Αφιέρωμα: Annihilator live in Athens With Special Guests Archer Nation and Dreamlord @ Piraeus 117 Academy Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 και Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 @ Principal Club Theater (FIX), Thessaloniki

“Total Annihilation!”

Ολική εξολόθρευση και όμως ναι! Όπως μας έχει υποσχεθεί, ο αρχηγός της μπάντας, η ιδιοφυία που ακούει στο όνομα Jeff Waters οι  Καναδοί Αnnihilator, ξεπέρασαν πια τις οποιαδήποτε δυσκολίες που τους ταλάντευαν και επιτέλους επιστρέφουν δριμύτεροι και πιο δυνατοί από ποτέ! Μάλιστα και με νέο δίσκο το “Ballistic Sadistic” στα σκαριά, που αναμένεται ,αν κρίνουμε από το «δείγμα» “I am Warfare” «καυτός» είναι έτοιμοι να σαρώσουν τα πάντα στο πέρασμα τους! Ήρθε λοιπόν η ωρα  που περιμέναμε, από πέρυσι με τόση ανυπομονησία, να υποδεχτούμε τους καταπέλτες του Metal!

Αυτή την στιγμή βρίσκονται σε φοβερή φόρμα και είναι αποφασισμένοι να μας δώσουν δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα μας μείνουν αξέχαστες! Αλίμονο, ποιος δεν λάτρεψε ύμνους όπως τα “Alison Hell”, “Schizos (Are Never Alone) Parts I & II” “The Fun Palace”, “Stonewall”, “Set The World On Fire”, “Knight Jumps Queen”και “King of the Kill”και πολλά άλλα! Όλοι τους θυμόμαστε από την προηγούμενη επίσκεψη τους το  2016! Ετοιμαστείτε λοιπόν απανταχού Αθηναίοι και θεσσαλονικείς metalers ξανά για δύο live δυναμίτες από μία θρυλική μπάντα που θα σας πάρει το κεφάλι!!! Τις συναυλίες θα ανοίξουν οι Καλιφορνέζοι hard Rockers/ Heavy Metallers Archer Nation, ενώ στην Αθήνα πρώτο support θα είναι οι δικοί μας Thrash Metallers Dreamlord.

Οι Καναδοί Annihilator, μετρώντας μία τεράστια δισκογραφία (πάνω από 15 δίσκους) στο ενεργητικό της, συνέχισαν, με μόνιμα την θέση του οδηγού τον Jeff Waters, τον δρόμο που «χάραξε» και «άνοιξε» το “Master Of Puppets” των Metallica σε συνδυασμό με τον ήχο του U.S. Speed/Thrash Metal. Ο ήχος τους τρομερός, κοφτερός σαν «ξυράφι» απίστευτα γρήγορός και ταυτόχρονα άρτιος επηρέασε τον τρόπο  παιξίματος πάρα πολλών συγκροτημάτων εκείνης της περιόδου, που προσπαθήσαν να τους αντιγράψουν. Στο επίσημο ξεκίνημα τους, πίσω στο 1989 με το φοβερό και μνημειώδες ντεμπούτο τους, βασιζόμενο σε αληθινή ιστορία, “Alice In Hell” όλη η metal κοινότητα της εποχής εναπόθεσε τις ελπίδες της, ότι βρήκε τους νέους Metallica στο πρόσωπο τους.

Δυστυχώς όμως δεν ευδοκίμησε κάτι τέτοιο. Κάτι ο «ιδιόρρυθμος» χαρακτήρας του mainman της μπάντας Jeff Waters και οι λάθος αποφάσεις του, κάτι οι συγκυρίες, κάτι οι αμέτρητες αλλαγές, σαν τα πουκάμισα, στα μέλη της μπάντας – όλα αυτά συνετέλεσαν αρνητικά στο να μην καταφέρουν να γίνουν οι Annihilator τεράστιοι τέτοιου βεληνεκούς.

Ας κάνουμε όμως μία σύντομη αναδρομή στην βιογραφία του κάθε συγκροτήματος.

