Αφιέρωμα: «Black Death κανιβαλιστικός καταιγισμός» Cannibal Corpse with special guest Marduk και Dr.Living Dead! Τα 10 Καλύτερα τραγούδια τους! Live @ Piraeus Academy 117, Athens 15/06/2019

Cannibal Corpse

Oι Cannibal Corpse είναι μια αμερικανική death metal μπάντα  από το Buffalo της Νέας Υόρκης. Δημιουργήθηκαν το Δεκέμβριο του 1988, η μπάντα από τότε έως σήμερα έχει κυκλοφόρησει δεκατέσσερα στούντιο άλμπουμ, δύο σύνολα κουτιών, τέσσερα βίντεο άλμπουμ και δύο ζωντανά άλμπουμ. Η μπάντα είχε ελάχιστη ραδιοφωνική ή τηλεοπτική προβολή καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας της, παρόλο που ένα ξεκίνημα σε επίπεδο λατρείας άρχισε να χτίζεται μετά την κυκλοφορία του δίσκου 1991”Butchered At Birth” και του 1992 άλμπουμ “Tomb Of The Mutilated”. Από το 2015, πέτυχαν παγκόσμιες πωλήσεις των δύο εκατομμυρίων για συνδυασμένες πωλήσεις όλων των άλμπουμ τους, καθιστώντας τους την κορυφαία death metal μπάντα  όλων των εποχών.

Ο μπασίστας Άλεξ Ουέμπστερ επινόησε το όνομα Cannibal Corpse. Έχουν κάνει αρκετές αλλαγές στη σύνθεση από την ίδρυσή τους, με τον προαναφερθέντα  μπασίστα  και τον drummer Πωλ Μαζέρκοβιτς  ως τα μόνα σταθερά μέλη. Τα μέλη των Cannibal Corpse εμπνεύστηκαν αρχικά από thrash metal μπάντες όπως οι Slayer και οι Kreator και άλλα death metal συγκροτήματα όπως οι Morbid Angel και οι Death. Τα εξώφυλλά των  άλμπουμ της μπάντας (συνήθως από τον Βίνσεντ Λοκ) και οι στίχοι, που αφηγούνται έντονα τις ταινίες φρίκης και των ταινιών τρόμου, είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενες. Σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, αρκετές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ρωσία, έχουν απαγορεύσει τους Cannibal Corpse να παίξουν εντός των συνόρων τους ή έχουν απαγορεύσει την πώληση και την προβολή των album τους. Πολλές λέξεις έρχονται στο μυαλό σας όταν ακούτε το όνομα Cannibal Corpse, αλλά η μία λέξη, που πραγματικά τους ορίζει πλέον είναι ότι είναι «ασταμάτητοι»!

Το Νέο Άλμπουμ

Με το “Kill” του 2006 και τις δύο κυκλοφορίες που ακολούθησαν – το 2009, το «Evisceration Plague» και “Torture”του 2012, το συγκρότημα σφυρηλατούσε έναν στενό δεσμό με τον γνωστό παραγωγό Erik Rutan (Hate Eternal, Goatwhore) και για το «Red Before Black» επέλεξαν να επανενωθούν μαζί του.

Με το 2017 βλέποντας μια σειρά από εκπληκτικές νέες κυκλοφορίες από την «παλιά φρουρά» του death  metal- συμπεριλαμβανομένων των Suffocation, Obituary και Dying Fetus – υπήρξε ορόσημο τόσο για το είδος όσο και για τους πρωτοπόρους του, ενώ το “Red Before Black” των Cannibal Corpse στέκεται ισχυρό ανάμεσα τους. Οι Cannibal Corpse έχουν χαράξει μια σταδιοδρομία που διαρκεί σχεδόν τρεις δεκαετίες, το νέο άλμπουμ τους, αποδεικνύει την εργασιακή τους ηθική, την καινοτόμο σύνθεση τραγουδιών, το πάθος και την αφοσίωση στην ακραία μουσική – αν και εξακολουθεί να παραμένει ένα καταπληκτικό κατόρθωμα για τα μέλη, όπως ο Webster κάνει ταπεινά ξεκάθαρα. “Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί αυτό; Όταν ξεκινήσαμε, ακόμα και οι Black Sabbath δεν ήταν εδώ για τρεις δεκαετίες. Είμαστε απίστευτα τυχεροί και είμαστε τόσο ευγνώμονες στους οπαδούς μας για το ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό εφικτό.

