Αφιέρωμα | Weedeater, Sadhus: Ήχος που σοκάρει

Λίγες μέρες μας απομένουν για την θορυβώδη εμφάνιση των Weedeater στο An club (διοργάνωση P90 Events) . Τι έχουμε να περιμένουμε από το τρίο της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ ( Dave “Dixie” Collins- vocals, bass, Dave “Shep” Shepherd – guitar, Travis Owen – drums) ; Τίποτα λιγότερο από μια ισοπεδωτική ηχητική metal, doom, sludge παράνοια (αν και οι ίδιοι ονομάζουν το μουσικό τους ιδίωμα ως weed metal).

Με το νέο τους album “Goliathan” να χει κυκλοφορήσει φέτος (αλλά και με τα ήδη καταξιωμένα “…And justice for y’all” και “Sixteen tons”) , εξακολουθούν να ταράζουν τα νερά της stoner sludge σκηνής και να προκαλούν τρικυμία. Μπασογραμμές που ξυρίζουν χωρίς σταματημό και φωνητικά που έρχονται σαν κραυγές παράνοιας απ ‘τα έγκατα της Γης στην επιφάνεια για να σπείρουν θύελλες…

Η μπάντα έχει ξεκινήσει περιοδεία στην Ευρώπη , η οποία το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουνίου θα κάνει στάση και στην πόλη μας. Αυτό που αξίζει σε τέτοιες μπάντες πέρα από τον ήχο τους που είναι ότι πιο σύγχρονο στο είδος αυτό, είναι να είσαι εκεί μέσα και να τους βιώνεις ζωντανά, σε μια διαδραστική κατάσταση, όπου η μουσική αδρεναλίνη για όλους, μπάντα και κοινό, γίνεται ένα και αυτό που βγαίνει είναι κάτι παραπάνω από καλό. Απλά δείτε άλλα live video τους και θα καταλάβετε τι εννοώ. Εξάλλου πάντα κάτι τέτοιο δεν κάνει ένα live καλό, όταν οι πάντες συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο; Ο Dave “Dixie” Collins, frontman της μπάντας, σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητος, διότι τέτοιες μορφές είναι φτιαγμένες για live σκηνές. Το λοιπόν υπομονή για όλους έως την επόμενη Τρίτη.

Υ.Γ. Μαζί τους θα είναι οι δικοί μας Sadhus, τους οποίους όλοι τους ξέρουμε ζωντανά από την πολύ πρόσφατη συμμετοχή τους με τους φίλους τους τους 1000mods στο Gagarin τον περασμένο Δεκέμβρη. Είναι ό,τι καλύτερο ηχητικά πριν από την stoner-sludge καταστροφή που θα ακολουθήσει… Οπότε μία συμβουλή: από νωρίς όλοι στο Αν στης 16 Ιουνίου.

Tags from the story
, , ,
More from Tilemachos Kouklakis

The Dubrovniks : Rock n’ Roll απ’ τα πολύ γνωστά και πάντα καλά!!

Όχι, το 1992 ήμουνα πολύ μικρός για να μπορώ να βρίσκομαι μέσα...
Read More