ANNIHILATOR

Οι Annihilator είναι καναδικό speed metal συγκρότημα, το οποίο σχηματίστηκε το 1984 στην Ottawa, Ontario του Καναδά. Οι Annihilator δημιουργήθηκαν από τον κιθαρίστα Jeff Waters και τον τραγουδιστή John Bates, οι οποίοι συνεργάστηκαν αρχικά με τον μπασίστα Dave Scott και τον ντράμερ Paul Maleck. Μετά την ηχογράφηση του demo “Welcome to your Death”,οι Bates και Scott αποχώρησαν, με τους δύο εναπομείναντες να ηχογραφούν το demo “Phantasmagoria”, το 1986.

Το 1987 ο Waters μετακόμισε στο Βανκούβερ, εντάσσοντας στο συγκρότημα τον Randy Rampage στα φωνητικά και τον Ray Hartmann στα τύμπανα. Στην επόμενη διετία, ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τον Waters να αναλαμβάνει και τα μέρη του μπάσου. Μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων, στο συγκρότημα εντάχθηκαν ο μπασίστας Wayne Darley και ο κιθαρίστας Dave Scott Davis.

Οι Waters και Padden

Τον Σεπτέμβριο του 1989, κυκλοφόρησε το “Alice in Hell” και οι Annihilator περιόδευσαν σε Ευρώπη και Αμερική. Ο δίσκος θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους του μουσικού είδους thrash / speed metal.

Αμέσως μετά, ο Rampage παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε ο πρώην τραγουδιστής των Omen, Coburn Pharr. Η νέα σύνθεση ηχογράφησε το αγαπημένο για τον γράφοντα, “Never, Neverland” και βγήκε σε περιοδεία με τους Judas Priest και τους Pantera. Μετά την περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ, το μικρόφωνο ανέλαβε ο Aaron Randall και τα τύμπανα ο Mike Mangini.

Το καλοκαίρι του 1993 κυκλοφόρησαν το “Set the World on Fire”, γνωρίζοντας μικρή επιτυχία στην Ευρώπη.

Την επόμενη χρονιά, ο Waters ανέλαβε και τα φωνητικά, ο Randy Black τα τύμπανα και ο Cam Dixon το μπάσο για το “King of the Kill”.

Ακολούθησαν τα “Refresh the Demon” (1996) και “Remains”, με τον Waters και τον Davis ως τα μοναδικά σταθερά μέλη του σχήματος.

Οι Annihilator έπαιξαν ξανά ζωντανά το 1999, μετά από τρία χρόνια και κυκλοφόρησαν το “Criteria for a Black Widow”, με τη σύνθεση που είχε ηχογραφήσει το ντεμπούτο τους, με εξαίρεση τον Wayne Darley του οποίου τη θέση πήρε ο Rachel Burgvist. Μετά την περιοδεία για το άλμπουμ, ο Rampage απολύθηκε και τη θέση του πήρε ο Joe Comeau, ενώ τη δεύτερη κιθάρα ανέλαβε ο Karan Murphy και τα τύμπανα ο Randy Black.

Επόμενοι δίσκοι των Annihilator ήταν τα “Carnival Diablos” (2001) και “Waking the Fury” (2002), πριν η σύνθεση του συγκροτήματος διαλυθεί για άλλη μια φορά.

Ο Waters αποφάσισε να προσλάβει τον Mike Padden στη ρυθμική κιθάρα και οι υπόλοιπες θέσεις να καλύπτονται μόνο στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Έτσι, το συγκρότημα κυκλοφόρησε τα “All for You” (2004), “Schizo Deluxe” (2005), “Metal” (2007) και “Annihilator” (2010).

Το καλοκαίρι του 2011, εμφανίστηκαν ζωντανά στην πατρίδα τους μετά από 18 χρόνια, στα φεστιβάλ του Κεμπέκ και του Μόντρεαλ. Τον Αύγουστο του 2013, κυκλοφόρησε το 14ο στούντιο άλμπουμ των Annihilator, με τίτλο “Feast”.

Τον Απρίλιο του 2015, το συγκρότημα ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στον 15ο δίσκο του με τίτλο “Suicide Society”, του οποίου η κυκλοφορία ανακοινώθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου 2015, με τον Waters να επανέρχεται στα φωνητικά των Annihilator.