 

Σταθερά «κανιβαλιζόμαστε» μαζί τους μέσα από τα 10 καλυτέρα κομμάτια τους! Ξεκινάμε λοιπόν!

 

Πρωτόγνωρο για την εποχή ντεμπούτο με ξηρό αίμα και σπλάχνα με..

 
 

Η δημοτικότητα ανεβαίνει αλλά μαζί της και τα γκάζια!

https://www.youtube.com/watch?v=UOvNd53sS78

 

συνεχίζουμε σταθερά με την ακραία θεματολογία και κομμάτι που κυριολεκτικά «σπάει κεφάλι με σφυρί»!

https://www.youtube.com/watch?v=vlgiWBCbCJk

 

φουλ «μπασίλα» στο…

 
 
 

..όπως και φουλ κακία μαζί με την αλλαγή τραγουδιστή στο..

 
 

πεσιμισμός και αυτοκτονικές τάσεις…

 
 

…πολύ διψά για αίμα πριν την αλλαγή χιλιετίας στο..

 
 

με  gore πάθος και μανία μπαίνουμε στα 00’s

 
 

εκμοντερνισμός και groove στο…

 
 

τρέφουμε απλά σεβασμό σε σταθερές άξιες όπως ο «γερό-κανίβαλος» αυτή τη φορά με λίγο πιο thrashy πινελιές και στη δεκαετία που διανύουμε με τα:

ps://www.youtube.com/watch?v=57WwWg9PD74

 
 

Μέλη 

Τζωρτζ Φίσερ

Άλεξ Ουέμπστερ

Ρομπ Μπάρετ

Πωλ Μαζέρκοβιτς

Πατ Ο’Μπράιαν

Δισκογραφία

 
 

Δισκογραφική εταιρεία: Metal Blade

Ιστοσελίδα: cannibalcorpse.net

 
 
 

Marduk

Οι Marduk είναι ένα σουηδικό συγκρότημα black metal. Η μπάντα σχηματίστηκε το 1990 στην πόλη Norrköping και κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ το 1992. Το όνομά τους προέρχεται από τον Βαβυλωνιανό θεό Marduk. Οι Marduk δημιουργήθηκαν από τον Morgan Steinmeyer Håkansson για να αποτελέσει το “πιο βλάσφημο συγκρότημα στον κόσμο”. Το μουσικό τους στυλ ήταν αυτό ενός απλού death metal επηρέασμενο από το black metal , αλλά καθώς τα χρόνια περνούσαν, το στυλ και το image τους κατέληξαν σε μία άκρως γρήγορη και έντονη μορφή του black metal.

