ΑΦΙΕΡΩΜΑ: BULLET FOR MY VALENTINE LIVE IN ATHENS @ PIRAEUS 117 ACADEMY 05/04/2019 ΚΑΙ ΤΑ 10 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!

By: Nikos Mathiopoulos

Οι Bullet For My Valentine (ή BFMV) είναι heavy metal συγκρότημα από το Μπρίτζεντ της Ουαλίας και δημιουργήθηκαν το 1998 από τον Ματ Τακ, τον βασικό κιθαρίστα Μάικλ “Πατζ” Πάτζετ, τον ντράμερ Μάικλ “Μουζ” Τόμας και τον τότε μπασίστα Νικ Κραντλ. Αρχικά λέγονταν Jeff Killed John και έπαιζαν τραγούδια των Metallica και Nirvana. Ηχογράφησαν έξι κομμάτια τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ (επίσημα). Δύο από αυτά (Eye Spy και Nation to Nation) χρησιμοποίησαν αργότερα σε άλλα τραγούδια τους (Hit The Floor και Turn To Despair αντίστοιχα) ως Bullet For My Valentine. Οικονομικές δυσκολίες οδήγησαν στην αλλαγή του ονόματός τους, καθώς και της μουσικής τους κατεύθυνσης. Το 2002 το συγκρότημα εξασφάλισε μια συμφωνία για πέντε albums με την Sony BMG. Έχουν δηλώσει ότι η μουσική τους είναι επηρεασμένη από κλασσικά heavy metal συγκροτήματα, όπως οι Metallica, οι Iron Maiden, οι Megadeth, οι Slayer, οι Pantera κ.ά.

Το πρώτο τους άλμπουμ “The Poison” κυκλοφόρησε στις 3 Οκτωβρίου το 2005 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 14 Φεβρουαρίου το 2006 στην Αμερική, ώστε να συμπίπτει με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το άλμπουμ μπήκε στο Billboard 200 στην Αμερική στο νούμερο 123 και έγινε χρυσό από την RIAA (Recording Industry Association of America). Έκαναν εμφανίσεις στο Download Festival και στο Kerrang! XXV και συμμετείχαν σε μία συναυλία στην Αμερική με τον Ρομπ Ζόμπι. Το δεύτερο album τους “Scream Aim Fire” κυκλοφόρησε στις 29 Ιανουαρίου το 2009 και μπήκε στο Billboard 200 στο νούμερο 4. Το τρίτο album “Fever” (26 Απριλίου 2010) μπήκε στην 3η θέση του Billboard 200. Το συγκρότημα έχει πουλήσει γύρω στα δύο εκατομμύρια albums σε όλο τον κόσμο.

Οι κριτικοί χαρακτηρίζουν τη μουσική τους σαν metalcore και heavy, αλλά οι ίδιοι υποστηρίζουν πως είναι hard rock με επιρροές από τη μέταλ. Συγκροτήματα που τους έχουν εμπνεύσει είναι οι Metallica, οι Annihilator, οι Pantera, οι Machine Head, οι Iron Maiden, οι Testament, οι Stuck Mojo, οι Slayer, οι Judas Priest και οι Megadeth.

Μιλάμε για ένα γκρουπ που κυριολεκτικά σαρώνει πάνω στην σκηνή! Μάλιστα, έτυχε να τους έχω δει πιο προσεκτικά στο Wacken το 2016 ως co headliners,όπου διέλυσαν τα πάντα στο πέρασμα τους! Εξάλειψαν κάθε αμφιβολία για την ποιότητά και τον επαγγελματισμό τους on stage και απλά παρέδωσαν μαθήματα αγνού metal core ξεσηκώνοντας ένα τεράστιο κοινό εύκολα! Προσωπικά, επιθυμώ να ξαναζήσω αυτή την εμπειρία, οπότε καλό είναι όσοι καταλαβαίνουν τι λέω, μιλάμε για ένα live δυναμίτη που δεν χάνεται!! Ειδικά, τώρα που έχουν καινούργιο δίσκο σίγουρα  θα έρθουν πολύ φορτσάτοι με πολύ άγριες διαθέσεις και «χωρίς να πάρουν αιχμαλώτους πίσω»!!

Μέλη

Τωρινό Line Up

  • Ματ Τακ: κιθαρίστας, βασικά φωνητικά, συνθέτης
  • Μάικλ Πάτζετ: κιθάρα, υποστηρικτικά φωνητικά
  • Τζέιμι Ματίας: μπάσο, φωνητικά
  • Μάικλ Τόμας: ντραμς

Δισκογραφία

  • The Poison (2004/2005)
  • Scream Aim Fire (2008)
  • Fever (2010)
  • Temper Temper (2012)
  • Venom (2015)
  • Gravity (2018)

Πάμε δυνατά να δούμε τα 10 αγαπημένα τραγούδια από τους BFMV για ατελείωτο headbanging! Enjoy!!

Μουσικά βίντεο

  • Hand of Blood, με σκηνοθέτη τον Dan Fernbach (2005)
  • Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do), με σκηνοθέτη τον Miha Knific (2005)
  • All These Things I Hate (Revolve Around Me), με σκηνοθέτη τον Scott Winig (2006)
  • Tears Don’t Fall, με τον Tony Petrossian (2006)
  • Scream Aim Fire, με τον Tony Petrossian (2007)
  • Hearts Burst Into Fire, με τον Tony Petrossian (2008)
  • Waking the Demon,σε σκηνοθεσία του Max Nichols (2008)
  • The Last Fight, με σκηνοθέτη τον P.R. Brown (2010)
  • Your Betrayal, με σκηνοθέτη τον P.R. Brown (2010)
  • P.O.W από live τους τη περίοδο του 2013 (2013)

INFO :

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019 στις 7 μ.μ. – 12 π.μ

Προπώληση εισιτηρίων:

Τα πρώτα εισιτήρια (28 ευρώ) εξαντλήθηκαν.
Τα εισιτήρια κοστίζουν τώρα 30 ευρώ.

Αγορά εισιτήριων:

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketmaster.gr
Τηλεφωνικό Kέντρο Ticketmaster 2108938111
(Για την αγορά εισιτηρίων μέσω Internet
υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου)
Δίκτυο καταστημάτων Public

Φυσικά σημεία προπώλησης

Αθήνα
Reload Stores
Ακαδημίας 81, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103801464
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-21:00
Σάββατο 10:00-20:00

No Remorse Records
Γαμβέτα 4, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103830981
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30-15:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30-20:30

Metal Era
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103304133
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30-15:15
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30-20:30

Για περισσότερες πληροφορίες
και πλήρη δημοσιογραφική ενημέρωση
απευθυνθείτε στο: [email protected]

Web: https://highpriority.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/HighPriorityPromotions
Instagram: https://www.instagram.com/highprioritygr

Written By
More from Maria Sarantou

GOD IS AN ASTRONAUT @ FUZZ LIVE MUSIC CLUB, Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

  Τους Ιρλανδούς God is an Astronaut,μία από τις πιο εμβληματικές μπάντες...
Read More