10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ FLOTSAM AND JETSAM LIVE

BOOM. Flotsam and Jetsam live στο Κύτταρο, Πέμπτη 20/10/16. Καιρό περίμενα για την στιγμή που θα διαβάσω Δελτίο Τύπου που να αναφέρεται σε επερχόμενη συναυλία τους στην Αθήνα και, at long last, η προσμονή ανταμείφθηκε. Πρόκειται για jaw-dropping συναυλιακό νέο, λοιπόν, και, προκειμένου να σου κάνω κατανοητό το γιατί το χαρακτηρίζω έτσι, θα επιστρατευτώ 10 λόγους για τους οποίους επιβάλλεται να παρακολουθήσεις το συγκεκριμένο σχήμα ζωντανά:

  1. Το νέο Full-length της μπάντας, με τίτλο ”Flotsam and Jetsam(2016), κυκλοφόρησε και αποτελεί top κυκλοφορία της χρονιάς. Όπως είναι φυσικό, στην επικείμενη συναυλία του στην Αθήνα το σχήμα θα παρουσιάσει αρκετά κομμάτια από την πρόσφατη αυτή δουλειά του, προκειμένου να την προωθήσει καταλλήλως. Ευκαιρία, λοιπόν, να ακούσεις φρέσκο, ποιοτικό υλικό.
  2. Τα Full-lengthsDoomsday for the Deceiver(1986) και ”No Place for Disgrace(1988) αποτελούν αριστουργήματα όχι μόνο για το είδος που υπηρετεί η μπάντα, αλλά για ολάκερο το Metal. Σίγουρα θες να ακούσεις ζωντανά, κομμάτια από αμφότερα τα albums.
  3. Το συγκρότημα υπηρετεί το Power/Thrash Metal, συνδυάζοντας με σεμιναριακό τρόπο στη μουσική του τα δύο αυτά Είδη. Θα μαζεύεις τα σαγόνια σου από το πάτωμα.
  4. Στιχουργικά, το σχήμα καταπιάνεται με την Τρέλα, τα Όνειρα, τα Ναρκωτικά, τους Προσωπικοί Αγώνες. Πάρ’τα όλα αυτά και βαλ’τα σε μία συναυλία. Γαμώ, ε;
  5. Πρόκειται για συναυλία που ξέρεις ότι θα πέσει ξυλίκι. Γνωρίζεις, επίσης, πως η συναισθηματική αποφόρτιση είναι απαραίτητη για την καλή ψυχολογική κατάσταση του ατόμου. Βλέπεις που το πάω, ε;
  6. Αποκαλείς τον εαυτό σου metalhead; Ε, ωραία, τότε ΠΡΕΠΕΙ να παρακολουθήσεις live τους Flotsam and Jetsam. Πρόκειται για ιστορική μπάντα που από το 1984 μέχρι και σήμερα συνεχώς προσφέρει στο Metal, οπότε το να την τιμήσεις με την σειρά σου με το να παρευρεθείς στην συναυλία της είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις.
  7. Στο σχήμα των ιδρυτών, Michael Gilbert (Guitars) και Eric A.K. (Vocals), επέστρεψε το 2014, μετά από απουσία 25 χρόνων, ο prodigal son, Michael Spencer (Bass), γεγονός που συνέπεσε με την ένταξη σε αυτό του νέου αίματος, Jason Bittner (Drums) και Steve Conley (Guitars). Ο τρόπος με τον οποίο το σύνολο αυτό λειτουργεί είναι εντυπωσιακός και δε μένει παρά να το βιώσεις από πρώτο χέρι.
  8. Το συγκρότημα διαθέτει μια πλούσια δισκογραφία, αποτελούμενη από 13 Full-lengths. Μέσα από έναν τόσο μεγάλο κατάλογο albums, σίγουρα υπάρχουν πολλά κομμάτια που θες να ακούσεις ζωντανά. Ορίστε η ευκαιρία.
  9. Στις συναυλίες των Flotsam and Jetsam γίνεται το σώσε. Όχι μόνο από πλευράς κοινού, αλλά και από εκείνη της μπάντας, η οποία χαρακτηρίζεται από την ενέργεια που τη διέπει σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της. Κοινώς, πρόκειται για εμπειρία που θα σε συνοδεύει στην ζωή σου για πάντα. Ψυχική ολοκλήρωση, ρε μουνιά.
  10. Μακριά από νοοτροπίες, τύπου <<τους έχω δει, μωρέ>> ή <<θα τους δω άλλη φορά, μωρέ>>. Κάθε συναυλία είναι ξεχωριστή εμπειρία. Period.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε. Έφυγες.

Genre:

Power/Thrash Metal

Full-lengths:

Doomsday for the Deceiver (1986)

No Place for Disgrace (1988)

When the Storm Comes Down (1990)

Cuatro (1992)

Drift (1995)

High (1997)

Unnatural Selection (1999)

My God (2001)

Dreams of Death (2005)

The Cold (2010)

The Noise (2012)

No Place for Disgrace 2014 (2014)

Flotsam and Jetsam (2016)

Lineup:

Michael Gilbert (Guitars)

Eric A.K. (Vocals)

Michael Spencer (Bass)

Jason Bittner (Drums)

Steve Conley (Guitars)

Ώρα έναρξης: 19:30 – Τιμή εισιτηρίου: 20 Ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων
Ticket House – Metal Era – No Remorse Records – Reload Stores – Cinema Libre
ON-LINE: www.ticketpro.gr

www.123tickets.gr

More from Theodore Kritikos

TESTAMENT, CONVIXION, KARMA VIOLENS @GAGARIN 205, ΤΡΙΤΗ 29/11/16

Έφτασε επιτέλους η μέρα που θα παρακολουθήσω live για 1η φορά τους...
Read More