ΑΦΙΕΡΩΜΑ – MATT ELLIOTT

 

I only needed a soul

To share to kiss and to hold

But only found this dark hole

Someone unbearably cold

 

Ένα μέρος της μελαγχολίας της μουσικής του Matt Elliott, αντικατοπτρίζεται στο παραπάνω τετράστιχο.  Οι απόκοσμες μελωδίες του, μοιάζουν με σκιές που εκλιπαρούν, αλλά και που αναζητούν λύτρωση. Και με φωνητικά, που κάποιες στιγμές αναρωτιέσαι αν δραπέτευσαν από σκονισμένα και καλά κρυμμένα βιβλία, ήρωες ιστοριών του Πόε και του Λάβκραφτ.

Η θλίψη του όμως δεν σε γονατίζει, αλλά αγγίζει κάτι από τα βάθη της ψυχής σου.

 

My only solace is this

You`ll never feel such a kiss

You`ll never know what you missed

 You`ll never experience true bliss

 

 

Η μουσική του κινείται συνήθως σε σκοτεινούς φολκλορικούς δρόμους, στα πάνω από 20 χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό προσκήνιο.

 

Ο πολυγραφότατος μουσικά Matt Elliott, γεννήθηκε πριν 42 χρόνια στο Bath της Αγγλίας. Έχει κυκλοφορήσει εκτός από προσωπικά albums και ΕΡ, και με τα μουσικά σχήματα των Movietone και The Third Eye Foundation.

Από τους τέσσερις δίσκους που κυκλοφόρησε ως Movietone, από το 1995 ως το 2003 και με τους ήχους, μεταξύ άλλων, της βιόλας, της τρομπέτας  και τους τσέλου, κινείται ανάμεσα σε sadcore ατμοσφαιρικές μελωδίες.

Ως The Third Eye Foundation, έχουν κυκλοφορήσει από το 1996 ως το 2010, 7 δίσκοι και 3 ΕΡ. Χρησιμοποιώντας drum machine και sampler, ο ήχος τους είναι πιο ηλεκτρονικός και οι μπαλάντες πιο σκοτεινές.

 

 

Σε ένα πιο πειραματικό φολκλορικό ύφος, το 2009, μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όπως τους Yaël Naim, Bonnie ‘Prince’ Billy, Yann Tiersen, Chapelier fou, Sylvain Chauveau κ.α., κυκλοφόρησαν τον δίσκο «The Dark Age of Love».

 

 

Τέλος, από το 2003, έχει κυκλοφορήσει 8 προσωπικά άλμπουμ και 2 ΕΡ. Το ύφος του είναι πιο εμπλουτισμένο με στοιχεία folk και dark cabaret.

 

Και με τον τελευταίο του δίσκο, «The Calm Before», να έχει κυκλοφορήσει φέτος, θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε μέρος της dark διάθεσής του, το Σάββατο 2 Απριλίου , στην Death Disco, στου Ψυρρή.

 

(σημ.: οι στίχοι είναι από το τραγούδι Prepare for Disappointment, από το album “Only Myocardial Infarction Can Break Your Heart” του 2013)

 

 

Tags from the story
,
Written By
More from Maria Sarantou

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C / ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ / THE LAST DRIVE / THE BIG NOSE ATTACK / HOLY MONITOR @ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ – 10 06 2017

Η μεγάλη ελληνική ροκ συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Νερού το Σάββατο...
Read More