Τα κύρια λυρικά θέματα των Marduk είναι ο σατανισμός, ο αντιχριστιανισμός, η βλασφημία, ο θάνατος, η ιστορία του Τρίτου Ράιχ και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Τα τελευταία δύο είναι μια μεταγενέστερη προσθήκη στα λυρικά / εννοιολογικά τους θέματα, που προέρχονται από την κυκλοφορία τους το 1999, “Panzer Division Marduk”. Οι Marduk έχουν καταγράψει και άλλα τραγούδια που σχετίζονται με αυτά τα κεφάλαια της ανθρώπινης ιστορίας, όπως το “The Hangman of Prague”, ” Deathmarch “και άλλων. Στο άλμπουμ “Nightwing” η μπάντα δοκιμάζει μια πορεία από τη φασιστική και αντισημιτική «σιδηρούς φρουράς» στη Ρουμανία. Η σταθεροποίηση της μπάντας στη γερμανική εποχή των ναζιστών προκάλεσε πολλές διαμάχες, οδηγώντας σε ακυρώσεις πολλαπλών παραστάσεων και αφήνοντας το συγκρότημα να μην μπορεί να περιοδεύσει σε πολλές χώρες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της διαμάχης πηγάζει από μια συνέντευξη του 1995 με το περιοδικό Nordic Vision, στην οποία ο κιθαρίστας Morgan Steinmeyer Håkansson αναφέρθηκε λέγοντας ότι «στη Γερμανία, όπου τα περιοδικά ως “Rock Hard” και “Metal Hammer” αποφάσισαν ότι είμαστε φασίστες  και αρνείται να εκτυπώσει τυχόν διαφημίσεις με τους Marduk. Ο λόγος για αυτό είναι ότι σε ένα γερμανικό περιοδικό είπα ότι εμείς ως Marduk θέλουμε να αποτρέψουμε τη μετανάστευση στη Σουηδία και ότι ήμουν περήφανος για το γεγονός ότι ο παππούς μου υπηρέτησε ως Γερμανός αξιωματικός κατά τη διάρκεια του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και ότι οι μετανάστες – που δηλητηριάζουν το περιβάλλον μας  δεν πρέπει να επιτρέπονται στη Σουηδία».

 

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2017, η προγραμματισμένη παράσταση του Όκλαντ ακυρώθηκε από τον χώρο για φόβους για ζητήματα ασφάλειας, για τυχόν συμπλοκή με μια τοπική αντιφασιστική ομάδα.

Τον Απρίλιο του 2018, ο τραγουδιστής Mortuus και ο τυμπανιστής Fredrik Widigs κατηγορήθηκαν ότι αγόρασαν αντικείμενα από τη σουηδική νεοναζιστική οργάνωση Nordic Resistance Movement (NMR), αφού αποκαλύφθηκαν ρεπορτάζ για διάφορες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών ονομάτων του Mortuus και του Widigs,. Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα αρχεία αποστολής επιβεβαίωσαν ότι το υλικό αποστέλλεται στις διευθύνσεις κατοικίας των μελών. Τα αντικείμενα περιελάμβαναν αυτοκόλλητα και φυλλάδια που προωθούσαν το NMR και τα βιβλία «Ο δρόμος μας – το πρόγραμμα του Κόμματος των Σκανδιναβικών Κινήτρων» και ο «Εθνικός Σοσιαλισμός – Ο Βιολογικός Κόσμος». Οι Marduk αρνήθηκαν αυτούς τους ισχυρισμούς στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook, δηλώνοντας: “Κανένας μέλος των Marduk δεν παρήγγειλε τίποτα από τον εν λόγω ιστότοπο ή είχε οποιαδήποτε μορφή αλληλεπίδρασης με τον οργανισμό που τον εκμεταλλεύεται. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να πούμε για το θέμα . ”

Στις 26 Απριλίου 2018 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο τους single “Werwolf” από το τελευταίο τους άλμπουμ “Viktoria” το οποίο κυκλοφόρησε στις 22 Ιουνίου.

Μέλη

  • Morgan “Evil” Steinmeyer Håkansson – guitars (1990–present)
  • Mortuus – vocals (2004–present)
  • Magnus “Devo” Andersson – bass (2004–present), guitars 

 

Studio albums

Επιμένουμε στα 10 καλυτέρα τραγούδια της μπάντας από κάθε περίοδο της

Ξεκινάμε με τα πρώιμα χρόνια στις αρχές…

…συνεχίζουμε στο ίδιο ύφος με…

διαβολική ατμόσφαιρα στο…

είμαστε ακόμα στα 90’s…

επιβλητικό το «νυκτόβιο»…

πολεμόχαρης βιαιότητα στο…

αλλάζουμε τη δεκαετία και μπαίνουμε στη νέα χιλιετία “με το δεξί»…

και όταν λέμε με το δεξί εννοούμε ακόμα πιο ακραία και διατοπικά, αντιπροσωπευτικά δείγματα της πρώτης δεκαετίας από την δεύτερη χιλιετία…

