Συνέντευξη με τον André Kvarnström από τους Blues Pills

Σήμερα το πρωί μου δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσω μέσω Skype με τον drummer των Blues Pills André Kvarnström. Συνεπείς και οι δύο στο διαδικτυακό ραντεβού μας ξεκινήσαμε μία όμορφη συζήτηση για πολλά και διάφορα. Αν και drummer, δηλαδή μουσικός με ένταση και νεύρο, ο André υπήρξε πράος και χαρούμενος σε όλη τη συζήτηση, συνεσταλμένος θα έλεγα και πολύ ευγενικός.

Εν αρχή, του έδωσα συγχαρητήρια από όλη την ομάδα του Sinavlia.gr για το LP “Blues Pills” το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2014 και ενθουσίασε ακόμη και τους/τις πιο δύσπιστους/ες. Η συζήτηση ξεκίνησε για την Nuclear Blast, μέσω της οποίας πρωτο-ηχογράφησαν το καταπληκτικό EP “Devil Man”. Είναι μία συνεργασία η οποία κατέστησε δυνατό το εγχείρημα του τελευταίου album τους και αποτέλεσε έμπνευση για τη συνέχεια. Συνεχίσαμε συζητώντας για την πολυ-εθνικότητα των μελών της μπάντας. Από Αμερική και Σουηδία έως Γαλλία. Η επικοινωνία μεταξύ τους είναι πάντα άψογη. Βέβαια τόνισε ότι τα αγγλικά ως γλώσσα επικοινωνίας τους σώζει σε δύσκολες στιγμές! Σε κάθε περίπτωση φάνηκε ιδιαίτερα περήφανος για όλη την ομάδα αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι προστριβές δεν υπάρχουν ως όρος στο δικό τους λεξιλόγιο.

Ύστερα τον ρώτησα για το είδος της μουσικής που παίζουν: είναι soul, είναι blues, είναι rock κ.ό.κ. και ξεκινήσαμε μία παράλληλη συζήτηση για τα μουσικά ακούσματα της νέας γενιάς. Ακούστηκε χαρούμενος όταν μου είπε πόσο σημαντικό θεωρεί να έχουμε τα ακούσματα των γονιών μας. Και τόνισε ότι στοιχεία της μουσικής του σήμερα, όπως το electro  τη διαφοροποιούν αισθητά από το κλασικό pop. Όσο για την δική του εμπειρία στο ταξίδι της μουσικής, κάνει συλλογή από βινύλια δηλώνοντας ότι για τον ίδιο η μουσική είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Η μουσική είναι η καθημερινότητά του, όχι με την κλασική έννοια αλλά με μία βαθύτερη, ενσυνείδητη και όμορφη ταύτιση μαζί της. Απαντώντας για τη μουσική ως μέλος των Blues Pills, ήταν ξεκάθαρος: η καλή χημεία μεταξύ της μπάντας υπογράφει τη μουσική τους.

Τέλος, είναι χαρούμενος που θα παίξει στην Αθήνα στις 24/01, γιατί την Ελλάδα την έχει επισκεφθεί στο παρελθόν μόνο ως τουρίστας. Λάτρεψε τα μέρη και τους ανθρώπους της. Όσο για μελλοντικά πλάνα, προετοιμάζονται για τα live τους σε Σουηδία, Γερμανία και Αγγλία με ενδιάμεσες στάσεις και παράλληλα θα ξεκινήσουν την ηχογράφηση του 2ου album τους.

Eυχαριστώ πολύ τον André για τη συνέντευξη και αναμένουμε τους Blues Pills στο Gagarin 205. Να είστε όλοι και όλες εκεί.

André Kvarnström
André Kvarnström

ΥΓ: Δανείστηκα τη φωτογραφία από τον λογαριασμό του André στο Facebook

Για πληροφορίες για το live πατήστε εδώ

Official Site: http://www.bluespills.com/index.php/en/

Tags from the story
,
More from Katerina Stamatopoulou

The Fuzztones, The Big Nose Attack & The Titanics – Gagarin205

In Fuzz we trust. Η βραδιά αυτή προμήνυε κάτι το ιδιαίτερο, και...
Read More