”2 χρονια συγκατοίκηση” : Πρώτη παρουσίαση του Βασίλη Πασλίδη στον Σταυρο του Νότου.

Βασίλη Πασλίδης
Βασίλη Πασλίδης

Βασίλης Πασλίδης

Γράφει και φωτογραφίζει ο Τηλέμαχος Κουκλάκης

Στης 18 του μήνα είχαμε την τιμή να απολαύσουμε τον Βασίλη Πασλίδη στην παρουσίαση του μόλις πριν από λίγο καιρό κυκλοφορία του πρώτου του CD με τίτλο ”2 χρόνια συγκατοίκηση” στον Σταυρό του Νότου. Βεβαίως ο Βασίλης δεν ήταν μόνος του. Δίπλα του ήταν όλοι οι μουσικοί οι οποίοι πήραν μέρος στην μουσική σύνθεση του CD. Ονόματα όπως ο Βαγγελης Λιόλιος στο μπουζούκι (περίπου 30 χρόνια συνοδοιπόρος με τον Παπάζογλου, συνεργασίες με Ζαμπέτα και Αγγελόπουλο), ο Νίκος Καπηλίδης στα τύμπανα (συνεργασίες με Παπαζογλου, Μαρινέλα), ο Μανώλης Σιδερίδης στο Μπάσο, ο Κώστας Μερετάκης στα κρουστά (συνεργασίες με Αλεξίου), η Ελένη Δεληχρήστου στη δεύτερη φωνή, ο Τάσος Γουσέτης στο βιολί, η Μαρία Πλουμή με το υπέροχο λαούτο της, ο Βασίλης Γραμματικός στην Θρακιώτικη γκάιντα και άλλοι μουσικοί που κάναν την εμφανισή τους σε άλλα μεμονωμένα κομματια. Κάπου κατω από την σκηνή περιφερόταν το άλλο μισό της ”συγκατοίκησης”, ο Χρήστος Πασλίδης, στου οποίου οφείλονται οι στίχοι και το εξώφυλλο του CD.

Βασίλη Πασλίδης
Βασίλη Πασλίδης

Η ατμόσφαιρα από κατω ήταν, το λιγότερο, φιλική και ενθαρρυντική για τον Βασίλη απο όλους εμάς, ο οποίος λόγω της πρώτης του επίσημης εμφάνισης, στα πρώτα δύο κομμάτια είχε μια κάποια νευρικότητα, η οποία όμως στην συνέχεια παραμερίστηκε από τον ίδιο κι αφέθηκε όπως κ εμεις απο την αρχή που τον ακούγαμε στην χαρά της ερμηνείας των κομματιών του. Η παρουσίαση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα ερμηνεύοντας και τα 12 κομμάτια από το CD. Κάπου στο τέλος στο κομμάτι ”δύο ψυχές ταραγμένες”, μελος των Ιμάμ Μπαιλτί, ο Περικλής Αλιώπης με την τρομπέτα του πρόσθεσε στο κομμάτι αυτό που ακριβώς χρειαζόταν.

Και μετά απο την παρουσίαση του CD τελειώσαμε; Όχι βέβαια! Για άλλη μιάμιση ώρα ο Βασίλης και η παρέα του μας χαρίσανε μουσικές από τις οποίες είναι επηρεασμένοι, όπως κομμάτια των Παπάζογλου, Μάλαμα, παραδοσιακά από την Θράκη με γκάιντες και άλλα.

Ήταν μια νύκτα αρχής για τον Βασίλη και κάθε αρχή και δύσκολη, αλλα μπορούμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές η μπάντα τα πήγε άριστα, διότι όλοι εμείς οι απο κάτω περάσαμε υπεροχα. Και αυτό είναι που μετράει σε κάθε μουσική ακρόαση.

Ραντεβού τώρα στην Θεσσαλονίκη για μια επανάληψη της Αθηναικής αυτής βραδιάς στης 19 Μαρτίου στο μαγαζί ”Μαύρη Τρύπα”.

Ευχόμαστε τα καλύτερα.

Τα 12 κομματια του cd είναι :

1) Να ‘ταν όλα αληθινά (στίχοι-μουσική: Χρήστος Πασλίδης) συμμετέχει η Έλενα Δεληχρήστου

2) Γεροπλάτανος (στίχοι: Χρήστος Πασλίδης, μουσική: Βασίλης Πασλίδης)

3) Κανένας δεν με ξέρει (στίχοι: Χρήστος Πασλίδης, μουσική: Βασίλης Πασλίδης)

4) Ευτυχισμένος (στίχοι: Χρήστος Πασλίδης, μουσική: Βασίλης Πασλίδης)

5) Όνειρο (στίχοι-μουσική: Χρήστος Πασλίδης)

6) Της Πηνελόπης (στίχοι: Χρήστος Πασλίδης, μουσική: Βασίλης & Χρήστος Πασλίδης)

7) Σκοτεινή πλευρά (στίχοι: Χρήστος Πασλίδης, μουσική: Βασίλης Πασλίδης)

8) Ανυπομονησία (στίχοι: Χρήστος Πασλίδης, μουσική: Βασίλης Πασλίδης) συμμετέχει η Έλενα Δεληχρήστου

9) Της σιωπής το φιλί (στίχοι: Χρήστος Πασλίδης, μουσική: Βασίλης Πασλίδης)

10) Μια γοργόνα με φτερά (στίχοι-μουσική: Χρήστος Πασλίδης) συμμετέχουν: Έλενα Δεληχρήστου, Νίκος Ασημάκης, Προκόπης Πολίτης, Χρήστος Πασλίδης

11) Υπέροχο φινάλε (στίχοι-μουσική: Χρήστος Πασλίδης)

12) Δυο ψυχές ταραγμένες (στίχοι-μουσική: Χρήστος Πασλίδης).

Δείτε όλες τις φωτογραφίες απο τη συναυλία

More from Thanasis Maikousis

Knockin’ οn Heaven’s Door – Οι διασκευές

Ένας χτυπημένος, ετοιμοθάνατος σερίφης, λίγο πριν πεθάνει, παρακαλά τη σύζυγο του να...
Read More