Αφιέρωμα | Kip Winger

Kip Winger [photo courtesy]

Γεννημένος από γονείς, μουσικούς της jazz, στο Denver τo 1961, ο Κip Winger ξεκίνησε την επαφή του με την κλασσική μουσική από την ηλικία των 16, αφού άκουσε κλασσικά έργα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μπαλέτου που παρακολουθούσε. Μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη άρχισε να μελετάει σύνθεση. Τότε γνώρισε τον εξίσου ταλαντούχο κιθαρίστα Reb Βeach με τον οποίο σχημάτισαν τους Winger. Με τραγούδια όπως το “Seventeen”, “Can’t Get enough”, “Headed for a Heart break”, “Miles Away” και αμέτρητες επαναλήψεις στο MTV, τα άλμπουμ: “In the heart of the young” και “Winger”, έγιναν πλατινένια σε πωλήσεις.

Οι Winger δεν ήταν μόνο άλλο ένα hair band της εποχής με sexy attitude. Ήταν μια μπάντα με εξαιρετικά ταλαντούχους μουσικούς και έναν Kip Winger που τότε, αλλά και αργότερα στην πορεία του, θα αποδείξει ότι ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένας εμφανίσιμος performer με σπουδαία φωνή. Το 1995 φτιάχνει στο New Mexico, το δικό του studio και αρχίζει να γράφει μουσική πέραν από τους Winger, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του στη μουσική.

Στα solo album που ακολούθησαν (Songs from the Ocean Floor, Down Ingognito, This conversation Seems Like A Dream, From the Moon to the Sun), ο Winger εξερεύνησε το ταλέντο του ως σύνθετης, σε ένα πιο πλατύ μουσικό φάσμα. To London’s Classic Rock Magazine τον ανακήρυξε ως τον πιο ταλαντούχο ενορχηστρωτή στο rock είδος. To 2010 συνθέτει το κλασσικό έργο “Ghosts” για ορχήστρα εγχόρδων, πιάνο και άρπα.

Oι Winger επιστέφουν το 2014 με το έκτο και πολυαναμενομενο album τους: ‘Better Days Are Coming” ακολουθώντας την επιτυχία του πέμπτου album τους “Karma”. Oι Winger σαν group συνεχίζουν τις live εμφανίσεις τους, μέχρι και σήμερα. O Kip Winger παράλληλα με το group, συνεχίζει την διαδρομή του στην κλασσική μουσική, μελετώντας και δουλεύοντας δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους, οι οποίοι τον διακρίνουν σαν έναν μουσικό με μοναδική μουσική ευαισθησία η οποία καταλήγει σε υπέροχες μουσικές συνθέσεις με ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Η τελευταία του δουλεία: “Conversations with Nijinsky” το οποίο είναι και ουσιαστικά το πρώτο ολοκληρωμένο κλασσικό album του, χαρακτηρίζεται από τον ίδιο ως “lifetime work”.

Στο πλαίσιο των solo ακουστικών εμφανίσεων του, ο Kip Winger εμφανίζεται για δύο ακουστικά show στις 30 Σεπτεμβρίου και 01 Οκτώβρη στο Modu (Αθήνα) και με διαφορετικό set list την κάθε μέρα.

Band: Kip Winger (Special Acoustic Show)
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου & Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016
Support: Flying Mercury, Sleazy Lizards (30/9) & Steve & Soti Jam (1/10)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Εισιτήρια: €12 (ημερήσιο), €19 (διήμερο), €17 (ταμείο)
Χώρος: MODU (Κολωνού 76 & Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο)
Κολωνού 76, Αθήνα, ΤΚ 104 37 | W: http://www.modu.gr/

Tags from the story
,
Written By
More from Maro Pol

CIRCE The Black Cut | 3η Χρονιά & ΝΕΟ Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής

~ c i r c e :the black cut: Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής...
Read More