκολότερο να αφήσει κάποιος πίσω από κάποια άλλα; Γιατί ο θάνατος μας τρομάζει και αν συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι ενεργούν σαν να μην υπάρχει;” Καταπληκτικό το εξώφυλλο, για άλλη μία φορά, για να το χαζεύεις για ώρες!

Μέλη

Markus Vanhala – Guitar

Jukka Pelkonen – Vocals

Tuomo Latvala – Drums

Aapo Koivisto – Keyboards

Joonas Koto – Guitar

Erkki Silvennoinen – Bass

Hamferð

Ο τίτλος του γκρουπ είναι ένας όρος, που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των Φαρόε  νησιών για τις ζωντανές εικόνες των ναυτικών που εμφανίζονται μπροστά στους αγαπημένους τους. Οι “Hamferð” αναφέρονται σε μια εμφάνιση: την εικόνα ενός προσώπου που αντιμετωπίζει το θάνατο, που εμφανίζεται μπροστά από τους αγαπημένους του ως οιωνός. Το “Faroese doom metal” είναι ένας ισχυρός ήχος. Υπεύθυνοι για αυτό τον μουσικό όρο είναι οι Hamferð. Για σχεδόν μια δεκαετία, το θηλυκά ντυμένο σεξτέτο έχει χτυπήσει μια μοναδική έκφραση που έχει ρίζες στην εννοιολογική τραγωδία και στο έντονο, αφηγηματικό όνειρο του metal.

Πολλές δυσκολίες, οδυνηρές καιρικές συνθήκες, συχνά θλιβερή απομόνωση, προληπτικές επιρροές, που βρίσκονται στο έλεος των στοιχείων του πλανήτη γη … Το ιστορικό παρελθόν των Νήσων Φερόε είναι όπου η μοναδική και τολμηρή ατμόσφαιρα των Hamferð σχεδιάζεται μέσα από τον μοναχικό, ποιητικό αυτόχθονο λυρισμό και την προνοητική σκέψη doom metal.

Δημιουργήθηκαν το 2008, ντυμένοι στα πένθιμα μαύρα και ακολούθησαν το δικός τους αινιγματικό και θαρραλέο μονοπάτι. Κατά τη διάρκεια επτά ετών έχουν δημιουργηθεί ένα EP και ένα πλήρες άλμπουμ. Αυτό είναι ένα σημάδι μιας μπάντας να μην βιάζεται να κάνει κούφια δηλώσεις, αλλά να πάρει το χρόνο που χρειάζεται για να δημιουργήσει και να διαμορφώσει την τέχνη της πριν την παρουσιάσει στον υπόλοιπο κόσμο όπου το ενδιαφέρον αυξάνεται σταθερά.

Η απόλυτη δύναμη της μουσικής της μπάντας δίνει την σκυτάλη σε ισχυρά, επικά εικαστικά σκηνικά. Έτσι, η μπάντα έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τις σκηνές σε μια όμορφη σκοτεινή τελετή σαν να ήταν παρούσα σε μια κηδεία που σκεφτόταν τη δική της θνησιμότητα. Έχοντας συναυλίες με μπάντες όπως Amorphis, Moonsorrow και Týr και έχοντας παίξει πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπως το Wacken, το Summer Breeze, το Tuska, το Inferno, το SPOT, το Eurosonic και άλλα, οι Hamferð καταφέρνουν να δώσουν μια μοναδική και έντονη εμπειρία μέσα από τον έντονο εννοιολογικό χαρακτήρα της μουσικής τους.

Μια συναυλία στο Havnar Kirkja (ο παλαιότερος καθεδρικός ναός στην πρωτεύουσα του Tórshavn) και άλλη μια κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης στο μεγάλο περιβάλλον των Φαρόων Νήσων είναι επιπλέον παραδείγματα της μπάντας που πειραματίζεται τόσο σε ζωντανά όσο και δημιουργικά μέτωπα, με στόχο πάντα να διαμορφώνει κάτι όμορφο και έξω από το συνηθισμένο. Σφυρηλατώντας μπροστά, συνεχώς προχωρώντας προς τα εμπρός, η μπάντα διαμορφώνει αυτήν την περίοδο το επερχόμενο άλμπουμ. Αυτό θα είναι το τρίτο κεφάλαιο σε μια ανάστροφη χρονολογική ιστορία της θλίψης, που εμπνέεται από τη φραγκοκρατική λαογραφία και είναι υποχρεωμένη να συγκεντρώσει κάποιες καταστροφικές βαρύτητες και σκοτεινές ατμόσφαιρες. Το άλμπουμ πρόκειται να εξαπολυθεί στον κόσμο το 2016.

Μέλη

Jón Aldará – Vocals

John Egholm – Guitar

Theodor Kapnas – Guitar

Ísak Petersen – Bass

Esmar Joensen – Keyboards

Remi Johannesen – Drums

Heidra

Οι Heidra είναι μια epic power/black/folk metal μπάντα από την Κοπεγχάγη της Δανίας. Οι Heidra παίζουν μελωδικό heavy metal, συνδυάζοντας μαγευτικά πλήκτρα και groovy ρυθμούς με βαριά riffs, ​​ακούραστα brutal φωνητικά και δυνατές χορωδίες.

Μέλη

Morten Bryld – Vocals, acoustic guitar

Martin W. Jensen – Lead and rhythm guitars

Carlos G.R. – Lead and rhythm guitars

Dennis Stockmarr – Drums

James H. Atkin – Bass

INFO

Ώρα έναρξης: 20:00 – Τιμή εισιτηρίου: 20 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) – 23 Ευρώ (Προπώληση) – 25 Ευρώ (Ταμείο)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ώρα έναρξης: 20:00 – Τιμή εισιτηρίου: 20 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) – 23 Ευρώ (Προπώληση) – 25 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων
Musicland (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-264880)

Alone Metal Store (Γ. Θεοχάρη 2, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-266772)
Dizzy (Αιγύπτου 5, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2314-009474)
Café Bar Διώροφον (Κερασούντος 81, Καλαμαριά – Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-453998)
ON-LINE: www.123tickets.gr

ΑΘΗΝΑ

Ώρα έναρξης: 20:00 – Τιμή εισιτηρίου: 20 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) – 23 Ευρώ (Προπώληση) – 25 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων

Hunter Agency (Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς), Αθήνα / Τηλ: 210-3608366)
Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα / Τηλ: 210-3830981)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)
Cinema Libre (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)
Uncle Chronis Tattoo (Φανερωμένης 7, Χολαργός / Τηλ: 211-4007736)
Dazzled (Αγίου Βασιλείου 7, Περιστέρι / Τηλ: 210-5789892)
ON-LINE: www.123tickets.grwww.hunteragency.gr


Προπώληση Εισιτηρίων

Hunter Agency (Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς), Αθήνα / Τηλ: 210-3608366)
Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα / Τηλ: 210-3830981)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)
Cinema Libre (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)
Uncle Chronis Tattoo (Φανερωμένης 7, Χολαργός / Τηλ: 211-4007736)
Dazzled (Αγίου Βασιλείου 7, Περιστέρι / Τηλ: 210-5789892)
ON-LINE: www.123tickets.grwww.hunteragency.gr