25 χρόνια NIGHTSTALKER

I don’t care if you think Im bad
I don’t know if Im the worst you had
I don’t know I don’t care
I don’t care what happened there
I don’t know I don’t care
I don’t care what happened there

Just a burn
From your cigarette on my hand…

Κανονικά για αυτό το live δεν πρέπει να γράψουμε τίποτα. Τι να πεις για μια μπάντα που όλοι όσοι την έχουμε δει δηλώνουμε ταυτόχρονα και οπαδοί της; Που κάθε φορά που βιώνουμε το σόου της, το επόμενο που λέμε είναι πότε θα ξαναπαίξουν και που για να είμαστε ξανά εκεί. Οι στίχοι, η μουσική, η σκηνική παρουσία της από μόνη της τα λέει όλα σε όλους εμάς, που από κάτω δυσκολευόμαστε κυριολεκτικά να βγάλουμε φωτογραφίες, ενώ αυτό που μας έρχεται σαν ενστικτώδη βούληση είναι να χωθούμε και να διαλυθούμε στο κοινό από πίσω που παραληρεί στην μουσική αυθεντική αλήτικη παράνοια των τεράστιων ” Nightstalker”! Θα κάνουμε όμως την προσπάθεια , 25 χρόνια μουσικής παρουσίας τους είναι αυτά, κάτι πρέπει να γράψουμε και εμείς. Ελπίζουμε στο τέλος οι φωτογραφίες να πουν το κάτι παραπάνω..

Εδώ και μήνες συζητείται σε Αθηναικούς και όχι μόνο κύκλους αυτό το live και μέρες πριν αυτό γίνει πραγματικότητα, είναι ήδη sold out . Έξω από το Gagarin πλήθος κόσμου με μπύρες στο χέρι να παρακαλάει για ένα εισιτήριο χωρίς ανταπόκριση….Μέσα στον συναυλιακό χώρο από την αρχή το αδιαχώρητο..

Το πρώτο σκίρτημα έρχεται από τους Darkstar. Δυνατός ήχος, ένας frontman που τρέχει σε όλα τα μέρη της σκηνής και μια διασκευή των Nine Inch Nails , πέρα από τα δικά τους κομμάτια. Μας κράτησαν συντροφιά γύρω στο 40λεπτο , με τον κόσμο από την αρχή να έχει μπει στον ρυθμό της νύκτας που μόλις ξεκινούσε..

THE DARKSTAR SETLIST

01. Blessed & Cursed

02. My Dear Killer

03. Name Your Poison

04. The Prestige

05. Our Darkest Secret

06. Black Is Not a Color

07. Wish (Nine Inch Nails cover)

08. Hot n Dirty

09. Blood on the Highway

10. This Is Not Love

Μετά έχουμε όλοι την τιμή να δούμε ένα mini set των μεγάλων Deus Ex Machina, αποτελούμενο από 9 τραγούδια και το Gagarin παίρνει πρόωρα φωτιά. Να’ναι καλά οι Nightstalker και οι σωστές επιλογές που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια στο ποιους να θεωρούν ”φίλους” τους. Ο Σταύρος, η ψυχή των DXM κάνει στο τέλος στο τραγούδι Execute το γνωστό σε όλους μας stage diving , με τον κόσμο να τον αγκαλιάζει και να τον παρασύρει πάνω από τα κεφάλια του, καθώς ο ίδιος συνεχίζει απτόητος να τραγουδά. Αυτά είναι, μυθικές στιγμές στα 25 χρόνια των Nightstalker (όπως άλλωστε και στα 30 των Last Drive)..

DXM

DEUS EX MACHINA SETLIST

01. The Sound of Liberation

02. Crime

03. Lovesong

04. Working Man

05. Inspiration

06. Μotorpsycho

07. Insight

08. Streets on Fire

09. Execute

Οι DXM φεύγουν , ο κόσμος παραληρεί, ο κλόουν βγαίνει στην σκηνή, όπως άλλοτε στους Rolling Stones στο Rock n’ Roll Circus και μας παρουσιάζει τους Nightstalker των 25 ετών. Κυρίες και κύριοι και τώρα οι Nightstalker , υποδεχθείτε τους! Και το πραγματικό πάρτι μόλις αρχίζει! Κανείς εκείνη την ώρα δεν έχει τίποτα άλλο καλύτερο να ζήσει από αυτό που ζει εκεί μέσα…

