ΑΦΙΕΡΩΜΑ | DRACONIAN

Storm the Sorrow

 

Πολύ όμορφα θα ξεκινήσει ο χρόνος, διότι μπάντες σαν τους Draconian ανεβάζουν το επίπεδο των συναυλιών αισθητά. Γοτθικοί, ρομαντικοί, πένθιμοι και καταθλιπτικοί, με όμορφες, αργόσυρτες μελωδίες που σου κολλάνε στο μυαλό, οι Gothic/Doom Metallers θα περάσουν απο τη χώρα μας τον Φλεβάρη για να μας παρουσιάσουν τον τελευταίο τους δίσκο, Sovran, μαζί με τα πλέον κλασσικά τους κομμάτια.

Από το Säffle της Σουηδίας, αρχικά σαν Kerveros, ξεκινούν το ταξίδι τους στα σκοτεινά μονοπάτια αυτής της μουσικης το 1994. Μετά απο μία σειρά demos και διαρκούς προσπάθειας, καταφέρνουν να κυκλοφορήσουν το εξαιρετικόWhere Lovers Mourn το 2003. Εξαρχής δεμένοι μουσικά, με καθηλωτικά φωνητικά, τόσο γυναικεία όσο και αντρικά. Οποιαδήποτε μικρή ατέλεια υπήρχε στο παρθενικό πόνημα διορθώθηκε στο Arcane Rain Fellτου 2005, για το οποίο ο χαρακτηρισμός φανταστικό δεν είναι αρκετός. Το 2006, μέσω του “Burning Halo”, δίνεται η ευκαρία να ακουστούν, με καλύτερη παραγωγή, κομμάτια απο τα demos τους, 2 διασκευές, καθώς και ορισμένα νέα τραγούδια. Μετά και από αυτό το επιτυχημένο εγχείρημα, θα επανέλθουν το 2008 με το άκρως ερωτικό Turning Seasons Within, που πραγματεύεται το τέλος μίας αγάπης, απαραίτητο lyrical theme για το υποϊδίωμα. Μόνο εξαιρετικές δουλειές, όπως και το A Rose of the Apocalypseτου 2011, και οποιοσδήποτε τους παρακολουθεί έχει πλέον βυθιστεί στη μαγεία της μουσικής τους. Με την προσθήκη πίσω από το μικρόφωνο της αινιγματικής Heike Langhans, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις ατμοσφαιρικές τους συνθέσεις, με το Sovran του 2015.

14 Φεβρουαρίου στο Κύτταρο, οι Draconian θα μας αφηγηθούν γοτθικές ιστορίες γεμάτες πόνο και θλίψη, αλλά στο τέλος η διαύγεια και η ανακούφιση θα επικρατήσουν. Οι λάτρεις του ήχου έπρεπε ήδη να έχουν προμηθευτεί το εισιτήριο τους.

 

Ώρα έναρξης: 20:30

Aθήνα
– Τιμή εισιτηρίου: 23 Ευρώ (Προπώληση & Ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket House – Metal Era – No Remorse Records – Reload Stores
ON-LINE: www.ticketpro.gr

 

– www.123tickets.gr

Tags from the story
,
More from Theodore Kritikos

CANDLEMASS @PIRAEUS 117 ACADEMY, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/02/16

Έχει περάσει λίγος καιρός από όταν ανακοινώθηκε πως οι Candlemass, στα πλαίσια...
Read More