Ακολούθησε το “For the Demented” στις αρχές Νοεμβρίου του 2017 μέσω της Neverland Music/Silver Lining Music.

Στα μέσα του Γενάρη του 2020 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ με τίτλο “Ballistic Sadistic”

Δισκογραφία

Στούντιο δίσκοι

Alice in Hell (1989)

Never, Neverland (1990)

Set the World on Fire (1993)

King of the Kill (1994)

Refresh the Demon (1996)

Remains (1997)

Criteria for a Black Widow (1999)

Carnival Diablos (2001)

Waking the Fury (2002)

All for You (2004)

Schizo Deluxe (2005)

Metal (2007)

Annihilator (2010)

Feast (2013)

Suicide Society (2015)

For the Demented (2017)

Ζωντανοί δίσκοι

In Command (1996)

Double Live Annihilation (2003)

Live At Masters of Rock (2009)

Συλλογές

Bag of Tricks (1994)

The Best of Annihilator (2004)

Total Annihilation (2010)

Triple Threat (2017)

Μέλη

Jeff Waters (vox, guitar),

Fabio Alessandrini (drums),

Rich Hinks (bass)

Aaron Homma (guitar)           

ARCHER NATION

Από την Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, οι ARCHER NATION είναι ένα νέο τρίο που είναι αποφασισμένο να παραδώσει γνήσια και αδιάκοπη μουσική από σκληρό και βαρύ μέταλλο στους οπαδούς παντού. Κάθονται στα σύνορα του “Hard Rockistan” και του “Heavy Metalsville”, αλλά ποιος νοιάζεται για τη γεωγραφία! Το μοναδικό drumming του Keyhan, τα αριστοτεχνικά μπάσα του Ντέιβιντ και το συναρπαστικό μείγμα shredding και τραγουδιού του Dylan κάνουν μια συναρπαστική σύγχρονη λήψη του είδους, απολαμβάνοντας το φόρο τιμής στις εμπνεύσεις από heavy metal που τους οδηγούν. Οι ARCHER NATION εργάστηκαν σκληρά για να αναρριχηθούν στη Rock σκηνή χωρίς πρόθεση επιβράδυνσης, καθώς συνεχίζούν να ωθόυνται προς μεγαλύτερα ύψη, έχοντας ήδη περιηγηθεί σε περισσότερες από 20 χώρες.

Το  “Culling The Weak” του 2015 δημιουργήθηκε και μιξαρίστικε από τον θρυλικό παραγωγό Mike Clink (Megadeth, Guns N ‘Roses, UFO κλπ) στο Λος Άντζελες. Οι Archer έχουν επίσης ηχογραφήσει full lengths με ονόματα όπως ο Sam Taylor (King’s X, ZZ Top) και τον Gilby Clarke των Guns N ‘Roses

Μέλη συγκροτήματος

Dylan Rose – Guitar/Vocals

David De Silva – Bass

Keyhan Moini – Drums

DREAMLORD

Οι Dreamlord ιδρύθηκαν τον Ιούνιο του 1994 από τον Μπάμπη Παλαιόγερο (Κιθάρα Ρυθμού) και τον Γιάννη Κουρή (Μπάσο). Μετά από παρεμβολές με αρκετούς μουσικούς για μερικούς μήνες, συνεργάστηκαν, τον Ιανουάριο του 1995, με τους Γιάννη Γλυκιώτη (Κιθάρα) και τον Κώστα Καναβίδη (Drums), πρώην μέλη μιας μπάντας που ονομάζεται Dark Legion. Αυτή η σύνθεση ήταν η πρωτότυπη της μπάντας και κράτησε μέχρι το Μάρτιο του 1997. Ήταν με αυτή τη σύνθεση, που η μπάντα κατέγραψε το πρώτο demo “Lords Of Dream”. Αυτό το demo ήταν η πρώτη προσπάθεια της μπάντας και διανεμήθηκε δωρεάν. Τον Μάιο του ’96, το συγκρότημα ερμήνευσε για πρώτη φορά ζωντανά, μπροστά σε 400 ακροατές, κάνοντας μια πολύ καλή εντύπωση. Τον Ιούνιο του 1996, ο ντράμμερ Κώστας Καναβίδης εγκατέλειψε τη μπάντα λόγω μουσικών διαφορών. Το κάθισμα πίσω από τα τύμπανα λήφθηκε από τον ντράμερ Βασίλη Χατζή. Με αυτή τη νέα σειρά, οι Dreamlord συνέχισαν να παίζουν αρκετές συναυλίες και να καταγράψουν το δεύτερο demo της μπάντας “Altar Of Depression” το 1998. Το demo έλαβε καλές κριτικές στο περιοδικό METAL HAMMER για να πάρει ένα σκορ από 6,5 / 10.