μπαίνουμε στην δεύτερη δεκαετία και ολοκληρώνουμε ακόμα πιο έντονα και δυνατά με τα δείγματα από τις δυο τελευταίες κυκλοφορίες τους και ατενίζουμε το μέλλον με ακόμα πιο σκοτεινή ματιά…

Dr. Living Dead!

Την βραδιά, θα ανοίξουν οι επίσης Σουηδοί crossover thrashers, DR. LIVING DEAD!, που μας επισκέπτονται για πρώτη φορά!!! Ένα συγκρότημα που αναβιώνει τον ήχο του thrash core κινήματος, με έντονες επιρροές από Suicidal Tendencies, Nuclear Assault, S.O.D., M.O.D., Municipal Waste και Slayer. Φορώντας μάσκες με νεκροκεφαλές μαζί με μπαντάνες και έχοντας τα ψευδώνυμα Dr. Toxic, Dr. Rad, Dr. Mania και Dr. Slam, σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, οι DR. LIVING DEAD! «σπέρνουν» τον πανικό, και θεωρούνται ως ένα από τα κορυφαία thrashcore σχήματα του καιρού μας, ιδιαίτερα με τα δύο τελευταία τους άλμπουμ, “Crush The Sublime Gods” και “Cosmic Conqueror”.

 

Το πιο δυνατό και ιδανικό ξεκίνημα, για μία βραδιά που αναμένεται να αφήσει ιστορία για τους οπαδούς του extreme metal καθώς έχουμε πλέον να κάνουμε με μία συνεύρεση τριών εκ των κορυφαίων σχημάτων του thrashcore, black και death metal!

 

Band members

  • DR. TOXIC (guitars, backing vocals)
  • DR. RAD (bass, backing vocals)
  • DR. MANIA (vocals)
  • DR. SLAM (drums )

Discography

Info

European Summer Tour 2019
CANNIBAL CORPSE (U.S.A)
+MARDUK (Sweden)
+DR. LIVING DEAD! (Sweden)
Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 – Θεσσαλονίκη – Principal Club Theater @ Fix
Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 – Αθήνα – Piraeus 117 Academy Ώρα έναρξης: 19:00 – Τιμή εισιτηρίου: 28 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) – 30 Ευρώ (Προπώληση) – 32 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ


Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα / Τηλ: 210-3830981)
Bowel Of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα / Τηλ: 210 3846783)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)
Cinema Libre (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)
Uncle Chronis Tattoo (Φανερωμένης 7, Χολαργός / Τηλ: 211-4007736)
Hunter Agency (Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς), Αθήνα / Τηλ: 210-3608366)
Dazzled (Αγίου Βασιλείου 7, Περιστέρι / Τηλ: 210-5789892)
ON-LINE: www.123tickets.grwww.hunteragency.gr

Προπώληση Εισιτηρίων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Café Bar Διώροφον (Κερασούντος 81, Καλαμαριά – Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-453998)
Musicland (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-264880)
Alone Metal Store (Γ. Θεοχάρη 2, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-266772)
Dizzy (Αιγύπτου 5, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2314-009474)

ON-LINE: www.123tickets.grwww.hunteragency.gr

___

Αφιέρωμα: Νίκος Μαθιόπουλος (το κείμενο, δημοσιεύεται από προφίλ άλλου συντάκτη, λόγω τεχνικών προβλημάτων)

___

0 replies on “Αφιέρωμα: «Black Death κανιβαλιστικός καταιγισμός» Cannibal Corpse with special guest Marduk και Dr.Living Dead! Τα 10 Καλύτερα τραγούδια τους! Live @ Piraeus Academy 117, Athens 15/06/2019”