ACCEPT live in Athens 2/6/2022 @ Gagarin 205 Live Music Space

Accept = Αγνό, ατόφιο, ακατέργαστο heavy metal. Τίποτα δεν πρόκειται να τους σταματήσει να το μεταδίδουν, όσα χρόνια και αν περάσουν. Η συνεισφορά των Accept στην διαμόρφωση της metal μουσικής στις αρχές της δεκαετίας του ’80 είναι αδιαμφισβήτητη και αποδεκτή από όλους. Αυτό όμως που κανείς δεν περίμενε, ήταν η επιστροφή τους από το πουθενά το 2010, μετά από 14 χρόνια χωρίς άλμπουμ, ενώ είχε μεσολαβήσει το 2005 επανένωση μόνο για συναυλίες.

Οι ρίζες του συγκροτήματος εντοπίζονται στα τέλη της δεκαετίας του ’60 όταν οι έφηβοι τότε Udo Dirkschneider (φωνή), Michael Wagener (κιθάρα) δημιουργούν τους Band X, οι οποίοι μετά από λίγο καιρό αλλάζουν το όνομά τους σε Accept. Μπορεί οι δύο πρώτοι τους δίσκοι “Accept” και “I’m A Rebel” να μην ικανοποιούσαν ακόμα και τους ίδιους για το τι ήθελαν πραγματικά να κάνουν, αλλά η συνέχεια ήταν και είναι ένδειξη ότι τα αγαθά «κώπης κτώνται»!  Πράγματι με το line – up να σταθεροποιείται για λίγο στους Udo, Wolf Hoffman, Jorg Fischer, Peter Baltes και Stefan Kaufman, το 1981 κυκλοφορούν το “Breaker”. Σύμφωνα με τον Udo, ήταν ένα από τα καλύτερα τους album και ήταν αυτό που τους έβαλε σε ρότα επιτυχίας, ήταν από τους πιο «σκληρούς» δίσκους που βγήκαν τότε. Με όπλο τα riffs τους και τη φωνή του Udo, κομμάτια όπως “Run If You Can”, “Breaker” και “Son of A Bitch” είναι αρκετά για να σκορπίσουν τον πανικό ακόμα και σήμερα.

Χωρίς να επηρεάζονται από την αποχώρηση του Fischer, το “Restless And Wild” ηχογραφήθηκε 1982. Πολλοί το θεωρούν ως το σημαντικότερο album της μπάντας, αφού περιέχει, εκτός από το ομώνυμο “Restless and Wild”, δύο ακόμα τεράστιες επιτυχίες τους, τα “Fast as a Shark” (πρώτο speed metal τραγούδι, σύμφωνα με πολλούς) και το εμβληματικό “Princess of the Dawn”.

Οι Accept είχαν πάρει τα πάνω τους και η ευφορία εκείνης της εποχής που τους διακατείχε, αποδείχθηκε με την κυκλοφορία του “Balls to the Wall”, το 1983. Το album έκανε επιτυχία και στην Αμερική. Το ομώνυμο τραγούδι ακούγεται ακόμα και σήμερα και το album θεωρήθηκε ένα από τις σημαντικότερες metal κυκλοφορίες των 80s.

Στο “Metal Heart” (1985) έγιναν ανακατατάξεις, καθώς ο Frank φεύγει και επιστρέφει ο Fischer. Ο δίσκος αυτός ήταν διαφορετικός από ότι είχε προηγηθεί. Το απόλυτα σκληρό στυλ εδωσε ακόμα περισσότερο χώρο στη μελωδία. Το “Metal Heart” αποτελεί μια από τις πιο ώριμες στιγμές τις μπάντας, καταφέρνοντας να μας παρουσιάσουν ένα σπουδαίο δίσκο.

