Αφιέρωμα Εlder + Half Gramme Of Soma @ AN Club 12-05-2016

download
Λίγα και καλά λέγανε οι παλαιότεροι… Και πως να τους δώσεις άδικο… Ζούμε μια εποχή που οι μπάντες μας κατακλύζουν με δίσκους επί δίσκων (όχι ότι παραπονιέμαι φυσικα!) που περιέχουν 10-15 κομμάτια συχνα και παραπάνω…Οι Elder λοιπόν, που θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε αυτή την Πέμπτη στο ΑΝ Club, έχουν ακριβώς την αντίθετη άποψη. Έχοντας ξεκινήσει τη δισκογραφική τους δουλειά εδώ και μια δεκαετία έχουν να παρουσιάσουν οχτώ άλμπουμ κ ΕΡ’s με λιγότερα από 25 κομμάτια!!! Είναι ξεκάθαρη η quality over quantity φιλοσοφία της μπάντας και σας βεβαιώνω ότι η ποιότητα κάθε άλλο απουσιάζει από το έργο τους.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους. Οι Elder σχηματίστηκαν το 2006 στη Βοστόνη,ΗΠΑ. Μια heavy rock μπάντα με σαφείς αναφορές σε Black Sabbath η οποία κυκλοφόρησε την πρώτη της δουλειά “εξ ημισείας” με τους Queen Elephantine για να ακολουθήσει το πρώτο ομώνυμο demo το 2007 και το πρώτο επίσημο, επίσης ομώνυμο άλμπουμ το 2008.

Το δεύτερο άλμπουμ, Dead Roots Stirring, ακολούθησε το 2011 με μια χαρακτηριστική στροφή σε πιο prog και stoner ήχους ανοίγοντας δρόμο για δύο live δίσκους Demos & Live (2012) και Elder: Live at Roadburn (2013).

Το τρίτο full-length άλμπουμ των Elder, Lore, έρχεται τον Φεβρουάριο του 2015 και αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της μπάντας καθώς ενώ παραμένουν τα heavy και prog στοιχεία, προστίθενται σε αυτά doom στοιχεία τα οποία απογειώνουν την λάμψη των, ήδη εκπληκτικών, μελωδιών τους.

photo-1024x767
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Half Gramme Of Soma. “Κάποιοι ακούνε σε μας stoner, κάποιοι grunge, κάποιοι post-metal, κάποιοι heavy ψυχεδέλεια, εμείς προτιμούμε να παίζουμε ότι βγαίνει από μέσα μας και να αφήνουμε τους ορισμούς για τους υπόλοιπους.” , είχαν πει σε μια συνεντευξή τους και θεωρώ ότι η φράση αυτή ενσαρκώνει πλήρως το ύφος και attitude του συγκροτήματος.

Με ένα EP ,Marche au Noir (2014) και ένα άλμπουμ ,Half Gramme Of Soma (2013) οι HGOS είναι μια από τις ανερχόμενες μπάντες της ελληνικής σκηνής και το απέδειξαν άλλωστε παίζοντας τον προηγούμενο μήνα ως opening act με τους Nightstalker , εκπλήσσοντας μας ευχάριστα με τον εκκωφαντικό τους ήχο , ένα συνδιασμό heavy-βρώμικων riffs με μπόλικη δόση mind-numbing μπάσου!

More from Anastasios Chalas
A Place To Bury Strangers – Αφιέρωμα
“I’m like a child / Showing anger / Weighted with guilt /...
Read More
0 replies on “Αφιέρωμα Εlder + Half Gramme Of Soma @ AN Club 12-05-2016”