10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ LIVE ΤΟΥΣ MARAUDER

Όταν υπάρχει σκληρή δουλειά, ταλέντο, πάθος, ψυχή, τότε, sooner or later, η στιγμή της αναγνώρισης θα καταφτάσει. Κάτι τέτοιο εφαρμόζεται ιδανικά στην περίπτωση των Marauder, μπάντας που χρόνια τώρα χύνει blood, sweat and tears, που σε κάθε gig της και με κάθε Full-length της εντυπωσιάζει, αλλά, παρ’όλα αυτά, παραμένει underrated στην αντίληψη του μέσου metalhead. Με αφορμή την επικείμενη συναυλία της μπάντας, Σάββατο 05/11/16 στο Piraeus 117 Academy, έρχομαι ωσάν άλλος Metal vindicator να αποκαταστήσω την αλήθεια και να επιχειρηματολογήσω σχετικά με το γιατί ΠΡΕΠΕΙ να την παρακολουθήσεις ζωντανά. *Deep breath*. Για πάμε:

  1. Από την ίδρυση τους, πίσω στο μακρινό 1990, και για 26 ολόκληρα χρόνια, οι Marauder προσφέρουν ανελλιπώς, όχι απλά στο Είδος που υπηρετούν, μα σε ολάκερο το Metal. Σε κάθε Full-length τους, όπως και σε κάθε gig, καταθέτουν την ψυχή τους, με αποτέλεσμα, τόσο δισκογραφικά, όσο και συναυλιακά, να εντυπωσιάζουν.
  2. Καταπιάνονται με το Epic Heavy/Power Metal. Ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζουν αυτά τα δύο Είδη, τόσο on stage, όσο και εντός των τειχών του studio, είναι, το λιγότερο, σεμιναριακός και κάθε λάτρης του συγκεκριμένου ηχητικού προσανατολισμού θα πρέπει να τους έχει από κοντά, προκειμένου να τον απολαύσει στο έπακρο.
  3. Τα στιχουργικά θέματά των τραγουδιών τους αφορούν την Ζωή, τον Θάνατο, την Ιστορία και τους Ήρωες. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται πλέον να αναρωτιέσαι από που θα αντλήσεις δύναμη για να αντιμετωπίσεις αυτήν την νέα βδομάδα που έρχεται απειλητικά κατά πάνω σου. Βάλε απλά να παίζει Marauder.
  4. Έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 6 Full-lengths, εκ των οποίων τόσο το ”1821(2000), όσο και το ”Life?(2004) αποτελούν αριστουργήματα (σ.σ.: βαθμολογία: 9). Πρέπει να ακούσεις live κομμάτια από αμφότερα τα albums αυτά. Είπαμε, αριστουργήματα.
  5. Βέβαια, στην επικείμενη αυτή συναυλία αναμένεται να ακούσουμε live κομμάτια από το νέο τους Full-length, ”Bullethead(2016), το οποίο και αποτελεί top κυκλοφορία της χρονιάς που διανύουμε (σ.σ.: βαθμολογία: 8). Ανυπομονώ να ακούσω κομμάτια που θα παιχτούν live για παρθενική φορά.
  6. Γενικότερα, όμως, μέσα σε αυτά τα 6 Full-lengths, υπάρχουν οπωσδήποτε κομμάτια που να θες να ακούσεις live. Ειδικά αν είσαι fan, σίγουρα θα έχεις ορισμένους ευσεβείς πόθους. Ποιος ξέρει, ίσως οι επιθυμίες σου εκπληρωθούν.
  7. Συναυλιακά, το συγκρότημα εκπέμπει απίστευτη ενέργεια, ικανοποιώντας στο έπακρο τους fans τους. Λογικό, άλλωστε- ο σεβασμός μπάντας-κοινού είναι αμοιβαίος. Την σκηνή την οργώνουν, οπότε η επιλογή ενός κατάλληλου venue για την πραγματοποίηση της συναυλίας τους είναι φυσικό επακόλουθο- μην γκρεμιστεί και τίποτα.
  8. Greece strikes back. Και αυτό όχι λόγω κάποιων ανυπόστατων <<στήριξε την τοπική Σκηνή (σ.σ.: αυτό το κεφαλαίο Σ, πόσο εμετικό παίζει να’ναι) σου>> παπαριών, τις οποίες να πεις σε αυτούς που σου τις πουλάνε να τις βάλουν where the sun don’t shine, αλλά επειδή ο σεβασμός κερδίζεται, δεν απαιτείται. Και οι Marauder τον έχουν κερδίσει. Επάξια, λοιπόν, πρεσβεύουν την ελληνική Metal σκηνή στον διεθνή χώρο.
  9. Θέλω να σταθώ λίγο στο ”1821” (2000). Κάνοντας πέρα (σ.σ.: προφανώς) τα αχρείαστα πολιτικά στοιχεία, η ελληνική επανάσταση του 1821 αποτελεί πλούσια πηγή έμπνευσης και είναι κρίμα που παραμένει σχετικά αναξιοποίητη. Η μπάντα έκατσε, άντλησε υλικό από το συγκεκριμένο γεγονός, έγραψε γι’αυτό, αγνοώντας τον κίνδυνο της πιθανής ύπαρξης δυσκοίλιων που ενδεχομένως να έκαναν λόγο για nationalistic μαλακιούλες. Εύγε.
  10. Επενδύοντας χρόνο και χρήμα στην μπάντα, διευρύνεις τους μουσικούς σου ορίζοντες και, κατ’ επέκταση φτάνεις κοντύτερα στην πολυπόθητη ψυχική ολοκλήρωση. Αυτός και μόνο ο λόγος αρκεί για να σε πείσει να παρακολουθήσεις live το σχήμα.

Genre:

Epic Heavy/Power Metal

Full-lengths:

Sense of Metal (1997)

1821 (2000)

Life? (2004)

Face the Mirror (2008)

Elegy of Blood (2012)

Bullethead (2016)

Lineup:

Thodoris Paralis (Bass)

Gregory Vlachos (Drums)

George Sofronas (Guitars)

Andreas Tsaousis (Guitars)

Nikos Antonoyiannakis (Vocals)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (AΘΗΝΑ)

Προπώληση: 10€
Tαμείο: 12€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210 3304133
Sirens Records, Νικηταρά 14, Αθήνα 210 38 22304
No Remorse, Γαμβέτα 4, Αθήνα 210 3830981

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr

| www.tickethouse.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη δημοσιογραφική ενημέρωση απευθυνθείτε στο: [email protected]
Τηλέφωνο: 210 8820426 (εσωτερικό 2)

Tags from the story
, ,
More from Theodore Kritikos

Candlemass, Sorrows Path @Piraeus 117 Academy, Σάββατο 22/04/17

Αυτή είναι η 2η φορά που παρακολουθώ live τους Candlemass. Σάββατο 22/04/17,...
Read More