Προχωρούν αμείλικτα με τo ‘’Russian Roulette” (1986),ένα εξαίσιο δίσκο και μπορεί και λίγο αδικημένο.  Τα riffs επέστρεψαν και τα “Aiming High”, “Another Second to Be” και “TV War” είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια-δυναμίτες γενικότερα. Στο σημείο αυτό, ο Udo ξαφνικά επιθυμεί να ανοιχτεί περαιτέρω καλλιτεχνικά, ως solo καλλιτέχνης. Σαν αποτέλεσμα, έχουμε το “Eat The Heat”, με τον David Reece στη φωνή. Καλή προσπάθεια, αλλά, δυστυχώς, ξεκινούσε μία σκοτεινή εποχή. Μετά από αρκετά προβλήματα και αλλαγές στην σύνθεση, η μπάντα τελικά θα διαλυθεί.

Για το καλό όλων και κυρίως των εαυτών τους τα ξαναβρίσκουν με τον Udo και μέχρι το 1997, όπου και έμεινε στην μπάντα κυκλοφόρησαν τρεις δίσκους “Objection Overruled”, “Death Row” και “Predator”, που ενώ είχαν δυνατές στιγμές, πάνω κάτω ήταν μια περίληψη των περασμένων μεγαλείων τους. Από το 1996 μέχρι το 2005 οι Accept θα μπουν στον πάγο και απλά θα περιμένουν κάτι να τους ξυπνήσει από τον λήθαργο. Μια σειρά από φεστιβάλ που δέχτηκαν την πρόσκληση, έδειχνε ότι ένα  reunion με τον Udo στις τάξεις τους θα είναι ιδανική περίπτωση για comeback, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Tο συγκρότημα αποσύρθηκε και πάλι, με τον Udo να ανακοινώνει την οριστική του αποχώρηση.

Η μπάντα όμως ήταν αποφασισμένη να δώσει ο,τι είχε απομείνει από την παλιά της αίγλη και τα κατάφερε! Με νέο frontman, το Mark Tornillo, κυκλοφορούν το “Blood Of The Nations”, που έλαβε διθυραμβικές κριτικές, με συνέπεια όλοι να μιλάνε για μία δυναμική, επιστροφή, συνοδευόμενη από περιοδεία και αρκετά ψηλές θέσεις στα charts. Back to back, με το “Stalingrad: Brothers in Death”, αποδεικνύουν ότι η όρεξή τους για νέα μουσική δεν έχει τελειώσει. Το 2014 τριτώνει το… καλό, με το “Blind Rage”, ένα δίσκο βόμβα, για να μαθαίνουν οι νέοι και να αναπολούν οι παλιοί. Αργότερα και μετά και την κυκλοφορία του άλμπουμ ο Schwarzmann και Frank αποχωρούν για να δώσουν τη θέση τους, στους Uwe Lulis και Christopher Williams.

Το 2017 κυκλοφορούν το “The Rise Of Chaos” με το αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο με όμορφες μελωδίες και riffs. Ένα χρόνο μετά και την κυκλοφορία του δίσκου Ο βασικός μπασίστας και από τα ιδρυτικά μέλη των ACCEPT, Peter Baltes, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη μπάντα. Φτάνουμε αισίως στο 2021 με τον τελευταίο μέχρι τον επόμενο προφανώς, δίσκο του συγκροτήματος το “Too Mean To Die” ο οποίος είναι ένας πολύ καλός δίσκος που σίγουρα έχει ικανοποιήσει τους απανταχού fans των Accept και απολαμβάνουμε να ακούμε το heavy metal δυνατά και καθαρά! Επιπλέον είναι και μια ακόμη ευκαιρία για να περιοδεύσουν και να τους απολαύσουμε για …νιοστή φορά στα μέρη μας που τα έχουν και αδυναμία!

Accept Heavy metal βραδιά για άλλη μια φορά λοιπόν και θα είμαστε πάλι παρόντες!

 Eventation Greece
Gagarin 205 LIve Music Space
Εισιτήρια
eventation.gr/accept
More from Ερωτόκριτος Μιχαήλ
-THY MIGHTY CONCERT- Rotting Christ @ Piraeus 117 Academy 26/01/2020 (Special guests : Death Courier, Abyssus, Cursed Blood)
Φωτογραφική Ανταπόκριση: Μάνος Καλαφατέλης Έχοντας στο μυαλό μου τη συναυλία της προηγουμένης...
Read More
0 replies on “ACCEPT live in Athens 2/6/2022 @ Gagarin 205 Live Music Space”