ΑΦΙΕΡΩΜΑ – ELECTRIC LITANY

electric-litany

Η μουσική σου βγάζει μύρια αισθήματα που έχεις κρυμμένα μέσα σου, σου θυμίζει, σε χαροποιεί, σε μελαγχολεί, σε κάνει να ακροβατείς στο χείλος των ονείρων σου. Η μουσική σε ενώνει!

 

Αυτή είναι η αίσθηση που σου αφήνουν οι Electric Litany.  Σχηματίστηκαν το 2007 και η “βάση” της alternative rock μπάντας είναι το Λονδίνο. Αρχικά δημιουργήθηκαν από την γνωριμία του κερκυραίου Αλέξανδρου Μίαρη (φωνητικά, πιάνο, κιθάρα κ.α.), με τον Richard Simic (ντραμς). Στην συνέχεια προστέθηκαν ο Saul Blackeye (μπάσο) και ο Benjamin Prince (πλήκτρα).

 

Έχουν ήδη δύο άλμπουμ στο ενεργητικό τους. Ο πρώτος, που τιτλοφορείται « How to Be a Child & Win the War» κυκλοφόρησε το 2010 και ο δεύτερος, ο « Enduring Days You Will Overcome» κυκλοφόρησε το 2014.

 

 

Η μουσική των Electric Litany δεν έχει σχέση με λιτανείες, πέρα από τα ακούσματα που είχε ο Αλέξανδρος Μίαρης από το νησί της καταγωγής του. Μια επιρροή που διαφαίνεται, μιας και κάποια κομμάτια διακατέχονται από μια ροκ κατάνυξη.

Είναι ένα πολιτικοποιημένο συγκρότημα, που δεν μένει ανεπηρέαστο από τα τρέχοντα γεγονότα που ταλανίζουν όλους μας. Έτσι, από την μια η μουσική τους σε οδηγεί σε μελαγχολικά ταξιδεμένα τοπία με ροκ διάθεση, ενώ από την άλλη έχεις παρέα στίχους που θέλουν να δώσουν πολλά.

 

Η μουσική μυσταγωγία τους θα διεξαχθεί στο Fuzz Live Music Club, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και πέρα από τα τραγούδια των δύο άλμπουμ τους, θα ακούσουμε και νέα τους κομμάτια, από το τρίτο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες.

 

Tags from the story
,
Written By
More from Maria Sarantou
ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΩΝ UNIVERSE217 +AFFORMANCE +ATOMIC LOVE @ KYTTARO, ΠΕΜΠΤΗ 15 03 2018
  Η προγραμματισμένη συναυλία των Universe217 με Afformance και Atomic Love στο...
Read More
0 replies on “ΑΦΙΕΡΩΜΑ – ELECTRIC LITANY”