Από το 2001 μέχρι το 2003, οι Dreamlord ήταν αδρανής λόγω των στρατιωτικών υποχρεώσεων των μελών του συγκροτήματος. Μόλις το θέμα συζητήθηκε, οι Dreamlord επανενώθηκαν για να πραγματοποιήσουν μια σειρά συναυλιών. Τον Ιανουάριο του 2005, ο Βασίλης Χατζής εγκατέλειψε τη μπάντα για προσωπικούς λόγους. Αντικαταστάθηκε από τον ντράμερ της μπάντας, τον Χρήστο Πολύζο. Μετά από μια συναυλία στην Αθήνα, οι Dreamlord κατευθύνθηκαν στο στούντιο όπου κατέγραψαν το δικό τους CD, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2007. Λίγους μήνες αργότερα ο ντράμμερ Χρήστος Πολύζος έφυγε από το συγκρότημα για να επιστρέψει στην πατρίδα του αφήνοντας το κάθισμα πίσω από τα τύμπανα άδειο . Αυτό συνέπεσε με την απουσία του κιθαρίστα Γιάννη Γλυκιώτη 2 χρόνια για επαγγελματικούς λόγους. Το 2009, ο Γιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα και η μπάντα άρχισε να δουλεύει με νέο υλικό. Τον Μάιο του 2010, ο μπασίστας Γιάννης Κουρής άλλαξε το ρόλο του στο συγκρότημα, καθιστώντας τον νέο ντράμερ των Dreamlord και η μπάντα άρχισε να αναζητά έναν νέο μπασίστα. Τον Αύγουστο του 2010, ο σημερινός μπασίστας Χρήστος Πεβέρετος εντάχθηκε στο συγκρότημα για να ολοκληρώσει τη σύνθεση της μπάντας για άλλη μια φορά με αυτή που είναι σήμερα.

Μέλη συγκροτήματος

Babis Paleogiorgos – Rhythm Guitar, Vocals

Nikos Kousounis – Drums      

Yiannis Glykiotis – Lead Guitar

Christos Peveretos – Bass

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Διοργανωτής: Krisis Productions

Καταστροφέας, εξολοθρευτής, αφανιστής. Και Jeff Waters! Aυτοί είναι οι ορισμοί της λέξης αυτής και του συγκροτήματος-συμβόλου του Καναδά, που κάποτε επαναπροσδιόρισαν το thrash και στη συνέχεια ο ίδιος ο Waters βάλθηκε να μάθει σε όλους πως παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα εκ νέου. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κι επειδή οι ίδιοι το ζήτησαν μετά από και την πρόσφατη τους εμφάνιση προ 14 μηνών, οι Έλληνες οπαδοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για άλλη μία φορά τους εκπληκτικούς Καναδούς, αποτέλεσμα της ζεστής τους υποδοχής στο συγκρότημα κάθε φορά. Αυτή τη φορά οι συνθήκες θα είναι πολύ πιό ιδανικές, καθώς το τελευταίο τους άλμπουμ ”For The Demented”, τους βρίσκει ανανεωμένους και σε εμφανώς καλύτερη κατάσταση από το προηγούμενο απαράδεκτο ”Suicide Society”.