2000 (2)

Δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία να πούμε με τι σειρά παίξανε τα τραγούδια και πως ακούγονταν στον ήχο τους. Ο κόσμος άλλωστε είχε ψηφίσει και παίχτηκαν 23 τραγούδια. Βγήκαν και οι διάφοροι ”φίλοι” τους, να δώσουν και αυτοί το μουσικό παρών και ταυτόχρονα τον σεβασμό τους στους Nightstalker . Κατά σειρά ανέβηκαν στην σκηνή με τους Nightstalker οι Κώστας ”Magos” Χρυσόγελος, πρώην ντράμερ της μπάντας, οι Lord 13, ο Δάνης και ο Γιάννης από τους 1000mods , ο Καλοφωλιάς και ο Καρανικόλας από τους Last Drive, ο Δημήτρης από τους Darkstar, ο Σταύρος από τους DXM και ο Μπάμπης και Yog από τους Planet of Zeus.

Όσον αφορά τους ίδιους τους Nightstalker; Απλά οι ίδιοι όπως πάντα, με τον Αργύρη να γίνεται ένα με το κοινό πλασάροντας μας αλητεία (αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά 25 χρόνια) και τους υπολοίπους Ανδρέας (μπάσο), Ντίνος (ντραμς) και Τόλης (κιθάρα), να κρατάνε το τέμπο των Nightstalker σε υψηλό επίπεδο , όπως μας το σερβίρουν με άλλα λόγια κάθε φορά.

Τι να πεις για αυτήν την νύκτα; Ποια στιγμή να ξεχωρίσεις; Η κάθε στιγμή είναι μοναδική, διότι αποτελείται από μοναδικά τραγούδια, μοναδική ενέργεια και τσαμπουκά. Όμως για το τέλος οι Νightstalker μας επιφύλαξαν την μεγαλύτερη θριαμβευτική στιγμή της βραδιάς. Με το που ακούγονται οι πρώτες νότες από το ”Children of the Sun” , μπουκάρουν όλοι οι φίλοι τους στην σκηνή (καμιά 30αριά) και το Gagarin βρίσκεται στα όρια της κατεδάφισης από όλους μας.”We’re gonna live for ever, don’t you know, we’re all one together, we are the Children of the Sun….” Και όλοι έχουμε γίνει όντως ένα, μια μάζα που τρώει την σάρκα της, όπου ο καθένας ζει μοναδικά και ταυτόχρονα βιώνει ως ένα με τους άλλους την μεταμόρφωσή του σε ”Children of the Sun” .

Μπράβο μάγκες, συνεχίστε έτσι και στα 30 χρόνια θα είμαστε και πάλι από κάτω να γιορτάζουμε το Stoner Rock , την αλητεία, την αμεσότητα, το παιχνίδι χωρίς όρους και το δικαίωμα να ζεις το ”εδώ και τώρα”, χωρίς περιττές σκέψεις του χθες και του αύριο..

Για πάντα ζωντανοί, για πάντα NIGHTSTALKER!!

2000 (3) 2000 (5)

NIGHTSTALKER SETLIST

01. Go Get Some

02. Soma

03. Superfreak

04. Spit

05. What Your Name Is

06. Voodoo U Do

07. All Around (Satanic Drugs From Outer Space)

08. Just a Burn

09. Mad Prophet (w/ Magos)

10. Give Me

11. Use (w/ Lord 13)

12. Galactic Revolution

13. Hide Your Sun (w/ 1000mods)

14. This Is U

15. Line (w/ The Last Drive)

16. Freakland

17. Raw (w/ Dodos + The Darkstar)

18. Keep Knocking (w/ Deus Ex Machina)

19. The Underdog

20. Trigger Happy

21. Baby, God Is Dead (w/ Planet of Zeus)

22. Dead Rock Commandos

23. Children of the Sun (w/ guests + John)

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία

More from Tilemachos Kouklakis

The Fleshtones, Dirty Fuse, The Statycs- Gagarin 205, 05/ 06/2014. Καλοκαιρινό πάρτυ χωρίς σταματημό

Τι να πρωτογράψει κανείς για αυτήν την βραδιά. Για όσους βρεθήκαν την...
Read More