Αφιερωμα | Zola Jesus

I used to think

humility was everything,

the only way through

to ourselves

I fought against the ego,

and i thought fear brought me closer

to the truth…”

Γράφει η Μαρία Σαράντου

Οι στίχοι της – απλοί, λιτοί και με καθαρό νόημα – δεν είναι το μόνο που θα προσέξεις στα τραγούδια της Nika Roza Danilova, γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Zola Jesus.

Μεγαλωμένη στην αχανής και παγωμένη έκταση του Wisconsin των ΗΠΑ και με καταγωγή από την Ρωσία, μαγεύτηκε από την όπερα στα εφτά της χρόνια και ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής. Μεγαλώνοντας, παράλληλα με τις μουσικές της εξερευνήσεις, σπούδασε Γαλλικά και Φιλοσοφία.

Η Zola Jesus, που γράφει και ερμηνεύει τα τραγούδια της, επηρεασμένη από βιομηχανικούς ήχους και εμπειρίες της παιδικής της ηλικίας, και με την καθάρια και δυνατή φωνή της, έχει χτίσει ένα ιδιαίτερο μουσικό ιδίωμα που συνεχώς εξελίσσεται.

Το 2009, στην ηλικία των είκοσι χρόνων, ηχογραφεί τον πρώτο της δίσκο, το σκοτεινό lo-fi «The Spoil». Ακολουθεί το 2010 ο δίσκος «Stridulum II» (και ο πρώτος της σε κυκλοφορία στην Αγγλία), με πιο gothic και electronic στοιχεία, και ο οποίος είναι εμπνευσμένος από την ομότιτλη ταινία του Giulio Paradisi .

 

https://www.youtube.com/watch?v=m2ELsTsqvyk

 

Συνεχίζοντας να είναι παραγωγική, το 2011, ηχογραφεί τον τρίτο δίσκο της «Conatus», διαφορετικός από τις προηγούμενες δουλειές της, καθώς έχει εισάγει τύμπανα και έγχορδα. Το 2013 ηχογραφεί το «Versions» με πιο μπαρόκ και κλασικά στοιχεία και ο πέμπτος της δίσκος «Taiga» με πιο ηλεκτρονικό ήχο, κυκλοφόρησε πέρυσι.

 

https://www.youtube.com/watch?v=pntistb_3ZI

 

Με την ευρωπαϊκή της περιοδεία σε εξέλιξη, που θα διαρκέσει λίγο παραπάνω από μια βδομάδα, θα εμφανιστεί εκτός από εδώ, στην Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία και Αγγλία. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε την Πέμπτη 5/11, στο Fuzz Live Music Club.

Tags from the story
,
More from Thanasis Maikousis
Οι MOONSPELL στην Ελλάδα!Οι MOONSPELL στην Ελλάδα!
Οι Μoonspell θέλοντας να ανταποδώσουν την αγάπη  των Ελλήνων οπαδών προς το...
Read More
0 replies on “Αφιερωμα | Zola Jesus”