Tώρα το πως στον χειρότερο δίσκο της καριέρας τους κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο να παραμιλάει, είναι ένα άλλο θέμα. Όλες τους οι επισκέψεις (1991, 2001, 2008, 2010 και 2016) αποτέλεσαν ορισμό της συναυλιακής τελειότητας, ενώ κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι παίζουν τα πιό κουφά κομμάτια κατά καιρούς που μόνο άκρως ενημερωμένοι οπαδοί γνωρίζουν και αφήνουν τον κόσμο να τους κοιτάει με απορία. Μπορεί για πολύ κόσμο να ισχύει το ”Οι Ανιχιλέιτορ είναι μόνο τα δύο πρώτα” (”Alice In Hell”, ”Never Neverland”), αλλά στο συναυλιακό μέτωπο κάνανε πάντα ακόμα και τις μεγαλύτερες μπάντες να υποκλίνονται στην αξία τους στο σανίδι. Αυτή τη φορά το συγκρότημα θα έρθει ακόμα πιό πεινασμένο και να τα δώσει όλα για το κατ’επανάληψη δηλωμένο κι από τους ίδιους αγαπημένο τους κοινό σε όλο τον κόσμο.

Ενδεικτικό της αξίας τους, το γεγονός ότι ο πρόσφατα εκκλιπών Warrel Dane που έτυχε να παίξει δύο φορές μαζί τους (το 2001 στη βράβευση των Nevermore για το ”Dead Heart In A Dead World” και το 2008 στο March Metal Day στην Αθήνα), παραδέχτηκε και τις δύο φορές την ανωτερότητα τους λέγοντας ”δεν πρέπει να ξαναπαίξουμε μαζί τους”. Οι Annihilator που πρόσφατα επέστρεψαν στη βάση τους ως θριαμβευτές από την κοινή τους περιοδεία με τα ιερά τέρατα του thrash, Τestament και Death Angel, φορτίζουν τις μπαταρίες τους και είναι έτοιμοι να εκπλήξουν ευχάριστα τους φανατικούς Έλληνες οπαδούς τους. Προσεχώς θα ανακοινωθούν και τα support σχήματα που θα έχουν μαζί τους. Όσοι γνωρίζουν την συναυλιακή τους αξία, είναι ήδη εκεί και μετράνε μέρες από τώρα. Όσοι δεν τους έχετε δεί ποτέ, θα γίνετε μάρτυρες της απόλυτης έκρηξης αδρεναλίνης με τον πλέον πειστικό τρόπο. Να μη λείψει κανείς απολύτως! Οperation: Annihilation mode…ON!

Special Guests σε όλο το tour των Καναδών θα είναι οι Καλιφορνέζοι Archer Nation οι οποίοι θα επισκεφτούν και για πρώτη φορά τη χώρα μας με το νέο τους album.

Τη συναυλία στην Αθήνα θα ανοίξουν οι δικοί μας Dreamlord – Official – οι οποίοι αν και υφίστανται από το 1994 θα κυκλοφορήσουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά στς 20 Δεκεμβρίου. Με μέλη τα οποία είναι μπαρουτοκαπνισμένα τόσα χρόνια από τις συμμετοχές τους σε διάφορα σχήματα, υπόσχονται σοβαρό mid tempo thrash, όπως το έχουμε αγαπήσει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• Περιορισμένη προπώληση: 20€

• Προπώληση: 23€

• Ταμείο: 25€

Ηλεκτρονικά εισιτήρια με paypal / κάρτα:

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ :

Αθήνα

• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)

• No Remorse Records (Γαμβέτα 4, τηλ.: 210 3830981, www.noremorse.gr)

• EAT METAL RECORDS (Σπυρίδωνος Τρικούπη 45, Εξάρχεια, τηλ.: 213 0378553, www.eatmetalrecords.com)

• Sirens Records (Νικηταρά 14, τηλ.: 210 3822304)

Θεσσαλονίκη

• Ticket House / Musicland (Μητροπόλεως 102, τηλ.: 2310 264880)

• Empire store (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 10, τηλ.: 2313 090287)

• ALONE Records (Γ. Θεοχάρη 2, τηλ.: 2310 266772, http://alone.gr/)

• Classic cafe-bar Διωροφον (Μεταμορφώσεως, Καλαμαριά. τηλ.: 2310 453998)

More from Nikos Mathiopoulos

Αφιέρωμα: PRO-PAIN

Μία μπάντα συνώνυμο με τον ορισμό του crossover Metal NY/HC” + Κριτική...
Read More